Re: Chata w Kębłowie
W koncu znalazlam czas, zeby opisac 3 wesela, na ktorych mialam swoich "szpiegow" :)))
Od czego by tu zaczac....Hmmm... Najlepiej bedzie jesli po prostu wymienie pozytywy i negatywy, chociaz te drugie beda drobiazgami:)
Pozytywy:
-jedzenia naprawde BARDZO, BARDZO, BARDZO DUZO, czyli tak jak powinno byc na weselu:))),
-generalnie wszystko BARDZO, BARDZO smaczne - opinia ciotki, ktore naprawde zna sie na gotowaniu:)
-pieknie udekorowane dania:),
-o salach nie musze pisac, bo Ci co widzieli, wiedza, ze sa piekne:)
-szynka po polnocy przepyszna:)
Na co nalezy zwrocic uwage, czyli minusiki:, ktore sie pojawily:
- problem z wydawaniem pierwszego dania, czyli zupy (duze bulionowki sprawily, ze kelnerom dosyc wolno szlo rozdawanie zupki), a co za tym, idzie goscie dlugo czekali na wydanie dania glownego;
- na jednym z wesel rosol byl niesmaczny-opinia kolezanki, ktora na codzien zajada sie rosolem z Chaty,
- sine ziemniaczki na obiedzie weselnym na poczatku maja-goscie podejrzewali, ze ziemniaki byly dzien wczesniej gotowane:/, ale ja domyslam sie, ze byly to po prostu ziemniaki zeszloroczne, ktorych jednak juz nie powinni podawac, a zainwestowac w drozsze, ale mlode:),
Niby drobiazgi, ale w koncu kazda panna mloda, chce zeby ten dzien byl idealny, wiec uwazam, ze warto nawet takich szczegolow dopilnowac, tym bardziej, ze sporo sie placi za 1 osobke:)
No i jeszcze dwie uwagi, ktore dotyczyly decyzji par mlodych, a nie samej Chaty:):
- stoly szwedzkie, ktore byly srednio oceniane przez gosci. Co prawda wygladaly bajecznie, ale sporo gosci krepowalo sie korzystac z takiej formy podawania posilkow w dniu wesela:/ Na poprawinach bylo juz lepiej:)
- napoje gazowane podawane w szklanych dzbankach. Totalne nieporozumienie! Fakt, ze ladniej to wyglada anizeli plastikowe butelki, ale kto ma ochote pic wygazowana Cole?:/
Moje wesele za rok i dzieki tym opiniom bardzo sie uspokoilam, bo dla mnie najwazniejsze jest, aby goscie mieli suto zastawione stoly smacznym jedzonkiem, a tak wlasnie bylo w przypadku tych 3 wesel:)
Pozdrawiam:)
zgłoś do moderacji
odpowiedz
0
0