CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

ŁOOO Matko jak mnie tu dawno nie było!
Chyba juz nie mam szans nadrobic zaległosci, ale ale .....
daleko nie musialam "biegac", zeby doczytac, że u Koraliczka druga cora w drodze!!!:)))
SERDECZNE GRATULACJE KOCHANA!!!

U mnie powolutku do przodu. Tymek w lutym skonczy 2lata. Rosnie i rozrabia coraz wiecej, niestety nie chce sie sluchac, za to wymuszanie krzykiem jest na porządku dziennym.
Ja chodzę na kurs norweskiego, żeby w koncu pomyslec o pracy,a Tymka planujemy może od kwietnia lub sierpnia posłac juz do przedszkola.
Niestety zanim nie "wyrobie" macierzynskiego nie planujemy drugiego szkraba:/
A przyznaje, że tesknie juz za takim malenstwem...;)
wszystkim staraczkom życzę szybkiego ujrzenia 2 kreseczek na tescie! myslcie pozytywnie, a na pewno sie uda!
pozdrawiam

Dziewczyny co tak cisza:)? już świąteczne przygotowania?

Ja rano na hormonkach byłam a za godzinę na PCT:)

Olesia dopowiadając - o tym ubezpieczeniu masz wątek tu :
http://forum.trojmiasto.pl/poleccie-pakiet-medyczny-t492569,1,160.html

Dziewczyny sobie chwalą -plusem jest to że płacisz 94 zł. a masz wizyty i badania hormonalne w pakiecie - czyli dziś już nie płaciłabym nic a tak jest 300 zł. do tyłu. No i dodatkowo prócz invikty masz jeszcze masę dostępnych placówek w trójmieście:
- endomed, laboratoria Bruss, eter-med, polmed, REVIMED i SWISSMED i jeszcze kilka innych:)

Hej dziewczyny:)

U mnie dzieje się nawet ambitnie - nie odzywałam się bo, jak tobie Olesia, pochorowało mi się :( pełen zestaw - kaszel, katar, gorączka:/

Ale po kolei :)
Byłam na wizycie w Invikcie - ze względu na swoje roztargnienie pomyliłam dzień wizyty i w związku z tym musiałam przesunąć wizytę na kolejny dzień i do Gdańska. I tym sposobem trafiłam do dr J. Szczyptańskiej;)

Powiem szczerze - pierwsze wejście do Invikty przerażenie -multum ludzi, zamieszanie, długie kolejki- no w porównaniu do Gdyni słabo (tam kameralnie, spokojnie, Pani wita od wejścia pyta do kogo) ale jak już znalazłam się w gabinecie dr Szczyptańskiej wszystko zaczęło się dziać tak jak powinno:)
Pani dr jest młoda (co duży osób traktuje jako cechę negatywną - ja wręcz przeciwnie) pełna werwy i pomysłów. Od razu wzięła kartkę zaczęła rozpisywac sobie pomysły co zrobić , analizowała. Wszystkie badania do tej pory zrobione omówiła (wszystko ok prócz AMH - Pani dr stwierdziła ze taki wynik byłby świetny gdybym miałą 35 lat, a nie 28;/ale już na usg podobno wyglądało trochę to trochę lepiej niż badanie by to wskazało) Dostałam listę badań do wykonania - ale Pani dr przy każdym badaniu mówiła czy można je zrobić na NFZ czy nie - jeśli można to oczywiście taką drogę zalecała. Przy badaniach genetycznych podkreślała, że teraz ich nie zrobię na NFZ ale od stycznia już tak więc warto poczekac - to baaardzo duży plus. Była pogodna- wszystko mi rozpisała - ponieważ czeka mnie PCT rozpisała mi nawet co do godziny co i jak :)
Jestem b. zadowolona z wizyty i myślę że będę kontynuować swoje leczenie własnie u Pani dr;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koraliczku - moje gratulacje, przepraszam, że takie spóźnione :D

Iwonus - mogłabyś mi coś bliżej napisać na temat tego ubezpieczenia medycznego i jak tam w invikcie? Zaczynam poważnie się zastanawiać nad zmianą lekarza, jak Wam wcześniej już o tym pisałam :)

a w ogóle co u Was? :)

Ja od 4 dni leże w łóżku i się kuruję :( najgorsze jest to, że musiałam iść na L4 :/

jak tam nastroje przed Świętami? :)

To rzeczywiście, przepraszam nie doczytałam wcześniejszych postów, ale i tak dziękuje za odpowiedz:) Dużo zdrówka,pozdrawiam:)

