CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)

Co prawda Clo nie brałam, ale w wątku się udzielałam i są fajne dziewczyny :) Teraz mi przypadło założenie nowego :)
Więc ja i mój 2centymetrowy lokator przesyłamy fludiki i życzymy powodzenia !!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)

olesia badania robiłam z 1,5roku temu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lusiu jeszcze sie nie zalamuj, nie dalas szansy tej becie urosnąć, jest za wczesniie, powtórz ja jutro

hehe :P
no ja sie ciesze,że nie mam choć z tym problemu, bo mam umowe na stałe i nie musze sie martwić :) odpukać :p bo mnie jeszcze zwolnią :P

tak, bardziej mi chodzi o zwolnienie, ale fakt - jeszcze macierzyństki :/

a sama nie wiem jak to potem wygląda... :/

mnie akurat na tej pracy nie zależy, mogliby mi nawet nie przedłużać umowy (dla mnie mało ambitna :/) byle mieć te świadczenia, ale tak jak piszesz po miesiącu wszystko Zus przejmuje, więc raczej te 100% wypłaty dostawać będę, ale co dalej? :/

zapomniałam, że jest coś takiego jak macierzyński :P

ach bo Ci o zwolnienie chodzi, a nie o umowe :p
No fakt po 33 dniach chyba zus przejmuje, i rzeczywiście wtedy płaciłby Ci dalej. Wtedy od razu musiałabyś iść.
Nie wiem dokładnie jak to jest, ale chyba masz racje. Mnie to nie dotyczy więc tak się nie interesowałam. A macierzyński później jak? 100% przez pół roku?

no dobrze, ale jeżeli nawet skończy mi się umowa, to po miesiącu bycia na zwolnieniu przejmuje płatności ZUS - czyli mimo, że mi umowa by wygasła Zus płaciłby mi 100% wynagrodzenia?

weszłam na stronę zus - u i tam jak byk pisze, że ciężarne mogą być na zwolnieniu 270 dni, czyli 9 miesięcy - to ja już chyba głupia jestem, bo nic z tego nie rozumiem :/

"Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu."

Znalazłam, wynika z tego,że jeżeli umowa wygasa przed trzecim miesiącem czyli tak jak dajesz przykład to nie jesteś chroniona i może ulec rozwiązaniu. W takim przypadku lepiej poczekać na nową umowe i wtedy iść na zwolnienie.

mam nadzieje,że to Cie ominie i nie będziesz musiała kombinować :)

Olimpia i dobrze, nie czytaj bo niepotrzebnie będziesz sie martwiła, a teraz to tylko cieszyć sie trzeba :)

lusia moim zdaniem zbyt wcześnie zrobiłaś te testy :/ i teraz Ci przykro, ale rozumiem bo pewnie też siedziałabym jak na szpilkach. Zrób tak jak mówią dziewczyny powtórz bete za 2 dni,a jak nie chcesz jeszcze raz się rozczarować to zostaw wszystko losowi :) Mam nadzieje,że i tak bys sie nie rozczarowała i że będziesz wielce zaskoczona i szczęśliwa :)

Olesia,a Tobie nie pomoge, nie wiem jak to jest teraz, może poczytaj w kodeksie pracy

Dziewczyny, wiem, że mnie to jeszcze nie dotyczy (mam nadzieję, że to nie długo potrwa ;)), ale możecie mi wyjaśnić jak to jest z tymi zwolnieniami w ciąży? Bo nic nie rozumiem...

W necie pisze, że kiedy nie powiesz to nie mają prawa zwalniać, a niektóre z Was piszą, że do 12 tyg lepiej nie mówić jeśli mało zostało do końca umowy - jak to jest :/

dajmy na to, że mam umowę do końca listopada, zachodzę w ciąże z końcem września i co wtedy? a wiem, że raczej na zwolnienie muszę iść, bo jestem ciągle na nogach, czasami się dźwiga ciężkie kartony, ręce w górze... a do tego mam całe multum zrostów, to zagraża ewentualnej ciąży... i tak troszku się martwię, znając siebie u mnie nic normalnie być nie może, co wtedy?

lusia, głowa do góry, w końcu się uda :) Który to twój cykl starań?

