CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

IG tez oglądaliśmy coletto (czy jakos tak) i pewno wybrałabym ten model gdyby nie fakt ze TAKO ma jednak głębszą spacerówkę i jest niewiele cięższy... :)
Dzisiaj zrobiliśmy sobie z mężusiem wycieczkę do oceanarium i byliśmy też w Orłowie podziwiać klif-ja byłam pierwszy raz -- piękny widok i troszku straszny :)

Hm, przeczytałam sobie tego bloga...

http://zza-peknietego-lustra.blog.pl/komentarze/index.php?nid=14770026

Zal mi tej dziewczyny/kobiety... Nie, żebym miała jakieś magiczne złudzenia co do porodu czy zajmowania się dzieckiem, nadzieję itp. Ja po prostu już WIEM, że to wszystko to kwestia podejścia.

Żal mi jej, że taki jest w niej strach przed macierzyństwem, że aż musiała o tym napisać. Prawdopodobnie nie będzie nigdy w stanie zrozumieć tego, przed czym tak ucieka.
Na pewno też nie zrozumiałaby naszego forum ;)

I myślę sobie kolejny raz - zostać matką to wyzwanie- zwłascza po raz pierwszy:)

Witam Mamusie:)Troszkę się nie odzywałam,ale prześledziłam Wasze wpisy.
Co do wózka zastanawiamy się poważnie nad coletto-niestety nie znalazłam takowego w używanych,cena nowego nie jest jeszcze wygórowana dlatego można pozwolić sobie na nowy.A co najważniejsze jest lekki,bo ok 12 kg.
http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=5986
możecie sobie go zobaczyć i dajcie znać co myślicie o nim;)

Łabędź leciał prosto na nas, ale zanim wyjęłam komórkę i włączyłam aparat to był już z boku. Tu zdjęcie trochę obcięło, bo za szerokie jest, ale łabędź jest cały :)

Ja dziś zasypiam na siedząco i stojąco.

Dzisiaj też ładna pogoda, trzeba iść na spacerek!

Udało Ci się złapać łabądka!

A ja dziś znów balowałam i teraz nadrabiam w czytaniu Waszych postów:)
ale macie fajne "maciusie" - naprawdę!
Ja w takiej sytuacji swojego nie wstawię, chyba że z poprzedniej ciąży :p
Wszystko mam teraz ogromne, wydaje mi się jakby plecy mi obrosły ciałem, tyłek zlał się z resztą a brzuch... on jakoś nie chce wyglądać jak piękna piłeczka, raczej przypomina zdeformowanego arbuza...

Okruszek, ja też dziś poczułam wiosnę - niestety teść zepsuł mi humor mówiąc, że podobno jescze ma spaść śnieg w przyszłym tygodniu :/
Może się gdzieś jutro spotkamy na gdyńskim skwerku ;)

Dziś w Rewie było tak

image

hej dziewczęta. Apropo wózków to ja jednak bym Wam radziła "pomacać" przed zakupem. Najpierw byłam "napalona" na Baby merc-w sklepie okazał się porażką jak dla mnie, potem koniecznie x-lander - spacerówka zupełnie beznadziejna. Wózków TAKO nie brałam pod uwagę, a właśnie na TAKO się zdecydowaliśmy :) Także-naprawdę, polecam zobaczenie i zdecydowanie się na ten, który możecie wcześniej naocznie sprawdzić :)
Apropo brzucha. Mój rośnie jak na drożdzach-teraz sprawdziłam z 74cm nagle (w ciągu dwóch tyg) zrobiło mi się 90cm :) Dobrze ze rozstępów nie ma póki co - uffff..... :)
Apropo pogody - dziś było tak pięknie że poczułam wiosnę :D Jutro zawitamy do Gdyni... :)

wiosną też jest pięknie w Rewie - niech ta zima sobie już idzie :))

Szkoda, że Ci się nie udało tego zobaczyć.... ale jeszcze wczoraj było fantastycznie

Daria, wyobraź sobie że dziś już nie było takich widoków. Z jednej strony cypla już całkowicie rozmarzło, z drugiej był lód, ale już nie taki ładny.

