CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

ja mysle ze tu bardziej chodzi o udokumentowane dwa lata leczenia bo dopiero wtedy wolno podejść do programu, czasm po roku ale to w scisle określonych przypadkach

Olesia tak długo? Bo są chyba 3 czy 4 kliniki które mają program dofinansowany in vitro w trojmiescie- może sprawdź w każdym :)Podczytywałam info ostatnio i wymagania nie są jakieś wyśrubowane;)

Chociaż na razie nic nie szukaj!!! Sciskamy kciuki za inseminacje:) !:*

Olesia ja jestem w programie ministerialnym in vitro w gamecie, jeśli masz pytania pytaj
no ale mam nadzieje, ze uda ci się iui

iwonus - widzę, że poważnie się już wzięli za Ciebie :) ja takich konkretnych badań nie miałam... w sumie nie wiem czemu :(

ale pochwalę się, co mi tam - dzisiaj miałam drugą inseminację :P co ma być to będzie na efekty sobie teraz poczekamy ;)

wstępnie już dostaliśmy papiery na in vitro - możemy się zapisać, bo trzeba czekać (chodzi o to dofinansowanie z ministerstwa, któraś wie jak to wygląda?), bo możemy mieć dopiero w 2015 roku :)

PCT - test postkoitalny. Badanie przeprowadza się kilka godzin po stosunku, w okresie okołoowulacyjnym. Najlepiej w dniu owulacji, gdyż wtedy śluz szyjki macicy jest cienki i elastyczny, a plemniki mogą łatwo przez niego przechodzić. Badania poprzedzające test to pomiar poziomu hormonu luteinizującego (LH) za pomocą badania moczu, a także mointorowanie owlacji poprzez badanie USG. Ustalenie momentu owulacji wykonuje się na dzień przed badaniem. Po upływie ok. 9-14 godzin od współżycia lekarz, za pomocą wziernika, pobiera próbkę śluzu szyjkowego.

Pobrany materiał badany jest pod mikroskopem pod kątem oceny liczby plemników i ich ruchliwości. Badanie jest bezbolesne. Wynik podawany jest po 1 - 2 dniach.

A co to jest PTC i na czym polega?

Może - szczerze powiedziawszy byłam tak przejęta, że nie utkwiło mi w głowie ale coś o stymulacji było;D
kolejna wizyta 4.12 - omówienie wyników i obserwacja do PCT - trzymajcie kciuki;)

może cykl stymulowany na clo?

Minioszek trzymam kciuki za powodzenie twojej wizyty:)

Kropka plan jest taki że najpierw te wyniki przeanalizujemy, potem PCT, drożność, ewent.inseminacja.
Między tymi wymienionymi miało się coś jeszcze pojawić, ale jakoś nie zanotowałam w głowie co konkretnie:)

iwonus.p Ja mam wizytę w piątek.
Zobaczymy co Mi powie i każe zrobić. :)
Już się nie mogę doczekać.Zawsze to jakiś krok naprzód.
Powodzonka w dalszej walce dziewczyny trzymam za NAS kciuki hehe :)

Iwonus a od czego lekarze z invicty chca zaczac? Od razu inseminacja?

W FSH I LH wazny jest stosunek jednego do drugiego i to sprawdza działanie przysadki mózgowej.

Samo FSH mówi tez o rezerwie jajnikowej i lepiej nią jest w dolnej granicy:)

Ale daj znac co powie lekarz:)

Mąż jest po badaniach nasienia - jest ok.:)

Bardzo Ci dziękuje za odp :)
Oczywiście czekam na wizytę i info od lekarza - zobaczymy co i jak;)

A jak u was dziewczyny - koraliczku jak sie czujesz? stokrotka jak chłopcy?
Olesia co nowego?Minioszek - już po wizycie?

przy takim fsh powinno być ok, gdybys miała ok 10 to trzebaby było się streszczać, no ale ginekologiem nie jestem wiec on powie ci co i jak ale mysle, ze nie powinnas się martwic
Pamietaj aby maz zrobil badanie nasienia

Dzięki za wyjaśnienie:) mam 27 lat.

FSH mam 3,25 (norma 2,9 do 9) - czyli dolna granica;
LH - 2,32 (norma 2-8) - czyli też dolna granica.

Pozostałe wyniki hormonów są dobre.

jeszcze ważne jest fsh. Amh mowi o tym ze rezerwa jajnikowa jest taka sobie i trzeba zabrać się do działania nie wiem ile masz lat. Ja mam amh 2,8 i stymulacja do ivf w miare ok poszla. Czym nizsze amh tym gorszej jakości komórki i trzeba większej stymulacji

Hej dziewczyny:)

Postanowione - działamy z Invictą:) mijają już dwa lata trzeba się zabrac konkretnie:)

Przyszły dziś moje wyniki z Invicty i :
- SHBG, Testosteron - gdzieś w połowie stawki (wiec chyba ok)
- DHEAS - dość wysoki, ale nie przekraczający stawki (298 na 340 -wiec też nie jest źle).

Jedyne co mnie troszkę martwi to AMH- mam 1,39 ng/ml - powinno być powyżej 1,4 ale gdzieś wyczytałam ze posiadanie wyniku w niskiej granicy też dobrze nie wróży.
Ktoś co wie na ten temat?

Wizyta w przyszła środę a jak wiadomo ciekawość zżera:)

ivonus, działaj :) 94 zl to nie duzo i tak jak na szeroki pakiet specjalistów, my mniej placimy ale mamy grupówkę z pracy

koraliczek o tym jak ciężko NIE myśleć wiemy wszystkie :D
Ale kciuki za ciebie zaciśnięte wiec źle nie będzie - nie może być;)

No ja znalazłam , zreszta tu na forum, ubezpieczenie co prawda za 94 zł. ale pełen pakiet "lekarzy", rehabilitacja itp. i duzo placówek - w tym invicta.

Jeszcze myślę ale już na 80% jestem przekonana ...jeśli nie pójdziemy teraz to obawiam się że za kilka msc i tak wylądujemy w jakiejś klinice bo skończy się droga leczenia "zwykłego" ginekologa.
A jak można szybciej czemu nie - jeśli czegoś mam dość to przedłużającego się i odwiecznego czekania- ale wy dziewczyny wiecie za pewne dokładnie o czym mówie..

słodkich snów:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

iwonus mysle ze im lekarz mniej mowi tym mniej naciaga, ale dobrze by byl jakikolwiek kontakt :P jak jest konkretny nie bedzie przynajmniej bajek opowiadac... przespij się z tym.. co do ubezpieczenia ja mam z lux medu wlasnie i do mojej lekarki na ubezpieczenie wlasnie chodzilam :) fajna rzecz, wizyty i usg za darmo... no za 40 zl miesiecznie ale to grosze

olesia &&& kciuki za inseminacje, oby teraz byla skuteczna

wiem ze stres mi nie pomoze ale no.. ciezko nie myslec

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?