Cenzura na wolackich portalach

Wolskie portale (i.e. niezalezna.pl i inne), mieniące się niezależnymi, alarmujące o cenzurze w mediach, żądające wolności słowa...same cenzurują treści komentarzy:)

Gdy któryś z komentarzy nie odpowiada przyjętej linii politycznej, nie jest publikowany^^ Większych hipokrytów ze świecą po świecie szukać:)

Jednym z dość groteskowych przykładów jest blog niedawno skazanego Frycza (antykomor.pl) - płacze, że został skazany i narusza się jego prawo do wolności wypowiedzi, a krytyczne komentarze...czekają na akceptację "moderatora". Żałosne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cenzura na wolackich portalach

niestety trojmiasto.pl tez cenzuruje wiele watkow

taka uroda wszystkich portali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cenzuruje, a raczej moderuje, post factum - o ile wpis narusza ogólnie przyjęte normy i regulamin, a nie jeśli stoi w opozycji do komentowanego artykułu.
W przypadku wolskich portali wpisy się nie pojawiają w ogóle, o ile nie są przychylne w swej treści do przyjętej przez portal linii politycznej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poniżej próbka retoryki niejakiego Frycza, właściciela portalu antykomor.pl - zwróćcie uwagę, jak piewca wolności słowa cenzuruje niepochlebne mu komentarze:)

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Halewicz Pisze: Komentarz oczekuje na akceptacje moderatora.
19 września 2012 o godzinie 07:25

Skamlesz, że nie ma wolności słowa, to czemu wolaku sam cenzurujesz sobie niepochlebne komentarze? Chcesz się ze mną zmierzyć w otwartej dyskusji, czy tchórzyszwolaku?

//

Nie mamy o czym dyskutować.

Odpowiedz

19 września 2012 o godzinie 11:29

Nie? No proszęopluwasz Prezydenta RP, cenzurujesz niepochlebne Tobie komentarze i uchylasz się od dyskusji? Tak postępuje tchórz, za którego Cię uważam. Cały świat się dowie, jaki naprawdę jest wolak Frycz:)

//

To mój blog i to ja decyduję o treściach, które będą tu opublikowane. Chcesz, możesz wypisywać swoje żałosne komentarze wszędzie indziej nikt ci nie broni. Dlaczego twoje wypociny nie są akceptowane? Bo brak w nich totalnie jakichkolwiek argumentów merytorycznych ot co. Nie mieszaj do tego wszystkiego wolności słowa bo wychodzisz głąba.

Odpowiedz
19 września 2012 o godzinie 13:17

To mój kraj i mój prezydent i my, wyborcy prezydenta Komorowskiego, będziemy decydować o tym, kto i jak możemy komentować jego prezydenturę chcesz, możesz publikować swoje żałosne komentarze poza granicami RP.
A wiesz czemu twoje żałosne wypociny skończyły się wyrokiem skazującym? Bo brak w nich totalnie jakichkolwiek argumentów merytorycznych. O głąbie już nie napiszebo po co?
I tak zostałeś pokonany własną retoryką:) Jesteś Fryczu cienki, jak przysłowiowy zad węża:) Nie dziwię się, że boisz się wejść z Halewiczem w publiczną dysputę.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
I tak wygląda wymiana zdań ze skazanym za obrazę prezydenta Fryczem - on krytykować może, jego krytykować już nie...bo to jego blog:)
Żałosny palant.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

niestety Hal ostatnie dwa słowa też opisują bardzo dobrze Ciebie

masz Hal - tak wyglądają Ty i Tobie podobni

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151158218075340&set=a.10151155602740340.481356.332030485339&type=1&relevant_count=1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ps

swoją korespondencją z autorem tamtego bloga nie udowodniłeś niczego, poza tym, że internetowy oszołom i pieniacz z Ciebie

wolność słowa to prawo nieskrępowanego głoszenia poglądów
ale oprócz tego jest jeszcze praw własności...

czy powołując sie na wolność słowa mogę wejść do Twojego mieszkania i wygłosić w nim przemówienie?

jeżeli odmówisz, to znaczy, że jesteś przeciw wolności słowa? faszysta?

