Ceny menu!!

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam wszystkich z samego rańca :-)))

Byłam wczoraj w Malinowym Ogrodzie w Gdańsku Osowej - powiem Wam,że wrażenie niezłe, ładna sala, obsługa miła...w ogóle nam się spodobało, tylko kurcze najniższa cena za menu troszkę mnie przestraszyła - tzn.dla mojego P. to nie problem, tylko jak zawsze dla mnie.

Czy wszędzie są takie ceny - ponad 150zl a nawet więcej?Opinie,jakie czytałam odnośnie tej restauracji, są naprawdę pozytywne i już sama nie wiem. Cały czerwiec na przyszły rok jest już zajęty,ale myśleliśmy też o piątku? Hmmm,już sama nie wiem.Najgorsze jest to,że nie mogę się przekonać do tej ceny-ponad 170zl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ceny menu!!

Ja w łęgowie płace 125 zł i 20 zł za poprawiny

ja bede płacić 150 zł

My chcemy mieć raczej blisko-Gdańsk,Gdynia. Większość naszych gości jest z Gdyni i nie chcemy ich tak daleko ciągnąć.

ja place 130 ale bez ciast wodki napojow i takich tam....

ia płaciłam 95 bez picia, alkoholu i ciast

Ja w Kaszubskiej Strzesze płące 170 zł (menu weselne, ciasta, tort, nocleg, śniadanie).

Pozdrawiam
Ola

120 pln + 20 pln za poprawiny

Wszystko zależy od miejsca i od poziomu. Nie ma uniwersalnych cen menu, każdy poda Tobie inne. My tez robimy wesele w Malinowym, w tym roku, bo bardzo nam się tam spodobało, wystrój, obsługa, szef kuchni i wyjątkowo smaczne potrawy. Ja ich menu trochę zmodyfikowałam i negocjując ceny za napoje, alkohol i jedzenie ustalilismy stawke, która nam wydała się sensowna, ale mam świadomość tego, że za te same pieniądze moglibysmy w innym miejscu urzadzić wesele z poprawinami. Cos za coś. Nam odpowiada i lokalizacja, i miejsce, i styl, a koszt... No cóż, raz się żyje :)

W tej cenie,którą podałam jest oczywiście menu,ciasta,tort,kawa i herbata b.o.. Sali stroić nie trzeba, bo sama w sobie jest już ładna. Pan, z którym rozmawialiśmy powiedział,że do przyszłego roku będzie też pokój dla nowożeńców - jakiś duży...

Ewamijo - czy mogłabyś przesłać na mailika Wasze menu ? Byłabym wdzięczna ;-)

No ładnie, to widzę że się na apartament nie załapię, qrcze ;) Nie mam w pracy tego menu, poszukam w domu a jak znajdę, to wyślę.
Ja sali też nie bede stroić, nie sądzę by była taka potrzeba, a stoły będą udekorowane kwiatami, serwetami, zastawą, bo mają bardzo elegancką. Tam jest ładnie tak jak jest :)
A tak z innej beczki - mówisz ze na następny rok mają już w Malinowym rezerwacje porobione? Jak ja w tym roku rezerwacje robiłam to można było w terminach przebierać, bo to nowe miejsce, jeszcze nie tak bardzo znane.

Ewamijo:) kiedy robisz wesele w malionowym ogrodzie?bo my chcemy w grudniu. bardzo nam sie tam podoba, ale boje sie ze malo miejsca na tanczenie dla 45 osob, ile Ty bedziesz miala?

Kochana, my planujemy wesele na max 80 osób - myślę,że miejsca do tańczenia będzie dosyć.Zresztą wszyscy na raz chyba nie znajdą się na parkiecie :-))

malgoś, to wreszcie decydujesz sie na Mailinowy ogrod? bedziesz miala dj?

jak ja byłam 2 miesiące temu w malinowym to powiedziano mi, że wszystkie terminy są wolne na przyszły rok (no i pani przyznała się, ze wesel to oni nigdy jeszcze nie organizowali, bo istnieją od września lub października 2006). mnie odstraszyli tym, że alkohol trzeba zamawiać u nich w lokalu :( Poza tym nie podobają mi się miejsca, w których tańce i jedzenie są w osobnych salach.

