CO JEST NIE TAK JAK POWINNO!!!

Mam 37 lat, nie posiadam wyższego wykształcenia ale średnie, pracowałam w biurze jako asystent, koordynowałam pracę całego biura przez ponad 10 lat, pracę straciłam przez likwidację etatów. Jestem też mamą! Pomimo doświadczenia idąc na rozmowę zawsze schemat się powiela jak przyszły pracodawca słyszy że mam piętnastomiesięczne dziecko odrazu mnie skreśla. Tylko dlaczego? Czy wszyscy pracodawcy myślą że jak mnie zatrudnią to zaraz na drugi dzień pójdę na zwolnienie!! Ludzie co jest z wami!! Nie szukam pracy żeby siedzieć w domu do dziecka mam opiekę - dziadków!! Szukam pracy żeby zapewnić byt własnemu dziecku a tu od jedenastu miesięcy TO SAMO!! Może powinnam zataić fakt posiadania dziecka!! Wymazać je ze swojego życia i zacząć poprostu kłamać może wtedy ktoś da mi szansę !!!
Może jeszcze ktoś jest w podobnej sytuacji a może ktoś dostał pracę pomimo posiadania dzieci i nie zataił tego faktu!! Pomóżcie !! Doradźcie co mam robić!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CO JEST NIE TAK JAK POWINNO!!!

to rób wszystko by temat dziecka nie wypłynął na rozmowie ;) wiem łatwo powiedzieć :/ ale następnym razem spróbuj ominąć ten temat. Życzę powodzenia w znalezieniu pracy!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dostałam pracę choć mam dziecko dwuletnie, ale chyba miałam farta bo na rozmowie mnie nawet nie spytali czy mam dziecko
małą zajmuje się moja mama i jeszcze się nie zdarzyło żebym z powodu córki zawaliła pracę choć jeden dzień, więc dokładnie Cię rozumiem ale niestety spotkałam się u koleżanek że już na starcie były skreślane przy szukaniu pracy z powodu małych dzieci - chory kraj!

jedyne co zrobiłam szukając pracy to żeby nie mieć półtorarocznej przerwy w CV (co dla pracodawcy jest od razu sygnałem że się ma małe dziecko), wpisałam że pracowałam u taty, który ma swoją działalność choć wcale tak nie było, tata by potwierdził jakby co

zachowanie niezbyt uczciwe ale skoro pracodawcy mają takie podejście to uważam że trzeba sobie jakoś radzić
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dięki postaram się omijać temat choć pewnie nie będzie łatwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

znam ten temat doskonale!!!

ja po wychowawczym dostałam wypowiedzenie, a było to 2 lata temu i od tego czasu miałam problem. Wiele razy na rozmowach wprost mi mówili, ze małe dzieci chorują!!!!!!!!

nie da się ominąć tematu ja w firmie pracowałam 7 lat to każdy na rozmowie się pytał, czemu juz tam nie pracuje???? nawet jak cie zatrudnia to dziecka nie ukryjesz

od roku pracuje na umowę zlecenie bo szef tez nie jest przekonany do kobiet z dziećmi, ale po roku powoli zmienia zdanie, dziecko tez już mam prawie 5 lat wiec wiek dziecka juz tak nie przeraza pracodawców.

faceta nikt nie pyta czy ma dziecko, a kobiety maja p******** pod tym wzgledem, ale kogo to obchodzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Własny biznes - jak się reklamować? (181 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...