CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

tak brałam jeszcze w tym cyklu.Ale już przestaje chociaż miałam brać 3 cykle pod rząd,bez obserwacji! ;/ i Faktycznie Clo pogarsza jeszcze bardziej Endo wiedziałam o tym. Ale nie wiedziałam że aż tak bardzo. :(
Wiem że winko i orzechy już tyle piłam tego wina że prędzej alkoholikiem zostanę niż znowu mamą hehe.W sumie to nic śmiesznego ehhh...
magnez i wiesiołek też.

a właśnie mniszku i jeszcze jedno.

Ty bierzesz clo? ponoć może ono zmniejszyc endometrium... gdzies tak czytalam, ale nie pamietam gdzie...

Na wzrost endomterium dobre są ponoć orzechy, czerwone wino, ryby (ogolnie kwasy omega 3) i migdały. Można też łykać kompleks wit.B, magnez i wiesiołka (wiesiołka tylko do owulacji).

mnioszek głowa do góry.

są na to leki, nie na każdego działąją, ale może akurat się uda.

Nie poddawaj się. I może skonsultuj się jeszcze u innego specjalisty?

Dokładnie tak jak piszesz -przed tym badaniem trzeba obserwować cykl (najlepiej USG). I takie dostałam zalecenie przyjść 10/11 dc żeby zoobserować i ustalić dzień PCT (bo najlepiej jak się uda go zrobić w dzień owulacji). Koszt to 90 albo 100 zł. teraz nie jestem pewna - mam gdzieś zapisane.

Tak, jest jakiś estrofem który mam mi przepisać na kolejnej wizycie.
Jeszcze kazał przyjść na test PCT ;/ tyle że wlasnie wyczytalam że przed trzeba dokladnie obserwować temp,śluz a on kazal mi przyjść na początku grudnia nie wiedząc czy owula była czy nie... dziwne.
Iwonus.p robilas to badanie już? Ile kosztuje?

a lekarz wspomniał, że są leki które powodują wzrost endometrium? nie na wszystkich one działają, ale wiadomo, że wzrost nawet o kilka mm daje nam nadzieję.

A z hormonami masz wszystko Ok?

12 dc. No ale moje wynosi 2 mm ;/ :( najwiecej mialo 4 mm :( ale to dużo wcześniej... ehhh

Lenka a ty już podchodziłaś do transferów? Interesowałaś się immunologią? naprawdę warto zgłębić ten temat. Nie można się poddawać.

Minioszek a w którym dniu cyklu lekarz Cię badał, że tak stwierdził? I masz szanse na ciążę, znam historie dziewczyny, która też miała problem z cienkim endometrium, rozważała nawet surogatkę , ale w końcu jej się udało z in vitro z ostatnim zarodkiem i z endo 6mm( nie pamiętam za którym razem)

Dziewczyny jestem załamana.Miałam dziś tą bezpłatną wizytę w Invikcie,
było USG i lekarz mówi że z tak cienką śluzówką/endometrium nie mam wogóle szans na ciążę. :(
Świetne wieści co? :(

ale etap kiedy robisz badania jest taki pelen nadzieji ze cos znajda i pomoga. Najgorzej jest wtedy kiedy wyniki sa ok podchodzisz do iui i zżyjesz nadzieja ze się uda potem robisz ja kilka razy i mówisz jak się nie uda to mam jeszcze iVF potem podchodzisz do IVF wszystko jest ok a rezultatu brak...i wtedy myślisz co teraz bo już nikt i nic nie jest w stanie ci pomoc...ale to tak pesymistycznie bo ja wlasnie po 4 latach doszłam do tego punktu:(
mam nadzieje ze tobie szybko się uda i będziecie milei ten maly cud trzymam kciuki

Dagolek bardzo dziękuje za informacje/:*

Na razie bardzo liczę na pozytywne roztrzygnięcie PCT. Ale jeśli faktycznie PCT wyjdzie źle to koniecznie poproszę o to badanie o którym piszesz.
Mam dni kiedy jestem bardzo pozytywnie nastwiona, a są dni że ta ilość badań mnie przytłacza...