Pęcherz to największy problem w mojej ciąży, nie ma możliwości żebym przespała noc bez wstawania.

ja na razie nie wstawię zdjęć wyprawki, bo mam wszystko pochowane głęboko w szafie

Ja w szkole siedziałam, tyłek boli i plecy. Brzucholek mam taki jak Daria. Również 105 cm w obwodzie na wysokości pępka. Mała teraz więcej się rusza w ciągu dnia i polubiła kopać mamusię w pęcherz. Także do toalety latam jak wściekła bo ciągle mam wrażenie, że mi się coś chce no i te kopniaczki są bolesne. Ale to nic niech kopie, wtedy wiem, że wszystko jest ok, a jak milczy to się denerwuje.

dzięki Daria za te opinie, w sumie to chodzi mi bardzo o gabaryty i napisali, że jest do spakowania do samochodu. Jeśli chodzi o spacerówkę, to i tak jej pewnie długo nie będę używać, bo chciałam jeszcze mniejszą. Głównie to chodzi mi o gondolę i fotelik na lato.
Mimii masz rację, że warto zobaczyć wcześniej wózek i się do niego przymierzyć. Poszukam jeszcze innych. Może coś znajdę w takiej cenie

Tu fajnie jest pokazane jak wklejać zdjecia i z tego korzystam:

http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,16.html

Tak sobie pomyślałam, że skoro wklejanie zdjęć do forum to nie problem to może byśmy powklejały zdjęcia wyprawek. Ja w sumie niewiele jeszcze mam, ale uwielbiam oglądać zdjęcia ciuszków dziecięcych i ogólnie artykułów dla dzieci..

Wracając do Matrixa: tydzień temu wysłałam zapytanie do tego Sprzedającego o wysokość gondoli od ziemi i średnicę kół i jeszcze nie dostałam odpowiedzi :(

Ja będę też kupować na allegro i niestety pewnie bez "macania", bo tych wózków, które mnie interesują nie ma w sprzedaży w trójmiejskich sklepach :(
Dlatego szukam opinii.
Jak na razie kupiłam na allegro kilka rzeczy bez macania (np. suknię ślubną) i jestem bardzo zadowolona, ta suknia np. o niebo fajniejsza niż te które mierzyłam sobie w Agnes albo w Marriettcie. Więc stwierdziłam, że mogę zaufać swojej intuicji.

Aniouka, dobrze trafiłaś, bo Matrix trafił na moja listę wózków (oprócz niego mam Hebart Omega), ale że nie mogłam znaleźć żadnych opinii w internecie wysłałam maile do kilku ludzi, którzy kupili ten wózek na allegro (właśnie od tego Sprzedawcy, co wstawiłaś link).
Wysłałam im pytanie takie:

"Przepraszam, że zawracam głowę, ale zauważyłam, że wystawiła Pani pozytywny komentarz dot. przedmiotu wózek dziecięcy DAREX Matrix.
Czy mogłabym prosić o informację jak ocenia Pani wózek z perspektywy czasu. Czy się sprawdza? Nie psuje?
Zauważyłam na zdjęciach, że przy wersji spacerowej jak spacerówka odwrócona jest tyłem do kierunku jazdy to podnóżek "wpada" do kosza na zakupy. Czy faktycznie tak jest, czy tak tylko wygląda na zdjęciach?

Jeżeli to nie problem bardzo proszę o odpowiedź. Zwracam się do Pani, bo nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat tego wózka w internecie."

I dostałam nawet kilka odpowiedzi. Oto one:

1. Witam.
Gdy wystawiałam komentarz wózek nie był jeszcze w użyciu.Ale chyba bym go nie zmieniła.Musi Pani jednak wiedzieć,że gabarytowo, nie jest to duży wózek.Jest bardzo zgrabny,ale nie za duży.Ma to swoje zalety bo łatwiej się zmieści np. w bagażniku czy nawet między wąskimi regałami w sklepie.Niestety fotelik do do samochodu też nie jest za duży.Mój synek gdy się urodził miał dł.63 cm. teraz ma 72cm i prawie 5 miesięcy.Ciepło ubrany i w śpiworku prawie całkowicie wypełnia gondolę i fotelik.Wydaje mi się,że zdecydowanie lepiej sprawdziłby się w warunkach letnich.Nie korzystałam jeszcze ze spacerówki i nie wiem czy jest jakiś problem z koszem na zakupy. W tej chwili mogę powiedzieć i to też może być jego minus,że jest raczej niski i duża siatka po prostu pod niego nie wejdzie,ale pojedynczo wkładane zakupy dzięki temu też z niego nie wypadną.Ten model wózka nie posiada też tacki, która moim zdaniem jest bardzo przydatna przy spacerówce.Wózek ten nie należy do drogich,więc nie można też zbyt wiele wymagać.W mojej opinii jest OK. To,że jest niewielki i niski sprawia,że jest bardzo zgrabny.Jest też stabilny.Mam nadzieję,że mója opinia pomoże Pani podjąć właściwą decyzję.
Jeżeli będą jeszcze jakieś pytania proszę śmiało pisać.
Pozdrawiam.

2. Witam!
Ja z wozka jestem jak najbardziej zadowolona, sprawia mojemu dizecku wiele radosci i przyjemnosci. musi byc wygodny skoro moje dziecko przez dzien potrafi zasnac tylko w nim, inaczej nie da rady, zawsze wozek wszedzie jezdzi z nami. w lecie gdy dziecko bylo bardzo male uwielbiala w nim jezdzic na spacery i spac. spedzalysmy w ten sposob wielegodzin na swierzym powietrzu. wozek sie nie psuje, z casem nasz troche zaczal skrzypiec ale przy takiej eksploatacji to ja mu sie nie dziwie. jest wyjatkowo komfortowy, a jego skretnosc jest po prostu rewelacyjna, bardzo latwo sie go prowadzi i niewiele wysilku kosztuja spacery nawet pod duze gorki. jak dla mnie to nie zamienilabym go na zaden inny. a co do podnozka i kosza na zakupy to w przypadku jazdy tylem do kierunku jazdy po prostu jest miedzy jednym a drugim malo miejsca. ale moje dziecko jest jeszcze chyba za male bo nigdy mi tam jej nozka nie weszla i nic nie przeszkadzalo. pozdrawiam :-)

3. Jeżeli chodzi o ten wózek to można powiedzieć że jest on całkiem dobry jak na ten przedział cenowy. Podnóżek faktycznie jak się go opuści całkowicie to prawie że jest w koszu na zakupy pod wózkiem.
Ale jeżeli chodzio mnie to nie jest to dla mnie jakaś tam wielka wada. Mamy już go prawie rok i jeszcze się nic nie popsuło. Oceniamy go z żoną raczej pozytywnie. O i jeszcze taki mały minus po pewnym czasie przy bujaniu zaczął troche skrzypić, ale jak wiem to w więszości wózków sie to zdarza. Więc ogólnie jesteśmy zadwolenie z zakupu.

4. Pytała pani o wózek więc musze powiedzie że z głębokiego jestem zadowolona nic sie nie zepsuło do tej pory, a jeżeli chodzi o spacerówkę to nie mogę jeszcze nic napisac ponieważ jeszcze nie używaliśmy zaczniemy używac za około miesiąc wtedy będę mogła coś napisac.

5. Witam. Wózek sprawuje się dobrze, nie ma żadnego problemu. Mimo tak ostrej zimy i jazdy w zaspach jest sprawny. Bardzo wygodny w użyciu jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Niestety nie mogę pani powiedzieć nic o spacerówce bo jej jeszcze nie używałam ale jak pierwszy raz rozłożyliśmy wózek to nie zauważyłam żeby podnóżek wpadał do kosza na zakupy. Jeśli jest za nisko to można go podwyższyć. Moge powiedzieć tylko tyle, jeśli ma pani jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.

Na pewno Ci się przyda przy podejmowaniu decyzji :))))

Hej!!!
Foti a niesamowite hehe:) Niezle pomysly maja dzieci także bądzmy przygotowane :D

Aniouka jak dla mnei nie powalił mnie ten wozek z tego wzgledu ze te przednie kola sa tak blisko w porownaniu do rozstawu tylnych. A poza tym nie widzialam na zywo, a tak bez ogladania namacalnego nie radze kupowac.

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...