Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)
olimpia20111
(11 lat temu)
wiecie co! ja zmieniam lekarza!!! się wkurzyłam ostatnio ! i wczoraj też! i tak się gryzłam z myślami i postanowiłam.
Moja lekarka ostatnio mnie wkurza.... albo jest naciągaczką, albo jest niekompetentna, albo jest nadgorliwa, ale trochę mnie to wnerwia. Do tego stopnia, że straciłam trochę do niej zaufanie.:/
Jak byłam miesiąc temu na tym pierwszym badaniu, gdzie zarodek miał zaledwie 2 mm, już mi gadała o testach Pappa + teście zintegrowanym. No i że koniecznie mam to zrobić w klinice leczenia niepłodności InVicta w Gdańsku...w żadnym wypadku w Gamecie w Gdyni (do której z wejherowa deefacto miałabym bliżej:/)
Sam test Pappa tam, to 400zł, test zintegrowany kolejne 350zł. To już nie ważne. Ale Ja z mężem na ten temat rozmawiałam i tak jak Wam już kiedyś mówiłam, nie będziemy się decydowali z kilku powodów. Przede wszytskim też takich, że nie ma wskzań u mnie do robienia takich badań no i ze nam taka wiadomość nic nie da, bo i tak nie usunęłabym dziecka, nawet gdyby okazało się, że jest chore na zespół downa. Teraz jak byłam na wizycie w piątek, to ona mi znów makaron na uszy o tych badaniach. Ja jej wyjaśniłam, że nie będę robić bo......... Ona jakoś to przełknęła, ale stwierdziła, że mam się jeszcze zastanowićbo potem na porodówkach jest wielki szok :/.... NO LITOŚCI !!!! Człowiek jest na początku drogi z bejbikiem, a ona takie rzeczy gada :/
No ale nic... podałam jej swoją decyzję. Potem było normalne badanie USG no i standard. No i pytam się jej kiedy mam teraz przyjśc na wizytę, a ona mi na to, że dobrze by było, żebym najpierw umówiła się do Invicty na badanie to między 11 a 13 tygodniem... na zbadanie przezierności karkowej itd. Że u niej już wtedy nie będę robić usg, tylko mam przyjśc z wynikami i po zwolnienie.
I koniecznie naciskała na ta invictę, bo niby tam lekarze mają jakies uprawnienia itd.
No ale hallo... chyba ona też może zrobić te badania ??? Czy do tego musi być jakiś specjalny sprzęt???? Wam też Wasi normalni lekarze robili te badania?? czy ja się mylę ???;/
No i zadzwoniłam do tej invicty.... koszt usg z pomiarem przezierności itd. kosztuje 250zł i już Pani mi zaznaczyła, że jakby coś znaleźli, to test pappa wtedy 150 :/
NO ŻESZ KURDE!!!! Płacę nie małe pieniądze za prywatne wizyty u niej, a ona mnie jeszcze kieruje na tak drogie badania :/.... No jakbym miała rboić to wszytsko co ona mówi, to wyszłoby mi koło 1000zł !!! :/
A tak teraz za miesiąc pójśc do niej i powiedzieć... nie zrobiłam tych badań ...... no jakaś niezręczna sytuacja...
Oświećcie mnie..... czy ja się może mylę, że każdy lekarz może ocenić te parametry ???
No i właśnie przez to straciłam do niej zaufanie :/... i nie wiem czy chce żeby mi ciąże prowadziła :/
0
0