Chociaz....

moze lepiej bedzie napisac do Tomka?
Jak myslicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworko-rozterka

Co tam. Napisz do Kasi i Tomka. Full serwis.

23:59

Dzo zobaczenia za tydzień Niedzielo...
Witaj Poniedziałku...
nie powiem bym się cieszyła na twój widok....

IPN kontra KLAUDI ...cd....

Redakcja "Dziennika Bałtyckiego"

Szanowni Państwo!

W notatce "Za gnidę do sądu", która ukazała się w "Dzienniku Bałtyckim" dnia 8 kwietnia 2004r. autor (RM) stwierdza, że moje ostre słowa pod adresem prokuratora Oddziałowej Komisji Ścigania Zbrodni Przeciwko Narodowi Polskiemu IPN, były spowodowane tym, że "prokurator odmówił wszczęcia postepowania w sprawie istotnej dla Klaudiusza W.". Stwierdzenie to jest nieprawdziwe a dla mnie krzywdzące, bo gdybym rzeczywiście kierował sie jedynie prywatną sprawą to ja byłbym kanalią...
Tymczasem sprawa dotyczyła interesu publicznego.
Moje ostre słowa pod adresem prokuratora spowodowane były odmową wszczęcia śledztwa w sprawie wpływania Służby Bezpieczeństwa na instytucje zajmujące się wymiarem sprawiedliwości. Przedstawiłem na to dowód, który otrzymałem z archiwum Instytutu Pamięci Narodowej.
Sprawa nie wynikała więc z prywatnej zemsty, jak to sugeruje wspomniany artykuł, ale związana była z interesem publicznym.
Poniżej podaję treść dokumentu, który odnalazłem w dokumentach udostępnionych mi przez IPN oraz moją skargę wysłaną do dyrektora IPN.

Z poważaniem

Klaudiusz Wesołek
------------------------------------
Gdańsk, dnia 26.09.1988

Tajne Egz nr 2

W nawiązaniu do szyfrogramu z dn. 15.08.1988 l.dz. HA -0366/88/MST o ukaraniu przez Kolegium Rejonowe d/s Wykroczeń w Gdańsku Klaudiusza Wesołka karą 1 miesiąca ograniczenia wolności informuje, że wymienionemu kolegium wysłało w dn. 28.08.1988 r. do Miejskiej Służby Porządkowej w Gdańsku skierowanie dla K. Wesołka do stawienia się w dniu 08.09.1988 r. celem odbycia orzeczonej kary. Ponieważ wymieniony nie zgłosił się do MSP wezwało K. Wesołka dla pouczenia go o konieczności zgłoszenia się w MSP w celu odbycia kary. Wymieniony przyjął wezwanie lecz nie zgłosił się w kolegium.

W związku z powyższym Kolegium Rejonowe d/s wykroczeń w Gdańsku PODEJMIE (podkreślenie K. W.) decyzję o zamianie kary 1 miesiąca ograniczenia wolności na karę 15 dni aresztu.

POWYŻSZE ZOSTAŁO UZGODNIONE Z Z-CĄ SZEFA WUSW D/S SŁUŻBY BEZPIECZEŃSTWA W GDANSKU (podkr. K. W.) Naczelnik Wydziału Śledczego WUSW w Gdańsku
-------------------------------------
Gdansk, 04.04.2003

W. Sz. Pan Edmund Krasowski

Dyrektor Gdańskiego Oddziału IPN

SKARGA

Składam skargę na ob. prok. Piotra Niesyna, który podjął postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania w sprawie o bezprawny wpływ SB na kolegia d/s wykroczeń - w dniu 28.02.2003 a pismo z postanowieniem otrzymałem w dniu 04.04.2003 po wielokrotnych interwencjach telefonicznych. Ponadto mam do ob. Niesyna zarzuty o charakterze merytorycznym. Pomimo przedstawienia przeze mnie kopii pisma, otrzymanej w Biurze Udostępniania Akt IPN, z której to wynikało "czarno na białym", że orzeczenia były "uzgadniane" z SB, nie wszczął nawet śledztwa w tak istotnej sprawie. Ob. Niesyn jest moim zdaniem albo esbecką szują, która przyszła do IPN aby "chronić kolesi" albo kieruje się fałszywie rozumianą "solidarnością zawodową", która każe mu za wszelką cenę bronić przedstawicieli "wymiaru sprawiedliwości", jakikolwiek on był czy jest. Albo i jedno i drugie... Uważam, że tacy ludzie w IPN pracować nie powinni.

