CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Moje koleżanka z pracy cierpi na podobna dolegliwość co ja - a mianowicie chroniczne zwichnięcia rzepki. Objawia to się tak, że czasami ni stąd ni zowąd wypada rzepka z kolana i dziwnym trafem jest jakby obok kolana, wygląda to straszliwie a boli jak ja pierdole, przepraszam za wyrażenie ale nie można tego określić inaczej, i trzeba czekać z tą rzepką zwichnięta na pogotowie, chyba że się nastawi sama (mi ostatnio niechcący pies nastawił). "Czekać" to złe określenie, bo ja wyje jak opętana, dre się jak obdzierana ze skóry.
I ta własnie koleznka też jest w ciązy (już z drugim dzieckiem) i pociesza mnie nieustannie, że poród w porównaniu do zwichnięcia rzepki to jest mały pryszcz! I skoro tyle razy przeżyłam zwichnięcie to poród przeżyję tym bardziej! Twierdzi, ze woli 10 razy urodzić niż mieć raz zwichniętą rzepke i z nią czekać 15 min na pogotowie.

No Daria nie będziemy narzekać;) W sumie żadna to nowina, że poród boli a reszta i tak jest o niebo lepsza niż wtedy gdy rodziły nas nasze mamy. I ja się cieszę bo wiem, że moja córka będzie miała jeszce lepiej!
A ja naprawdę miałam cudowny poród a na drugi dzień "po" powiedziałam teściowej, że moge rodzić choćby co tydzień ;)

Jeszcze trochę! Doczekamy się spokonie! Jeszcze niedawno rozmawiałyśmy co która z nas będzie pić na sylwestra i jakie jestesmy obiedzone po świetach a tu już jest marzec. Wiec niedługo zaczniemy się wykluwać.
Tylko bardzo proszę - jak się któraś wykluje to bez straszenia i narzekania na służbę zdrowia! Jakby co to wszystko poszło świetnie! Dopiero jak się wszystkie wyklujemy to będziemy narzekać i opowiadać o swoich mękach, ok?

ja tez przypadam na drugą połowę czerwca. Nie zeby mnie to jakos martwiło :) ale już nie mogę się doczekać narodzin naszej córci :D

Ja też mam termin na końcówke. Wg m-ki 28 a wg ostatniego usg na 20 - mam jednak nadzieje, że dzidzia urodzi się wcześniej - co by było więcej ciepłych dni przed nami. A z drugiej strony na początku lipca mój mężulek ma urodziny i też fajnie by było jakby dostał taki prezent w swoje urodzinki. Zobaczymy jak to bedzie.
Niech urodzi się wtedy kiedy będzie już gotowa do opuszczenia brzuszka:)

Fajnie macie, bo urodzicie sobie na początku czerwca, a ja dalej będę z ogromnym brzuchem chodzić.

:)) i już niedługo będziemy nasze maluszki trzymały na rękąch ahhh.. jak ja nie mogę sie tego doczekać :)

Naprawde ten czas baaardzo szybko leci. Ja też dopiero co robiłam test i niedowierzałam tym dwóm kreseczkom :)

no tak... bo właśnie nie spojrzałam uprzednio na Twój termin a Wy się rozpakujecie na początku czerwca a my dopiero na końcówkę, więc niby z czerwca jesteśmy ale Wy macie cały miesiąc do przodu a ja z Anią do tyłu :)

No bo ja liczę tak: 31.08.2009 miałam OM i liczę cały wrzesień, październik, listopad, grudzień, styczeń, luty i zaczął się 7 miesiąc marzec.
Niech mnie gęś kopnie! Ale ten czas leci, a jeszcze jakby wczoraj robiłam sobie test!

Witam, jestem mamą córeczki czerwcowej 2009 sprzedaję po niej ciuszki zapraszam
http://picasaweb.google.pl/Kachna75

kontakt mailowy anile@onet.pl

aha... Ty masz początek czerwca... a ja koniec :)

ale przeciez jeszcze zostało: marzec, kwiecień, maj i czerwiec... to chyba 6m-c?? Bo coś mi tu nie gra... :)

Właśnie zaczynam 7 miesiąc! Aaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

No, ja tez czekam do kwietnia. W kwietniu i w maju porobię wszystkie niezbędne zakupy. Wszystko oprócz ciuszków, bo ciuszki dostane :)

hejka:)
ja wynudzona i nie wiem jak będzie dalej:( ciągle tylko leżeć i leżeć :( gorzej się czuje niż bym była na chodzie:( ja wyprawkę będę robiła na krótko przed porodem:) część rzeczy dostanę po maluszkach z rodziny:) ale mam już 3 bodziaki, były takie śliczne że kupiłam :) wiec moja dzidzia nie będzie już goła:D buziaki i dbajcie o siebie:) powtarzam! NIE dźwigać!

Witajcie mamusie w pierwszym dniu marca :-) Ja też już żyję wiosną!!

Jeśli chodzi o wyprawkę to zakupy zacznę chyba dopiero za jakiś miesiąc (no pewnie wózek wcześniej) a większość z allegro (np.łóżeczko i wszystko do niego) więc już robię dokładną listę i potem będę tylko klikać i płacić :-)

3oko fajny ten Twój wózek :)

Witajcie kobitki.
Ja też zaczynam już kompletowć wyprawkę. Tak się martwiłam, że wszystko musze kupić a dzisiaj dostałam siatke ślicznych ubranek po synku mojego szefa - wszystko takie malutkie, śliczniutkie i pachnące dzidzią :))) Wczoraj siostra się zadeklarowała, że chyba ma gdzieś odłożone po swojej małej ubranka, leżaczek, karuzele na łóżeczko i mate edukacyjną i może nam to wszystko pożyczyć - także troche wydatków ubędzie :)
Już jutro marzec więc zaczynam zakupy pełną parą !

czesc dziewczyny, a my własnie wróciliśmy do domu, bylismy u rodziny i znajomych na weekend, wczoraj dałam rade na imprezie do 4 rano!!! az sama sie zdziwilam.
W piątek kupilismy czesc wyprawki: kocyki, posciel+ochraniacz, aspirator do noska, termometr, przewijak, rozek. Tylko łózeczko i materacyk dostarczą w tygodniu.
W nastepnym miesiacu kupujemy wózek, zdecydowaliśmy się na ten zestaw: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1156& tylko w kolorze zielonym i najważniejsze rzeczy będziemy mieć:)

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...