Jeśli zależy Ci na tańszym i obfitym menu to może warto udać się do Gościcina? (mnie sie tam podobało, ale zrezygnowałam bo za daleko ode mnie jakieś 55-60 km, a mieszkam w gdańsku).

cena horror przelicz top przez liczbe osób i dodaj całą reszte wyjdzie ci majatek... :-(((

uff, ja płacę 110 zł ;o)

hej, my płacimy po 180 zł za osobę i to jest cena bez ciast. Dlatego uważam, że jeżeli podoba ci się sala i klimat tam panujący to warto wydać tą kase. Ponegocjujcie może z organizatorami...może wam zejdą z cen, my tak zrobiliśmy i sporo wynegocjowaliśmy :)... wiem że dałoby się to zrobić taniej, ale mam pewność że w naszym hotelu dobrze to zorganizują.

do Oli Muchy - na ile osób jest ta sala w Kaszubskiej Strzesze? I na ile osób noclegi? cena mi się bardzo podoba 170zł razem z noclegiem, nieźle :)

czesc Malgos:) myslisz nad malinowym ogrodem?ja tak samo , tylko ze teraz na grudzien:) bardzo mi sie tam spodobalo, mila obsluga, super menu, tylko ze mi sie wyadje, ze bedzie malo miejsca na tanczenie ( ja bede miala na weselu 45 osob ).a Ty ile?

Odpowiedziałam wcześniej:-))) Właśnie powiedziałam mojej mamie cene menu - przeraziła się....

Co do rezerwacji-cały czerwiec 2008 zajęty, ale można robić w piątki. Miałam obawy co do piątku,ale Pan zapewnił,że nie ma z tym problemu-kuchnia jest na tyle duża,że zdąży w czasie wszystko zrobić no i pomieści jedzonka na dwa wesela: prawie jedno po drugim.

u nas na weselu w Kaszubskiej Strzesze bawiło się ok 80 osób i wszyscy bardzo chwalili uroki tego miejsca i przede wszystkim przepyszne jedzenie!

a w kaszubskiej sztrzesze jest osobna sala do tabnczenia i osobno jadalna - czy razem?????????

Do Zakochana 24:

Malinowy Ogród podoba mi się.Cenę niestety muszę brać pod uwagę, gdyż rodzice finansują prawie wszystko a nie chciałabym ich tak obciążać. Mój P. tak się nie przejmuje - taki typ:-))Ustaliliśmy,że każde z nas finansuje gości ze swoich rodzin, a pozostałymi wydatkami dzielimy się po połowie.

Co do muzyczki:będziemy mieć dj'a - cieszy mnie, że w tym akurat się zgadzamy.

Do Małgoś25 i Zakochana24:
Ja będę miała wesele na około 80 osób, może więcek, może mniej, różnie z gośćmi bywa, wszystko się okaże. Ja myślę, że miejsca jest dość, bo jedni tańczą, drudzy nie. Podoba mi się też pokój z fotelami na piętrze, będzie tam można porozmawiać, odsapnąć troszkę. Podoba mi się taka koncepcja zabawy, że jak ktoś chce tańczyć, to ma salę dla siebie, częściowo widoczną z innej sali, tak że jest kontakt, słychać co się dzieje, ale też i jest komfort tańczących, mogą szaleć jak chcą. Ci goście, co wolą pojeść, popić i porozmawiać, też będą mieli dość miejsca dla siebie i nie będą musili muzyki przekrzykiwać.
Też będę miała dj-a a wesele jest pod koniec września, więc wypróbuję miejsce przed Wami i zdam relację, co ok a co do poprawki :)
I jeszcze odnośnie alkoholu i napojów - owszem, trzeba od nich kupować (ceny nam odpowiadające ustaliliśmy, no i typ alkoholu), tak jak i całą resztę (potrawy na ciepło i zimno, owoce, ciasta, tort), ale akurat mi to odpowiada, bo ja wolę "przyjść na gotowe", zdać się na restaurację i nie martwić się kupowaniem i zwożeniem wszystkiego w dużych ilościach na salę. Jak kto woli, akurat mi taka koncepcja odpowiada.
Co do menu, to nie mam wersji w WORDie, muszę zeskanować wydruk i wtedy prześlę. A menu ustaliliśmy po naszym smaku :) tam jedzenie jest przesmaczne, wypróbowaliśmy potrawy i menu ułożone jest wg naszego gustu.

my placimy 200 od osoby, troche sporo, ale sa w tym ciasta, kawa, herbata, napoje jakie sie chce,wino do obiadu, wystroj sali, tylko alkohol musimy dowiesc, we wladyslawowie hotel rejs.

Dziękuję Ewamijo, mam nadzije,że do września się na coś zdecydujemy.

Jest jeszcze w Kosakowie Restauracja Kaszubska.Może ktośo niej słyszał lub wyprawia wesele?

Inne tematy z forum

Oszuści z gdanska Osowa (...) psy Niby z rodowodem (59 odpowiedzi)

GdanskUwaga na mopsy i buldogi francuskie pseudohodowla ... z gdanska Osowa oferują psy niby z...