CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

Hej;)

Ile się czeka dowiem się jutro koło godziny 8 bo będę się rejestrować to na pewno dam znać. Dziś idę do internisty wieczorem i mam nadzieje ze nie będzie mi robił problemów z tym skierowaniem. Co do udokumentowanego leczenia - moja Pani dr powiedziała ze nie musze nic takiego mieć : idę do lekarza, mówię ze się leczymy i poprosze o skierowanie - już:)
Odpowiadając na twoje 2 pytanie - tak , badanie krwi. Moja jedyna niejasność dotyczy tego czy z tym skierowaniem płacimy za badanie czy wizytę;p

Dziewczyny dajcie znać jak długo czeka sie do genetyka i czy muszą być jakoś udokumentowane lata leczenia? To w ogóle jest badanie z krwi?

Hej dziewczyny:)))

Co słychać nowego dziewczyny? Olesia jak miło ze powróciłas:)
Ja właśnie jutro i pojutrze mam ambitne dni - rano cytologia i OB. Popołudniu idę do internisty po skierowanie do poradni genetycznej a we wtorek mam zamiar się zapisać w invikcie do genetyka i w szpitalu na HSG:). Orientuje się ktos ile się czeka obecnie do dr Ochman na wizytę?
I ile kosztuje wizyta u niego - bo o ile dobrze zrozumiałam moją Pania dr to badania ze skierowaniem są bezpłatne ale za wizytę trzeba płacić.

właśnie do końca nie jestem pewna, zawsze miałam w okolicy 13 - 15 dc, tym razem jednak jajnol mnie pobolewał jak na owu w okolicach 18 - 19 dc, więc może mi się przesunęła :)

dzięki co do porady z genetykiem, może faktycznie nie ma co zwlekać :)

Olesia a wiesz kiedy mialas owu? z genetykiem radze nie czekac bo nawet jeśli dopasują ci terminy to kilka miesięcy to potrwa

Hej Dziewczyny!!

Wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku, tym co zafasolkowały życzę wspaniałej ciąży a te co czekają, aby ta fasolka upragniona w końcu się pojawiła ;)

Wieki mnie tu nie było :P co tam u Was?

U mnie spokojnie, dzisiaj robiłam test ciążowy, bo mam 34 dc i ani widu ani słychu o @ - generalnie zawsze cykle miałam 29 d a teraz tyle dni i nic... ostatnia @ była 10.12 i trwała raptem 3 d :/ dzisiaj z wielką nadzieją robiłam test, ale niestety wyszedł klops a nie ciążą... i tak się trochę łudzę, że może za wcześnie zrobiła :P jednak podświadomość mówi mi, że coś nie tak się dzieję z moim organizmem :( czekam do piątku i zapisuje się do gin, bo inaczej oszaleję...

Poza tym mam już skierowanie do genetyka zarówno dla siebie jak i Mężulka, ale najpierw chcę wyjaśnić sprawę brakującej @, a potem możemy działać dalej :)

Pozdawiam :)

Witam Was w nowym roku.
Życzę Wam aby był on udany pod każdym względem.Zwłaszcza tym jednym :)

Dziewczyny robiłam test i wyszedł negatywny,także tak jak myślałam a jak mówił lekarz że nie ma szans.
Mam dziś 47 dc i niewiem co robić bo wiem że sam @ nie przyjdzie.
Myślicie że mogę wziąść d*phaston aby wywołać?
wkurza Mnie to. a jeszcze bardziej mój organizm.wrrr
Pozdrowionka

do siego roku :)

Dziękuje ci Lenka za wyjaśnienie - bo nie byłam pewna - no własnie mi Pani dr zasugerowała ze jeśli pójdę do lekarza ogólnego po skierowanie (tylko nie byłam pewna czy juz na badania czy do genetyka) i z tym zgłoszę się do Invikty to zrobią je na NFZ.

Moje PCT w zasadzie średniawo - stosowałam się do wszystkich zaleceń a w badaniu było brak plemniczków:/ Ponieważ mój mąż ma ich od groma a nie mogły wyparować (stwierdzenie Pani dr:) to albo "usunęły się" albo...no nie wiadomo. Wiec dla pewności powtarzamy badanie w styczniu ale juz postanowiliśmy (wspólnie z Panią dr) ze przygotowujemy się powoli do inseminacji (powoli bo przed HSG, badania genetyczne i badania ..mhm ..nie pamietam jakie konkretnie)i zobaczymy jak czasowo to wszystko wyjdzie.