...

blog antykomor był/jest miejscem satyry politycznej wymierzonej w jednego polityka i jego własciciel/autor ma prawo dbac o homogenicznosc tresci w nim sie pojawiajacych

jest to blog tematyczny, ktorego light motivem jest krytyka Prezydenta Komorowskiego

i nie potrzeba na nim takich spamerów-lemingów jak Ty Hal

więc nie dziw się, że nie zostałeś "wpuszczony", tak jakbym ja nie został wpuszczony do Twojego mieszkania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się nie zgadzam, aby w moim domu, Polsce, taki Frycz wygłaszał oczywiście oczywiste wulgaryzmy na temat Komorowskiego - niech to robi poza granicami RP:)

I zupełnie na marginesie, nie zwykłem komentować tak skrajnych wolaków, bo szkoda klawiatury na Frycza - umyślnie i w formie prowokacji spowodowałem, że piewca wolności słowa wprowadził cenzurę:)
Czy jego dom różni się od mojego domu, Polski?

Frycz nie krytykuje prezydenta Komorowskiego - on uprawia krytykanctwo i obraża świadomie głowę państwa....i sprawdź znaczenie zwrotu "light motive" w odniesieniu do kontekstu w którym piszesz^^

Ale idąc Twoim tropem rozumowania, trojmiasto.pl powinno kasować wszelkie komentarze, które są krytyczne wobec Admina, właściciela portalu, czy jego dziennikarzy - a tego nie robi. A wiesz dlaczego? Bo szanuje wolność słowa i o ile krytyka jest konstruktywna i merytoryczna, o tyle z pokorą ją przyjmuje.

Frycz nie przyjmuje żadnej krytyki (to któryś tam kolejny mój wpis) - czy to lekkiej, czy merytorycznej...czy ostrej - ŻADNEJ.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

trojmiasto niestety to robi

...

poza tym satyra polityczna jest dozwolona a w satyrze miesci sie krytykamctwo

przeczytaj lepiej to orzeczenie sadu, tam sad rozwazal co mozna co nie

przyczepil sie tylko do sprosnych obrazkow i strzelania do komora - reszta byla korekt

btw
znasz stnowisko obwe w tej sprawie?

Trójmiasto.pl tego nie robi. Większość "jeździ" po Moritz i Kossakowskim i jakoś nikt tych komentarzy nie usuwa. Usuwa się komentarze, które uwłaczają tym osobom - atakujmy argumenty, nie osoby.

Satyra polityczna, jak najbardziej - sprośne obrazy i "zabawa" w strzelanie do postaci Bronisława Komorowskiego jest niedopuszczalne i dostał Frycz na co zasłużył.

Poza tym, nie zapominajmy, że Frycz już raz został skazany za przestępstwo umyślne (włamanie do serwerów firmy Multimedia), także łamanie prawa to nie pierwszyzna dla niego.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Nie OBWE, a Dunja Mijatović, spec.ds wolności mediów przy OBWE (Bośniaczka) - nie manipuluj w wolackim stylu.
Mijatović nie czytała akt sprawy, także jej komentarz można uznać za wydarzenie medialne, nic więcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://demotywatory.pl/3925087/A-mialo-byc-tak-pieknie

czyli podsumujmy

ok 95% procent trescie na stronie antykomor.pl bylo korekt

sad przyczepil sie do tego ulamka 5/100
czyli durnej gry oraz paru obrazkow przekraczajacych dobry smak

...

przepis o ochronie godnosci prezydenta umieszczony w czesci kodeksu karnego p.t. przestepstwa przeciwko rzeczypospolitej jest reliktem prlu

bezalternatywna kara pozbawienia wolnosci do lat 3 to kolejny powiew tamtych czasow

prezydent powinien byc chroniony jak kazdy inny obywatel - polityk, sprawujacy funkcje publiczna

tj.