Luna no rozkraczyła się tak, że było widac dokladnie ja sama się domyśliłam jak zobaczyłam a on nam potwierdził, a ze wychodzi ze ciaza starsza czyli jakis 15 tydzien to całkiem mozliwe :) w 12 tyg w poprzedniej ciazy nie bylo widac a robilam u tego samego lekarza

niunia83 nie wiem czy Ci to coś pomoże bo ja ze Śląska :P do tego forum trafiłam przypadkiem i tak z Wami juz jestem od 2 lat :D
robiłam w dąbrowie górniczej u dr Łukasika

dziękuję :*

Koraliczek- Gratulacje :) mam pytanie gdzie robilas badanie genetyczne? czy mozesz kogos polecic???

koraliczek - gratulacje!

wszystko bedzie ok.

a plec - wow! nam w 13tc powiedzial ze to wrozenie z fusow.....

jestem, wyniki badan faktycznie w normie nie są, ale lekarz mowil ze moze to byc jeszcze spowodowane moimi chorymi jajnikami bo nadnercza pracuja ok, ze to od PCO moze byc i zlecil jeszcze jakies inne badania, mam zrobic tez hemoglobinę i glukozę... dzidzius ma sie dobrze, zdrowy jak ryba wg usg, zero wad genetycznych no i wychodzi ciaza starsza o 2 tygodnie, młoda ma 8 cm i jest dziewczynką :)

Koraliczek kciuki &&&&&&&&!!!!!
Daj znać po

ide dziś na prenatalne... sciska mnie juz w żołądku, niech mi powie czy te wyniki z cytomegali wyszlo dobrze bo zwariuje.... ani jeden nie miescił się w normie.

http://www.doz.pl/leki/p3710-Estrofem

minioszek ja mialam brac estrofen ale nie zdażylam ;) chyba na recepte

Koraliczek,to co napisałaś daje jakąś nadzieje :)
Do invicty nie będę juz chodzić,Jeślli lekarz na pierwszej wizycie po grubości endo stwierdza że nie mam szans na ciążę to więcej sie mu nie pokaże... I znów dopadnie mnie dylemat co do wyboru lekarza. Ehhh
Dziewczyny ten z invicty powiedział mi że na następnej wizycie przepisze Mi estrofem by poprawić endometrium,brała już to któraś z was? Można to kupić bez recepty i brać tak indywidualnie bez konsultacji lekarza?

ok dziewczyny, dzięki! w takim razie liczę wczoraj jako 1dc, bo w ciągu dnia były plamienia, a wieczorem już normalnie, dość krwawo, nie mówiąc o nocy ;)

minioszek no ja mialam endo 5 mm w cyklu w ktorym sie udalo.. tez kiepskie i nie powinno sie udac a jednak.. Zosia ma teraz 15 miesiecy

gg mnie uczono ze pierwszy dzien miesiaczki liczy sie juz od piewszych kropel krwi czyli np jakbym dzis wieczororem dostala plamien to 5 grudnia juz bym brałac clo

iwonus - doskonale Cię rozumiem :) też mam dni kiedy wszystko jest ok, a czasami dopada mnie rozpacz :(

ale nie poddaje się i powiem szczerze, staram się o tym nie myśleć :) wczoraj miałam imprezę w domu - była Rodzinka, to wszyscy wielkie oczy, że piję drinki kiedy mogę być w ciąży... staram się nie nastawiać na sukces, żeby potem się nie rozczarować :) poza tym stwierdziłam, że nie mogę ciągle wszystko pod kątem ciąży, bo skończyło by się na tym, że w domu musiałabym siedzieć :D

qq - to wszystko zależy jak wygląda Twój pierwszy dzień krwawienia :) mi lekarz mówił, że niby pierwszy dzień się nie liczy do cyklu, bo to są plamienia i dopiero wszystko się rozkręca, tylko, że u mnie zazwyczaj zaczyna się dość mocnymi plamieniami i później już jest żywa krew (przepraszam, że tak obrazowo :)), więc ja raczej pierwszy dzień zalicza do 1 dc :) sporadycznie zdarza mi się, że mam faktycznie zwykłe plamienie i wszystko się rozkręca na drugi dzień, więc wówczas ten drugi dzień zaliczam do 1 dc :)

Hej,

Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych w braniu CLO.
Lekarz zapisał mi CLO z zaleceniem brania od 3dc przez 5 dni.
Miesiączkę dostałam dzisiaj wieczorem - czy dzisiejszy dzień liczyć jako 1dc, czy zacząć od jutra? Czy w razie czego ma to duże znaczenie?
Z góry dzięki!

dagolek nie robiłam immunologii ponieważ mam z mezem jedno dziecko 7 letnie poczete droga naturalna. Teraz problemem sa tylko slabe wyniki nasienia-ponoc. Tak jestem potransferze nieudanym mam jeszcze zamrozonych 5 zarodkow ale nie wiem czy będę miała sile po nie wrocic tak na marginesie zapłodniono mi 6 kom wszystkie przetrwaly do satdium blastocysty ale niestey coiazy brak

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...