CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

Jeśli chodzi o eutyrox, to póki co mam odpowiednią dawkę, ale dziękuję za informację :)

Odebrałam wczoraj historię choroby z Gamety i powiem Wam, że teraz jestem szczęśliwa iż stamtąd uciekłam!! Już od ponad 4 miesięcy biorę dawkę 75 eutyrox, a w historii mam zapisane 62!! :/ poza tym nic nie wiedziałam, że mam zdiagnozowaną niepłodność kobiecą! rozumiecie? się zirytowałam... we wtorek idę do tej Szczyptańskiej, czy jakoś tak - to zobaczymy co zaleci i co powie :)

Iwonus, ile u Niej wizyta kosztuje? Bo nawet nie zapytałam jak się umawiałam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To rzeczywiście trochę tego jest:)

Olesia spróbuj jeszcze iść do dr Agnieszki Kowalewskiej-Wlas przyjmuje we Wrzeszczu koło Opery. Mówię Ci o niej dlatego bo to jest lekarka która bardzo dokładnie bada tarczyce i skupia sie na dobieraniu odpowiedniej dawki euthyroxu.

Robiłam:
-wspomniane HSG ;
- PCT;
-AMH;
-wymaz z kanału szyjki; cytologia;
- hormony - TSH, prolaktyna, testosteron, LH, E2, PRG
- SHBG
- DHEAS;
- Subpopulacje limfocytów;
- Koagulologia - Białko S i C;
- Przeciwciała.

Plus obserwacja cyklu i teraz czekają mnie badania genetyczne. To chyba wszystko - chociaż mogłam o czymś zapomnieć bo już troszkę tego było:)

Iwonus a jakie jeszcze mialas badania poza PCT i HSG?

hej dziewczyny,

Olesia ciesze sie ze coś ci się powyjaśniało:)
Ja jestem po dużej ilości badań i najważniejsze - po HSG. Nie było przyjemnie ale co ważne dla naszego wspólnego celu da się przezyc:)

Co do dr szczyptańskiej - dla mnie jest zawsze miła, zdarza jej sie nawet zażartowac;p moze faktycznie nie jest cała w skowronkach ale dla mnie najwazniejsze jest kilka rzeczy:
- za kazdym razem szczegółowo analizuje sytuacje, nowe badania, rozpisuje sobie na kartce co i jak - ma taki zapał;p
-mówi po kolei jakie badania, co po nich -jaki jest plan;
-i za każdym razem wskazuje które badania mogę zrobić na NFZ.

dzieki temu od grudnia miałam naprawdę dużo badan, HSG ,a za 3 tygodnie badania genetyczne (bo robimy na NFZ i troszkę dłużej czekamy) i mamy plan:) i nie jest to tylko IUI. Ponieważ wyniki mojego M. są dobre to jesli HSG wyjdzie pozytywnie to najpierw popróbujemy stymulacje i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie:) jesli nie to faktycznie IUI ale wiem że przed nim spróbowaliśmy wszystkiego, zbadaliśmy co się dało:)

Ogólnie -polecam:)

Kropka, ja chodziłam do Dr Skweresa :) a ten zawiódł mnie już dawno i ostatnie spotkania z Nim były od niechcenia... Ania, zapewne chodziła do Dr Śliwińskiego :)

Myślałam nad zmianą lekarza w tej samej klinice, ale wiadomo rączka rączkę myję... Więc wolę nie ryzykować i zmieniam całkowicie klinikę :)

Mam nadzieję, że tym razem będę zadowolona :)

Z tego co kojarze to Olesia też chodziła do dr ś:)

Kropka ja się nie do konca z Toba zgodzę.. mnie w takiej klinice nikt nie naciągał ani na zbędne wizyty, ani na badania, ani na inseminacje czy in vitro.. ale ja chodziłam do dr Ś. i to była najlepsza,decyzja i inwestycja w moim życiu.. nie odczułam żeby klinika byla nastawiona na inne tory niż diagnostyka...w 3 mce miałam zlecone chyba wszystkie możliwe badania, od hormonów począwszy po hsg i laparo. Dr nie chcal mnie faszerować lekami póki nie był pewien, ze jest taka potrzeba.. doskonale wiedział co robi i dzięki niemu już po kilku miesiącach cieszyłam się moim skarbem.. także myślę, że nie od kliniki ale od Lekarza zależy sposób leczenia..:) najwazniejsze znaleźć kogoś, kto wzbudzi nasze zaufanie i bedzie miał wiedzę zeby nam pomóc.. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tymi klinikami,tak jest że nastawieni są głównie na inseminacje i invitro a nie na diagnostykę.

A u Iwonus jak wizyta u genetyka?

Kropka, dziękuję, że pytasz :)

Bardzo mi kobieta przypadła do gustu (jak już tak mówię to jest coś, bo generalnie podchodzę sceptycznie do kobiet ginekolożek ;)). Niestety powiedziała, że nie może mnie prowadzić, bo nie zajmuję się diagnostyką i ma też sporo swoich pacjentek :) ale bardzo dużo rzeczy wyjaśniła, wytłumaczyła, skierowała do odpowiednich osób i jak słuchała co wyprawiał mój dr z Gamety to za głowę się łapała!! Pierwsza podstawa, powinien mi za każdym razem przed IUI sprawdzać TSH, w końcu ma tytuł lekarza ginekologa -endokrynologa, więc to też Jego działka a nie tylko prolaktyna. Poza tym swojego czasu TSH cały czas mi skakało.. Zaskoczona była, że w ogóle mieliśmy IUI, skoro lekarz twierdził, że Męża nasienie jest dobre - powinien dalej mnie wysłać na badania a nie iść na skróty :)

Dzisiaj już się zarejestrowałam do dr. Szczyptańska z Invicty - zdjaję się, że to ta sama Pani do której chodzi Iwonus, więc jestem dobrej myśli :) Słyszałam od Przyjaciółki (ponoć Jej znajoma do Niej chodziła), że nie należy do najsympatyczniejszych... Nie potrzebuje sympatycznego lekarza, ale skutecznego i nie mydlącego oczu :P

Zobaczymy, ale jestem pozytywnie nastawiona :) i dr. Żmudzińska jednak zalecałaby drożność... Więc chyba mnie to nie ominie :/

Olesia i jak wrażenia po,wizycie u p. Zmudzinskiej?