identycznie jak premier, jak marszalek sejmu i senatu, jak konstytucyjni ministrowie

a ci chronieni sa z kolei jak kazdy zwykly obywatel

czyli z innego paragrafu, tj. znieslawienia oraz w drodze cywilnoprawnej ochrony dobr osobistych

i tak powinno byc w przypadku prezydenta

w zwiazku z powyzszym wnosze o usuniecie z kodeksu karnego tego przepisu o znieslawieniu prezydenta

moze Wielki i Czcigodny Bronisław Komorowski, Niezłomny Bojownik Walk o Wolną Polskę, Więzień Komunistyczny, Opozycjonista, Kawaler Orderów Odsuwania PiSu od Władzy, Wielki Łowczy Koronny etc, etc

w Całym Swym Majestacie

Raczy Ruszyć d*pę i skorzystać z przysługującego mu prawa inicjatywy ustawodawczej i zwyczajnie będzie wnioskował o uchylenie tego feralnego przepisu - reliktu czasów PRL

albo przynajmniej takiej jego zmiany, że sąd miał alternatywę w orzekaniu kary a nie tylko pozbawienie wolności...

Polska pod tym wzgledem nie rózni się od Rosji,

a ciekawe Hal co byś pitolił, gdyby taki wyrok zapadł za czasów PiSu

za zniesławienie prezydenta kartofla, czy kurdupla (jak sam raczyłes nazywać Prezydenta Kaczyńskiego)

ps Hal
skoro zalozyles watek o hipokryzji, to pogadajmy o Tobie - dyzurnym hipokrycie tego portalu,
skoro tak bronisz czci Prezydenta Komorowskiego,
to powinienneś zlustrować wszystkie swoje wpisy i tam, gdzie pisałeś o Lechu Kaczyńskim pisać Prezydent Lech Kaczyński

Nie jestem hipokrytą - absolutnie. Nie darzyłem Kaczyńskiego ani sympatią, ani szacunkiem - zawsze uważałem go za bezwolnego wykonawcę woli drugiego bliźniaka. Ba! Uważałem go za aroganta i niebezpiecznego fantastę - w kontekście polityki zagranicznej.
Kartoflem nazwała go niemiecka prasa, a kurduplem był bez wątpienia i to jeszcze mlaszczącym:)

Nigdy natomiast nie prezentowałbym ani Kaczyńskiego, ani tym bardziej jego śp. żony w kontekście seksualnym i/lub w formie "strzelanek", pt. "ustrzel kaczkę". Nigdy też jakikolwiek antypisowski portal nie posunął się do czegoś takiego, co zrobił Frycz (który po wyjściu z sądu mruknął pod nosem: "po co mi to było").

Frycz może sobie kpić z prezydenta Komorowskiego do woli - takie jest prawo demokracji i wolność słowa. Nie może jednakże przekraczać pewnych granic, które przekroczył i został ukarany.

Ale chciałeś porozmawiać o mnie:) Bardzo proszę:))) Co byś chciał wiedzieć?

Twój osąd mnie interesuje

hipotetycznie:

1) Czy nazwanie Prezydenta Komorowskiego:

a. grubasem,
b. bezwolnym wykonawcom poleceń Tuska,
c. miernym politykiem,
d. szkodnikiem politycznym

jest dopuszczalne, czy nie?

już się nie mogę doczekać odpowiedzi tego nieWolaka

Litera a jest przaśna i niegrzeczna ale cóż...wolak jest wolakiem i takim pozostanie:) - w pozostałym zakresie nie widzę w tych określeniach niczego zdrożnego.

Każdy ma prawo do subiektywnej oceny prezydentury Bronisława Komorowskiego, w tym nazwania go politycznym szkodnikiem, czy też bezwolnym wykonawcą poleceń premiera Tuska, tudzież miernym politykiem.

@SzachMat - czy nie wiesz o tym, że niepytany wolak się nie odzywa i milczy? o_O

nie jesteś w stanie mnie obrazić

> niepytany wolak się nie odzywa i milczy

Jak założysz swojego bloga (z ulgą dla Forum) to możesz tam stosować tę zasadę. Możesz też na nim cenzurować komentarze i nie publikować nieprzychylnych. Twoje prawo.
Jednak trojmiasto.pl nie jest twoim prywatnym folwarkiem - zatem nie pouczaj innych co komu wolno.

jest wolność słowa ale nie dowolność:) wolaczki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hal

co Ty masz do tych Wolaków?
zgwałcił Cię jakiś Wolak czy co?

Nie, nie zgwałcił mnie wolak - wolak nie gwałci! Ty nie lubisz Platformy Obywatelskiej (zgwałcił Cię Tusk?), a ja nie lubię wolactwa.

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok