Cena chrztu św. w kościele

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Morena
witam,

chciałabym się dowiedzieć, jaka jest cena chrztu św w Gdańsku? na ile należy się przygotować idąc do kancelarii parafialnej?
szykuje się mi się chrzest na Morenie i nie wiem na ile powinnam się przygotować.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: cena chrztu św w kościele

Nie wiem jak jest w Gdańsku bo my chrzciliśmy w Gdyni i było "co łaska" my daliśmy 100zł i uważam że to tak okey ale słyszałam o kościołach, które mają po prostu swój cennik ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My chrzciliśmy córeczke w grudniu i też było co łaska, daliśmy 50zł i tez ksiądz nie wybrzydzał :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

My dajemy 150
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

było co łasa, daliśmy w tym roku 200 zł, ale też nie w Gdańsku :)

Re: Cena chrztu św. w kościele

My chrzciliśmy na Chełmie i ksiądz nic nie bierze, mówi że jeśli ktoś ma i chce to może na tace dać.

Nic nie kosztuje, z tego co wiem w zeszłym roku było głośno na ten temat i biskupi wypowiedzieli się,ze za sakramenty św nie pobiera sie opłat, a jedynie chetni moga wnosic datki w niewielkiej kwocie pokrywajace zużycie prądu w kościele. Od tamtgo czasu w kosciołach znikneły cenniki ( oczywiście te których rzekomo nigdy nie było) i Zaden ksiądz już nie mówi "co łaska" tylko przyjmuje dokumenty ii zapisuje termin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziękuję wszystkim za informację :)

Inne tematy z forum

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

Jak dojechać do LuxMedu w Gdańsku? (3 odpowiedzi)

Podano mi adres Al. Zwycięstwa 49. Będę jechać kolejką i jak wysiądę na Stoczni do będzie ok? I...