CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

sliwinisk jest b.dobry specjalista i dlatego nie zamierzam go zmieniac

czasami mimo zaufania warto skinsultowac sie z innym specjalista, ja tez do mojego pierwszego lkekarza mialam zaufanie, ale ciesze sie ze poszłam na konsultackje do innego

ja tez chodze do sliwinskiego już 1,5 roku co prawda w ciaze jak na razie nie udało mi się zajść ale mam do niego zaufanie i albo zajde w ciąży chodząc do sliwy albo nigdy już nie będę w ciazy

QQ :)
minioszek ja chodziłam, chodzę i chodzić będę do dr Śliwińskiego z Gamety. Szkoda tylko, że trafiłam do niego po 2,5 roku starań.. ale efekt śpi w pokoju obok:) Każda z nas jest inna i czasem zdaża się tak, że lekarz, który pomógł jednej nie będzie odpowiadał drugiej.. naważniejsze to znaleźć kogoś kto wzbudzi nasze zaufanie... powodzenia:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dawno temu wpadłam.. podczytałam, napisałam i tak juz tu z Wami zostałam :D bo bylo miło :)

Ooo to jak to się stało że na forum trójmiejskim się znalazłaś? :)

Może któraś z innych dziewczyn pomoże ? Może być z Gdyni,Gdańsk-byle by w miarę porządny...
:)

co do lekarza nie pomogę bo ja ze śląska do Was klikam :)

Ehhh chyba faktycznie zmienie lekarza... tak to jest że człowiek uczy się na błędach. :( Tylko teraz który lekarz w miare Ok?
Dziewczyny może wymienicie lekarzy u których się leczycie?
Zawsze raźniej gdy się pozna kogoś opinię...
Dzięki Koraliczek za odpowiedź :)

Ewciuś co u Ciebie??

Ewciuś dziękuję :*

minioszek.. mnie sprawdzali zawsze na poczatku cyklu, czy po poprzednim jest na jajnikach czysto i czy mozna brac juz clo... potem byla wizyta w okresie okolo owulacyjnym czy jest pecherzyk.. a potem byla wizyta by sprawdzic czy pecherzyk pekl i czy nie ma torbieli i mialam zalecany d*phaston po owulacji,, ewentualnie jak nie bylo owulacji dostawalam tabletki by sie pecherzyki ktore nie pekly powchlanialy jak juz byly za duze... no i druga sprawa wazne by sprawdzic czy pecherzyki pękają.. bo jak nie pekaja to trzeba brac jakies leki na uwolnienie komorki jajowej.. np ovitrelle, mi pecherzyki nie chcialy pekac i bralam te zasrzyki dlatego monitoringi sa wazne by widziec co sie dzieje.. bo branie lekow na OŚLEp nie wróży nic dobrego

Ech, tyle czasu nie zaglądałam a tu taka wspaniała wieść. Koraliczku - GRATULACJE!!! Przesyłamy całusy razem z 2 letnią Klarą :)

Ciężko będzie teraz zmienić lekarza i zacząć wszystko od nowa...
Pozwolę sobie zapytać-w jakim celu robi się tyle USG w jednym cyklu?
Dopiero zaczynam "przygodę" z tym wszystkim i jestem mega zakręcona i nie łapię wszystkiego,muszę się oswoić z tym że aby mieć drugiego dzieciaczka to będzie trzeba przejść kawał drogi przez wiele przeszkód...

minioszek.. clo NIE WOLNO BRAĆ BEZ MONITORINGU CYKLU!!!!! skonsultuj to z lekarzem innym... przepraszam ale zostawił cię samą sobie.. to konował nie lekarz!!! ja miałam w jednym cyklu czasem i po 3 usg... proszę, skonsultuj to z innym ginekologiem

Clo zapisał mi lekarz i cykl też kazał wywołac d*phastonem USG miałam robione 2 tyg temu i były 3 pęcherzyki największy miał tylko 16mm ;/ od 22 do 26 dc kazal mi zrobic progesteron i potem mu pokazac,mówi że
owulacja była i nie trzeba zwieszac dawki i przez kolejne 3 cykle dalej brac Clo po 1 tabletce dziennie przez 4 dni.Ale pewnie znów nie dostanę miesiaczki i niewiem od ktorego dnia cyklu wziac tego d*phaston ;/
jestem w tym taka zakrecona ehhhhh niewiem juz masakra... :(

Dzieki za zainteresowanie dziewczyny mam nadzieje ze jeszcze któras z was sie wypowie
powodzonka

monioszek a nie masz monitoringu cyklu przy clo? d*phaston bierzesz na wlasna reke? bedziesz miala usg po zażyciu clo??????

jak mialas juz owulacje, to ja bym wziela tak, zeby około 14 dpo zrobila test przed odstawieniem d*pka.

Dziewczyny bardzo chciałabym byście mi coś podpowiedziały.
Otóż jestem po pierwszym cyklu stosowania clostilbegyt brałam go od 3 do 7 dnia cyklu,oczywiście cykl musiałam wywołać d*phastonem bo wogole nie miewam miesiączek już prawie rok.I teraz mam 25 dc,bylam u mojego doktorka z wynikiem progesteronu bo kazał zrobić i powiedział że jajeczkowanie juz u mnie było i że przez nastepne 3 cykle mam tak samo brac CLO,nie bedzie zwiekszał dawki skoro owulacja jest.No i pewnie niedługo znow powinnam zaczac brac CLO ale wiem że cykl sam sie u mnie nie zacznie.Więc d*phaston mogę wziąść kiedy chce aby wywolac kolejny cykl? Czekam na jakąś odpowiedź,wiem że jest na tym wątku sporo dziewczyn z takimi problemami
Pozdrawiam

Hej,

U mnie..chyba troszkę staram się "odejść" od tematu. Skupiłam się na pracy, ćwiczę sobie, rozwijam swoje gotowanie:)
Chwilkę temu stuknęła nam 2 rocznica ślubu, a ja bardziej myślałam o tym że za dosłownie miesiąc miną 2 lata starań. I dotarło do mnie, że zamiast cieszyć się z każdego wspólnego dnia, spacerów, wspólnego czasu razem itp siedze i niestanie liczę (dni płodne), czekam (na okres który mam nadzieje nie przyjdzie) i dodatkowo chodzę sfrustrowana (bo innym się udaje a nam nie) - wiec dosyć.
Oczywiście nadal chcę i pewnie po cichu bede liczyć i czekać ale na bardziej spokojnie. Teraz spokojnie czekam na HSG i dalsze kroki. A póki co cieszę się cudownego wieczoru z meżem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak boje sie strasznie zobaczenia po raz tysieczny jednej kreski- wiec czekam i łudze się nadzieją ze mogło się udać.

aaaa &&&&&&&&&& kciuki :D a czemu za tydzien? wczesniej się boisz? moze test z krwi beta hcg :D ona prawdę Ci powie :)

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam