CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

witam, u mnie nieciekawie:( w sobotę miałam plamienie:( i pojechałam na pogotowie i zalecany odpoczynek. Dzisiaj byłam na kontroli i brak poprawy:( i leżenie plackiem przez najbliższe 7 dni:( na szczęście z Zośką wszystko dobrze:) eh przez ten tydzień chyba przejże całą Rodzinkę:P
i pamiętajcie nie szalejcie za bardzo- ja się trochę przejechałam:( buziaki i dużo zdrówka

a ja jestem dzisiaj po drugiej wizycie u stomatologa, niestety leczenie kanałowe spotkało mnie w ciąży, taka niewinna dziurka się zapowiadała a pod plombą połowa zęba chora :-( po mału znieczulenie schodzi i zaczyna doskwierać mi lekki ból

Mój mąż też się śmiał jak mu mówiłam, że mała tak buszowała jak robiłam zakupy. Ja mieszkam 100 km od gdańska i kupowałam u siebie w miejscowości. Dostałam tylko dwie pary, bardzo ciężko je dostać, panie mówiły, że bardzo rzadko je dostają. Także poluję :) A są naprawdę śliczne wyglądają jak bluzeczki. Kupiłam je ze względu na męża, żeby łatwiej mu było małą przebierać jak mnie nie będzie.

Super Liluś, ze Twoja małą tak szaleje :-) Jak każda babeczka lubi ciuchowe zakupy ;-) A gdzie byłaś na zakupach, jeśli można wiedzieć? Zwłaszcza te bodziaki na kopertkę mnie interesują.

Dzisiaj byłam na zakupach dla małej. Kupiłam sukienkę z bodami, body zapinane na kopertę, pajacyki, śpioszki z bodami, skarpetki, sama przyjemność robić zakupy dla swojego skarba. Chociaż mogłabym sobie odpuścić, bo mam mnóstwo rzeczy dla małej. Nawet Wiktoria dzisiaj sporo się rusza, chyba też się cieszy :) Oglądałam też wózki, i również zauważyłam, że są wyższe i niższe.

Jeśli chodzi o lekarzy w gdańsku to ja polecam Invictę... Dla mnie dużym komfortem jest to, że tam jest wszystko na miejscu (laboratorium, usg, lekarze, położne) choć jeżdżę tam z Gdyni.

Sprawdziłam sobie dzisiaj w sklepie na jakich wysokościach sa gondole montowane i 60 cm od ziemi to jest już dużo. Tak ma np. Deltim Leo i należy do jednych z najwyższych wózków. A np. Deltim Cat ma tylko 53 cm i był najniższy w całym sklepie. Niby to tylko 7 cm, ale różnica jest naprawdę spora! W przedziale 56-57 cm mieści się najwięcej wózeczków.
Dobrze, że to sprawdziłam, bo ten wózek co go upatrzyłam w internecie ma gondolę na wysokości 56,5 cm i się przestraszyłam, że to bardzo nisko, a jak się okazało to średnia wysokość.

Melduję się w nowym wątku i od razu przyłączam do życzeń! Wszystkiego najlepszego! Zdrowego, ślicznego dzidziusia i przyjemnego porodu!

no i jestem po wizycie :)

kurde...śniegi się stopiły i to wcale nie takie pole ;) a afalcik i kosteczka :P ale się naśmiałam

Młody waży już 1100 g, zdrowiusieńki, ładniusieńki
klejnoty nadal na miejscu ;)

a ja dziś rano wybrałam sie do Aqua Parku, zapomnialam ze ferie i miliardy dzieciarów! ale udało mi sie wydżakuzować, a brzuszek ruszal mi sie jak galareta :)
Po południu wybieram się pierwszy raz na zajęcia dla kobiet w ciąży, może pokażą więcej ćwiczeń niż koci grzbiet i wymachiwanie nogami!!!

Co do polecenia ginekologa w Gdańska, to najlepszą "renome" ma Grzybowski, ale do niego bardzo trudno sie dostać.

Witajcie kobitki :)
Mój maluszek też ma bardziej i mniej ruchliwe dni - już się tym tak nie martwie jak na początku :)
Ja miałam wczoraj troche stresujący dzień: najpierw pogrzeb ciotki mojego męża, pózniej małe spięcie z teściową ... !
A dzisiaj byłam na pobraniu krwi i oczywiście pielęgniarka wkuwała się dwa razy do dwóch rąk - troche mnie wymęczyła :(

To skoro nowy wątek jest to ja ponawiam pytanie. Możecie mi polecić ginekologa z Gdańska i okolic? Może być prywatnie. Coraz bardziej myślę ,żeby zmienić lekarza.

u nas wiosennie...słońce świeci, ptaszki śpiewają...zielona trawka :)
ciepełko...ja mam cały czas pootwierane okna

Ja się cieszę, że śnieg zaczyna się topić, tylko niech to idzie w wolnym tempie, bo inaczej pozalewa miasta. Nie chce już zimy, wole wiosnę.

ja się wybieram dziś do gina...

musze obgadać sprawę zwolnień bo chcę wybyć na dłuzej do Gdyni...musiałby mi jakieś wystawić bez mojej obecności co by Małż mógł odebrać...zobaczymy co uradzimy ;)

mam tylko nadzieję, ze te roztapiające się śniegi nie utrudniły w poważniejszy sposób dojazdu do gabinetu...gin się przeniósł na nowe osiedle w szczerym polu ;) he he he...najwyżej bedę odkopywać moją landarę ogromną, troche gimnastyki nie zaszkodzi ;)

Podbijam nasz wątek, bo spadł daleko.

Inne tematy z forum

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

krzywe ząbki (22 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...