Chciałbym ostrzec wszystkich, którzy chcą skorzystać z usług tego ortopedy...
w gdańskiej przychodni 'wałowa', tak jak ja półtora roku temu. Niestety miałem tego pecha, że skorzystałem z Jego ' usługi'. Po blisko dwugodzinnej katordze czekania w przychodni latem dostałem się do Jego gabinetu. Lekarz był bardzo nieelegancki, zachowywał się bardzo oschle, i wydaje mi się, że gdyby nie rodzice, którzy pomogli mi wejść, to nie zostałbym przyjęty mimo wcześniejszej rejestracji. Lekarz ten po bardzo krótkim i mało efektywnym badaniu kolana stwierdził (błędnie) naderwanie mięśnia dwugłowego uda oraz zerwanie więzadeł kolanowych. Następnie założył gips, co co wyszło całkiem sprawnie, przy czym bardzo pomogła pani pielęgniarka. Zapytał, w jaki sposób doszło do kontuzji, lecz gdy skontrowałem Jego zaleceń dokładnie wysłuchałem w obecności rodziców. Niestety na pytanie na temat dalszej rehabilitacji nie odpowiedział, skwitował je ciszą. Po tej wizycie okazało się, że diagnoza, którą wystawił była BŁĘDNIE POSTAWIONA, bo niedawno przeszedłem zabieg artroskopii kolana, na którym zakładany był gips, wykonywane było rozpoznanie urazu i okazało się, że nie mięsień, a jedno z więzadeł krzyżowych jest zerwane, co w etyce lekarskiej nie może być pomylone w żaden sposób.