Re: Chciałbym kogoś poznać w Gdańsku.
konto usunięte
(10 lat temu)
Stałość poglądów nie wyklucza ich zmiany poprzez przyjęcie logicznej i ciekawej argumentacji. O ile adwersarz, poza intencją bycia zwyczajnie kąśliwym i głupawo populistycznym, broni swojego zdania logiczną argumentacją, warty jest dyskusji i wymiany zdań.
Ty w mojej ocenie nie masz żadnych konkretnych poglądów, zmieniasz je w zależności od sytuacji, aby może przypodobać się innym, swoiście podlizać, jak dziewczynka, która lubi być zawsze "lubiana" - ot, taki forumowy populizm zza węgła, a to z innego IP, a to udając kogoś innego.
Ja nie dbam o poklask wobec moich poglądów, potrafię dyskutować i bronić swojego zdania, tak jak wielu innych na tym forum. Nie zgadzasz się ze mną, ok i bardzo dobrze, masz prawo do własnego zdania ale atakuj argumenty, a nie osobę, która je wyraża.
Potrafię być mocno złośliwy i ironiczny i zapewniam Cię, że dotychczas unikałem, poza parom sytuacjami, szerszej konfrontacji w dyskusji z Tobą.
Ale widzę, że moja defensywna postawa raczej zachęca Ciebie do bardziej śmiałych wycieczek personalnych, zatem przyjmij do wiadomości, że od tej chwili to się zmieni.
Nigdy pierwszy nie atakuję, a zaatakowany potrafię się skutecznie obronić - tak w życiu realnym, jak i tym bardziej na forum dyskusyjnym.
3
6