Ja też z usg genetycznego w gamecie jestem bardzo zadowolona. Byłam w gabinecie godzinę a w tym czasie maluszek został dokładnie przebadany :)

:( no tak za wcześnie albo resztki pregnylu :( raczej pregnyl.... masakra. Nie mam sily przechodzic przez to jeszcze raz :(((((((

Lusia - powtórz betę za dwa dni, bo dla mnie wynik 4 jest niejasny :)
Mam nadzieję, że robiony za wcześnie :)

Aniu, a można wiedzieć kiedy robiłaś te badania? :) pytam, bo w cenniku niby jest to badanie w AM :) bo to jest skrót niby od właśnie hormonu antymillerowskiego, czy jakoś tak :P ale tak się zastanawiam, czy tam nie podjechać, bo chyba dodzwonić się tam i rozmawiać z odpowiednimi ludźmi graniczy z cudem ;D

Iwonus, ja tak jak Ania, ja też prolaktynę w AM robiłam, tylko, że tam masz aż dwie próby, tzn normalnie bez obciążenia, potem po godzinie z obciążeniem i po dwóch godzinach za całość 45 zł się płaci, wychodzi 15 zł za jedno badanie :)

Hej dziewczyny.
Olesia ja robiłam AMH w gamecie 150zł chyba to kosztowało, bo w akademii nie robili wtedy (pytałam w lab) za resztę zleconych przez doktora badań w AMG zapłaciłam ok 170zł.
Iwonus ja prolaktynę zawsze robiłam w akademii 15zł za każde pobranie- taniej nie znalazłam:)
Jeśli chodzi o USG genetyczne to w Gamecie też jest zasada, że genetyczne, połówkowe i te ostatnie USG robi się oddzielnie nie na wizycie i kosztuje ono 250zł.. ale nie żałuję ani złotówki które wydałam na to dodatkowe badanie bo nie dość, że bardzo dokładnie lekarz zbadał Julka robił usg ok godziny (moja siostra u swojego lekarza miała badanie ok 15min) to jeszcze przełączał na 3d i nagrał całe badanie na CD... :)
Natomiast nikt mnie nie namawiał na test pappa- lekarka stwierdziła, że nie ma potrzeby go robić skoro na USG wszystko jest ok..
Olimpia jeśli nie ufasz lekarce to faktycznie ją zmień, bo całą ciążę bedziesz niespokojna..
Lusia- trochę szybko tą betę zrobiłaś po zastrzyku, ale trzymam kciuki koniecznie powtórz betę oby wzrosła:)

Hej dziewczyny:)

Lusia - kciuki wciąż zaciśnięte - na moje nic jeszcze straconego:)

Ja byłam dziś u nowego lekarza i wreszcie mam poczucie ze jestem w dobrych rękach;)))
Potraktowano mnie poważnie i ogólnie pozytywnie cała wizyta. Do wtorku mam zbadać prlolaktynę (z i bez obciążenia) a we wtorek idę sprawdzić czy rośnie pęcherzyk.
Czy któraś z Was badała ostatnio prolaktynę?jeśli tak, to gdzie i w jakich cenach można ją zrobić?

Lusia wynik 4 jest podejrzany... Powtórz za 2 dni... Zrobilas nete za wczesnie, ale jak cos urośnie to będziesz miała jasność. Sikaniec na pewno nie wyjdzie bo jest wczesnie.

Beta by sie idealnie zgadzala przy ciazy w moim dc. Jestem 8 dni po owulacji. Ale juz mam kurka mac dosyc. Masakra co my musimy przezywac...

Nie wiem.

a 4 to juz nie ciąza???

Wynik beta 4. 8 dni po owulacji. Pregnyl 5000 dostalam 9 dni temu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaki projekt i za ile? (65 odpowiedzi)

jakie macie projekty domów i mniej więcej ile kosztowały? Mam kolejny pomysł i juz nie w temacie...

krem na rozstępy-JAKI NAJLEPSZY??? (38 odpowiedzi)

tak jak w temacie.jaki polecacie krem na rozstępy?? jestem w pierwszych tygodniach ciąży ,ale...

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...