Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12
Aniouka, dobrze trafiłaś, bo Matrix trafił na moja listę wózków (oprócz niego mam Hebart Omega), ale że nie mogłam znaleźć żadnych opinii w internecie wysłałam maile do kilku ludzi, którzy kupili ten wózek na allegro (właśnie od tego Sprzedawcy, co wstawiłaś link).
Wysłałam im pytanie takie:
"Przepraszam, że zawracam głowę, ale zauważyłam, że wystawiła Pani pozytywny komentarz dot. przedmiotu wózek dziecięcy DAREX Matrix.
Czy mogłabym prosić o informację jak ocenia Pani wózek z perspektywy czasu. Czy się sprawdza? Nie psuje?
Zauważyłam na zdjęciach, że przy wersji spacerowej jak spacerówka odwrócona jest tyłem do kierunku jazdy to podnóżek "wpada" do kosza na zakupy. Czy faktycznie tak jest, czy tak tylko wygląda na zdjęciach?
Jeżeli to nie problem bardzo proszę o odpowiedź. Zwracam się do Pani, bo nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat tego wózka w internecie."
I dostałam nawet kilka odpowiedzi. Oto one:
1. Witam.
Gdy wystawiałam komentarz wózek nie był jeszcze w użyciu.Ale chyba bym go nie zmieniła.Musi Pani jednak wiedzieć,że gabarytowo, nie jest to duży wózek.Jest bardzo zgrabny,ale nie za duży.Ma to swoje zalety bo łatwiej się zmieści np. w bagażniku czy nawet między wąskimi regałami w sklepie.Niestety fotelik do do samochodu też nie jest za duży.Mój synek gdy się urodził miał dł.63 cm. teraz ma 72cm i prawie 5 miesięcy.Ciepło ubrany i w śpiworku prawie całkowicie wypełnia gondolę i fotelik.Wydaje mi się,że zdecydowanie lepiej sprawdziłby się w warunkach letnich.Nie korzystałam jeszcze ze spacerówki i nie wiem czy jest jakiś problem z koszem na zakupy. W tej chwili mogę powiedzieć i to też może być jego minus,że jest raczej niski i duża siatka po prostu pod niego nie wejdzie,ale pojedynczo wkładane zakupy dzięki temu też z niego nie wypadną.Ten model wózka nie posiada też tacki, która moim zdaniem jest bardzo przydatna przy spacerówce.Wózek ten nie należy do drogich,więc nie można też zbyt wiele wymagać.W mojej opinii jest OK. To,że jest niewielki i niski sprawia,że jest bardzo zgrabny.Jest też stabilny.Mam nadzieję,że mója opinia pomoże Pani podjąć właściwą decyzję.
Jeżeli będą jeszcze jakieś pytania proszę śmiało pisać.
Pozdrawiam.
2. Witam!
Ja z wozka jestem jak najbardziej zadowolona, sprawia mojemu dizecku wiele radosci i przyjemnosci. musi byc wygodny skoro moje dziecko przez dzien potrafi zasnac tylko w nim, inaczej nie da rady, zawsze wozek wszedzie jezdzi z nami. w lecie gdy dziecko bylo bardzo male uwielbiala w nim jezdzic na spacery i spac. spedzalysmy w ten sposob wielegodzin na swierzym powietrzu. wozek sie nie psuje, z casem nasz troche zaczal skrzypiec ale przy takiej eksploatacji to ja mu sie nie dziwie. jest wyjatkowo komfortowy, a jego skretnosc jest po prostu rewelacyjna, bardzo latwo sie go prowadzi i niewiele wysilku kosztuja spacery nawet pod duze gorki. jak dla mnie to nie zamienilabym go na zaden inny. a co do podnozka i kosza na zakupy to w przypadku jazdy tylem do kierunku jazdy po prostu jest miedzy jednym a drugim malo miejsca. ale moje dziecko jest jeszcze chyba za male bo nigdy mi tam jej nozka nie weszla i nic nie przeszkadzalo. pozdrawiam :-)
3. Jeżeli chodzi o ten wózek to można powiedzieć że jest on całkiem dobry jak na ten przedział cenowy. Podnóżek faktycznie jak się go opuści całkowicie to prawie że jest w koszu na zakupy pod wózkiem.
Ale jeżeli chodzio mnie to nie jest to dla mnie jakaś tam wielka wada. Mamy już go prawie rok i jeszcze się nic nie popsuło. Oceniamy go z żoną raczej pozytywnie. O i jeszcze taki mały minus po pewnym czasie przy bujaniu zaczął troche skrzypić, ale jak wiem to w więszości wózków sie to zdarza. Więc ogólnie jesteśmy zadwolenie z zakupu.
4. Pytała pani o wózek więc musze powiedzie że z głębokiego jestem zadowolona nic sie nie zepsuło do tej pory, a jeżeli chodzi o spacerówkę to nie mogę jeszcze nic napisac ponieważ jeszcze nie używaliśmy zaczniemy używac za około miesiąc wtedy będę mogła coś napisac.
5. Witam. Wózek sprawuje się dobrze, nie ma żadnego problemu. Mimo tak ostrej zimy i jazdy w zaspach jest sprawny. Bardzo wygodny w użyciu jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Niestety nie mogę pani powiedzieć nic o spacerówce bo jej jeszcze nie używałam ale jak pierwszy raz rozłożyliśmy wózek to nie zauważyłam żeby podnóżek wpadał do kosza na zakupy. Jeśli jest za nisko to można go podwyższyć. Moge powiedzieć tylko tyle, jeśli ma pani jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.
Na pewno Ci się przyda przy podejmowaniu decyzji :))))
0
0