Olesia to najpierw zadzwon bo lekarz ma na to 7 dni od reki nie dostaniesz

czy ja wiem czy zrezygnowałam :) na razie czekam na wizytę u dr. Żmudzińskiej potem ewentualnie będę myśleć dalej - zobaczymy co mi powie itp :)

muszę tylko podjechać do Gamety i wyciągnąć, całą swoją historię leczenia...

hej kobietki :) wpadlam z wizytą, u nas ok, brzuszek zdrowo rośnie, jutro mam wizyte wiec zobacze co tam sie dzieje z moim podwoziem, a w czwartek mialam tylko usg prenatalne, zdrowa dziewczynka jestesmy szczesliwi :)
kto teraz ma termin testowania najblizej?

Olesia to zrezygnowalas z invitro?

Hej dziewczyny:)))

Ja byłam na delegacji, potem badania i duzo pracy i nie miałam kiedy przysiąść do forum.

Olesia - też ściskałam kciuki mocno, żeby twój brak oznaczał jedno - ale jak nie teraz , to następnym razem - na ten cudowny dzień czekamy wszystkie tu i ja tam wierzę, że się doczekamy;)!

U mnie ..robiłam badania immunolgiczne, PCT (x2) i badania przygotowujące do HSG (cytologia i czystość).Immunologia ok, PCT jedno źle, drugie średnio, ale lepiej niż pierwsze. Teraz czekam na badania genetyczne (koniec marca) i HSG - jakoś pewnie za miesiąc. Póki co mam sobie łykać olej z wisiołka i bromergon i czekać na HSG - jak tylko będę po robimy IUI albo 2/3 cykle stymulujemy - tu już nasza decyzja (na razie nie myślimy czekamy na HSG i jego wynik). Ogólnie bo wszystkich badaniach zrobionych do tej pory Pani dr stwierdziła ze szanse na naturalną ciążę są - ok. 10% (oczywiście jeżeli jajowody są drożne -przy tej ocenie stwierdziłyśmy optymistycznie ze tak:).

Ja chodzę do Szczyptańskiej i jestem baardzo zadowolona. Konkretnie odpowiada na pytania, jesli tylko jakies badanie można zrobić an NFZ to o tym informuje, tłumaczy po co jakie badanie no i mam konkret plan;) Jasno wskazuje co dalej:) Ogólnie od kiedy u niej się leczę jestem jakoś pozytywniej nastawiona - wiem ze jestem w rękach kogoś kto mierzy się z podobnymi przypadkami co dzień, ma możliwości i wiedzę aby pomóc:)

zapisałam się do Niej z polecenia dwóch koleżanek z pracy, bardzo Ją sobie chwaliły... a ponoć koleżanki koleżance pomogła zajść w ciążę, ponadto nie naciąga :)

Nie zaszkodzi się przejść i zobaczyć, a nóż będzie moim ginem (chociaż sceptycznie jestem nastawiona na kobiety ginekolożki ;)) bo coś nie mogę trafić na tego odpowiedniego ginekologa i tak skaczę od jednego do drugiego...

Niestety mnioszku, nie wyszło :( żałuję, ale radzę sobie z tym i tak naprawdę to wszystko dzięki mojej pracy (pracuję z Dziećmi), bo inaczej pewnie bym się zapłakała :/

Co do Gamety, fakt na pierwszą wizytę długo się czeka, ale na kolejne już nie... :) My np. czekaliśmy na pierwszą 2 miechy a na kolejne już np 2 tyg. itp. Wszystko ustala lekarz w zależności co, kiedy i jak ;)

Hej!
Ja jestem z Żukowa i i nikt nic mi nie mowił że jest dobra! ? Hmmm

Olesia ja tez jestem na 11.02 umówiona do lekarza w Żukowie ale innego hehe. Śmiesznie wyszło co... ? ;)
SZczerze myślałam że cieszysz się już z fasoleczki ale nie chciałaś tu pisać aby nie zapeszyć,a tu inne wieśći ehhhh, trzymkaj tak jak ja hehe :)

A co u innych mieszkanek tego wątku? :)
Hallllooo nie śpimy,zwiedzamy! :)

hejka, hejka :)

sorki, że tak długo się nie odzywałam, ale jakoś mi nie po drodze na forum było :D

przyznam szczerze, że przez ostatnią spóźniającą się @ ostro się nakręciłam, ale d... zimna :/ nie wiem co jest, ale na 11.02 jestem umówiona do Dr. Żmudzińskiej ponoć też pracuje w Invikcie - Iwonuś, czy to czasem nie Twoja lekarka? :)

Słyszałam, że jest mega dobra - wybieram się póki co do Niej do Żukowa, zobaczymy co dalej zaradzi ;)

A jak u reszty? :)

Dziewczyny co tu taka cisza?
:)

Zapadłyście się pod ziemię ? :)

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....