A jak u Was dziewczyny?

kariotyp się nie zmienia, ale sa wady kariotypu które całkowicie wykluczają z rozdrodu a sa takie jak np. u mojego meza ze cud zdarzyć się może. Ogólny daje skierowanie do poradni genetycznej a tam genetyk z tego co się orientuje, najpierw kariotyp później wizyta później mutacje i znowu wizyta. Jeśli macie badania na nfz to po wynik trzeba się umowic na wizyte u genetyka bo wam go nie wydadza

Iwonus a jak wyszło badanie pct?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny:)

po dłuższej nieobecności - najpierw delegacja potem święta wiec nie miałam czasu zaglądać:) na początek za pamięci życzę wam aby 2014 był spełnieniem marzeń :) by był rokiem zdrowia, usmiechu i radości;)

Co do badań genetycznych mi były zalecone już na 2 wizycie u dr. Szczyptańskiej wiec chyba faktycznie sa wazne;p Zalecono mi i męzowi kariotypy i mutacje (tzn. mi jedno i drugie, mojemu M. jedne - o ile dobrze pamietam) zeby było na NFZ musze iść do lekarza ogolnego, ze skierowaniem od niego złgosić się do infikty do genetyka. Tylko właśnie się zastanawiam - może ty wiesz lenka - lekarz ogólny ma mi dac skierowanie do genetyka czy już skierowanie na konkretne badania genetyczne? bo juz się zakręciłam

Lenka czyli ze ten kariotyp moze zmienić sie po czasie skoro macie już jedno dziecko?
I co dzialacie jakos dalej?

trzeba poiedziec u ogolnego ze le czys ie na nieplodnosc wtedy zarejestrować się do genetyka winvictie a on da skierowania na kariotypy i mutacje

lenka a jakie to badania genetyczne? i jak je zrobić na nfz?

to może ja tez dopisze ja lecze się od dwóch lat w gamecie, jestem po 4 IUI i in vitro gdzie efekt niby był ok z zapłodnionych 6 komorek mielismy 6 bardzo dobrej klasy blastocyst ale po pierwszym transferze niestety ciąży nie było. Mnie meczyly caly czas badania genetyczne ale ponieważ mamy jedno dziecko 7 letnie lekarz nie widział wkazan , ale mnie nadal to meczylo no i zrobiłam na wlasna reke te badania i okazało się,ze mój maz ma nieprawidłowy kariotyp i żadne in vitro tu nie pomoze jedynie pgd no ale człowiek madry po szkodzie zaoszczedzilabym sobie kupe kasy i zmartwien. Olesia zanim zaczniesz diagnostykę zrob badania gemetyczne na nfz można je zrobić w kilka miesięcy no i ok 2tys pozostanie w kieszeni

Nie wiem - Kuzyn mówił o W - wie, ale tam zapewne cenowo niefajnie :/

Myślałam też o Białymstoku, mam tam znajomych, więc myślę, że z noclegiem nie byłby problem :) i słyszałam, że tam dość dobrzy lekarze pracują i ponoć cenowo nie jest taka tragedia...

Ale zgadać się z Kuzynem, jakie badania dokładnie robili, bo tak trudno szukać... Wspominał Nam coś na pewno z nasieniem, że są specjalistyczne jakoś kod DNA, czy jakoś tak :) że Im też zawsze robili podstawowe badania, a dopiero w W- wie, właśnie takie specjalistyczne :P

zobaczymy :) najpierw muszę się zorientować cenowo ile to wyjdzie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Minioszek mozna próbować uregulować ale jak pójdziesz do lekarza to podstawowe pytanie będzie "czy robiła pani test". To nie jest "byle powód" żeby to sprawdzic.

Olesia a o jakim innym mieście myslisz?

Kropka - sam Kuzyn mi tak powiedział :) kiedy zdecydowali się po 7 latach zrobić pełną diagnostykę okazało się, że nie mogą mieć dzieci, nie pytałam już z czyjego to powodu i jaka była przyczyna, to byłoby nietaktowne :)

Dziewczyny mi nie spóźnia się @ pierwszy raz. Mam z tym problem od zawsze.Nie chcę robić testów z byle powodu.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...