Badanie: Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA) w surowicy.
NK-Natural killers- mogą powodować: niemożność implantacji zarodka, powodować uszkodzenia doczesnej lub pęcherzyka żółtkowego.
Te badania wykonać przy bezpłodności.
A te przy nie udanym in vitro: (ale uważam,że warto je wcześniej zrobić, żeby nie marnować pieniędzy i stresu związanego z niepowodzeniami. Można zrobić je po pierwszej nieudanej próbie. Niby zaleca się je zrobić po trzech nieudanych próbach) 1. Zespol antyfosfolipidowy 2. ANA - Przeciwciala Przeciwjadrowe 3. ASA - Przeciwciala przeciwplemnikowe 4.
NK - Natural killers 5. HLA - podobienstwo tkankowe rodzicow

Tu nie tylko chodzi o przeciwciała przecwiwplemnikowe , ale jest jeszcze szereg innych przeciwciał które kobieta może mieć w sobie. Niestety lekarze to bagatelizują bo uważają, że in vitro działa cuda i pokona wszystkie bariery. A to nie prawda! Ogólnie temat przeciwciał pojawia się wtedy gdy kobieta ma częste poronienia. Wtedy lekarz może się zainteresować immunologią. Niestety w Polsce i nie tylko jest to dość drażliwy temat . I bardzo często pomijany w naszych klinikach leczących niepłodność. Nie wiem czy tu można wklejać linki do innego forum? bo bym wkleiła link gdzie dziewczyny właśnie wypowiadają się na ten temat.

Jeszcze badania ATA - (przeciwciała przeciwtarczycowe) , AOA - (przeciwciała przeciwjajnikowe,

Dagolek a jak to badanie się dokładnie nazywa? bo ja nie miałam robionego a jestem po pierwszej próbie IVF

hej:) Iwonus poproś lekarza, o badanie z krwi na przeciwciała przeciw plemnikowe. Bo jeśli wyjdzie Ci, że problemem jest twój śluz który niszczy plemniki, to lekarz skieruje Cię na inseminację lub in vito bo powie Ci , że to ominie tą barierę. A to nie do końca jest prawdą! Najważniejsze badania są z krwi . Bo jeśli tam wyjdzie ci coś nie tak to niestety nawet przez in vitro to będzie długa i ciężka walka. Dziewczyny ja nie chce tu nikogo straszyć tylko chce was przestrzec, abyście nie wydawały kasy na in vitro przed zrobieniem wszystkich badań! Ja wydałam ponad 20 tyś na leczenie, które było na starcie skreślone. Niestety człowiek uczy się na błędach. Pozdrawiam

Witajcie,czy któraś ze starających się bierze Siofor lub Metformax?(to to samo działanie).Mam kilka opakowań i chciała bym odsprzedać bo chyba już nie będą mi potrzebne.
Pozdrawiam was i życzę owocnych starań :)

No właśnie:)
Bo ja u normalnego gin. pierwszy raz wylądowałam we wrześniu 2012 (po ponad pół roku próbowania po poronieniu), a potem już tak konkretnie w marcu 2013 - czyli ewentualnie wrzesień 2014 albo marzec 2015.
Ale na razie nie chce tak daleko w przyszłość wybiegać.. mam na dzieje ze do tego czasu się jakoś pozytywnie poskłada:)

wogole, tylko musi w karcie być data i zanotowane ze wizyta w sprawie problemów z zajściem. Ja miałam rok u "normalnego gina" i rok w gamecie

Dziewczyny a wyprowadzcie mnie z błędu - to są dwa lata leczenia w klinice czy dwa lata udokumentowanego leczenia w ogóle ?
Bo to różnica jak dla mnie.

refundacja polega na tym, ze płacisz tylko za leki a to koszt od 3 do 6 tys w zaleznosci jak się stymulujesz. Jeśli uda ci się mieć zarodki do zamrozenia to za transfery tez się już później nie placi a to oszczednosc ok 2tys prz każdym transferze

lenka, ja w zasadzie nic nie czytałam jeszcze, ale podstawowe pytanie - jak to finansowo wygądą? to jakiś procent jest refundowany? :)

Iwonuś - z racji wieku, musimy czekać dwa lata na in vitro od momentu rozpoczęcia leczenia w klinice niepłodności :) czyli w naszym przypadku wyjdzie to 18.03. 2015 rok :P

niestety takie są wymogi :/ ale lekarz nas pocieszył, że chociaż się łapiemy, bo te całe refundacje są tylko do 2016 roku :)

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...