Wiem, że Pan Dyrektor nie ma bezpośredniego wpływu na prokuratorów IPN, ale uważam, że powinien się Pan zwrócić do właściwego organu o rozpatrzenie usunięcia ob. Niesyna z IPN.

z wyrazami szacunku

Klaudiusz Wesołek

fryzjerka do pracy potrzebna !!!!

pilnie fryzjerke do pracy potrzeba dobre warunki terean zabianki chelmu lub zaspy 0505792220

Stefan Gadowski

Zapraszam wszystkich do mojego sex-shopu, mam promocje na wibratory

Zapraszam wszystkich

na nielegalne walki psów, podwórko kamienicy numer 8 przy ulicy Hapniczej. Dla wszystkich uczestników w przebraniu psa, wstep za pól ceny i piwo gratis!

ZKM Gdańsk

Jestem na tym HYde parku pierwszy raz i ostani ale chcialem napisac ze ZKM Gdansk to klapa w porownaniu do ZKM GDYNIA>

Klaudiusza

juz nikt nie chce słuchać, więc swoje audytorium próbuje znależć w HydeParku.Mam wrażenie, że to taki ktoś kto lubi słuchać, ups...czytać swoje pretensje i żale do rozmaitych organów władzy i z wielkim talentem gra rolę orędownika pokrzywdzonych.
ej Klaudiusz, czy potrafisz o czymś innym rozmawiać?

Stworku

a jak oni prowokują te psy do walki??
hmmm, Hapniczna powiadasz - to chyba będzie obok ulicy Nożowników.

Agentko

Hapnicza jest miedzy Nozownikow a Dziabakow, tuz obok ksiegarni "Ciety Jezyk", a nieopodal wieziennego klubu fitness "giete cialo".

cytat z wirtualnego artykulu

"... nudząc się wszystkim wokół, nami i samą sobą, żąda atrakcji erotycznych, toteż surfuje po internecie w poszukiwaniu wirtualnych kochanek, a gdy działania na własną rękę przestają satysfakcjonować, mnoży myśli, żeby się kimś trójwymiarowym wyręczyć"
Kto by pomyslal, ze niewinna czesc ciala, jak reka moze nasunac tyle skojarzen.... ;)

hmmm,

od Pasji Mela Gibsona poprzez Przebudzenie Kiszczaka...ciekawe czym skończy się ten dzień.
zmykam, czas szykować się na poezję i wszystko co się z nią łączy...

nuda

nuda jak ... ! nigdzie juz nie odbywają się żadne konwenty ani nic , niech by zrobili jakis porzadny konwent albo zbiorowisko dla fanow fantasy :D

Agentko

Poezja i popijawa. Jakze romanycznie i na zawsze zlaczone... ;)

polos

zamiast marudzic, rozejrzyj sie wokol. Co i rusz jakis konwent, turniej czy inne spotkanie fatnastykow w osiedlowym klubie... a zbilza sie lato i bedzie tego jeszcze wiecej.

I znowu koncert Jacka Kuleszy:)

Tym razem 22, 04, 04 (czwartek) w Infinium (akademiki na przeciw rynku we wrzeszczu) zagra solo Jacek Kulesza gitarzysta Homosapiens i Von Zeit zapraszam wjazd za free godzina okolicznościowa 20. Bardzo piękne i nastrojowe piosenki....kto nie był w mechaniku ma teraz okazję zmierzyc się z twórczościa tego szaleńca:)

polos

nawet ja nie będąc zbytnim maniakiem fantasy i konwentów(zapewne z braku czasu) wiem, że najbardziej aktualne informacje na interesujące Ciebie tematy możesz zdobyć w klubie Maciuś na Przymorzu.Z tego co pamiętam ostanio to chyba był tam jakiś turniej gier strategicznych.

Klaudiusz

Tak, wiesz tak to już jest, że najlepiej abyś nie rozmawiał o sprawach istotnych i ważnych, o tym co się ukrywa i zagłusza, najlepiej wyluzuj i rozmawiaj o tym co jest co roku, czyli o wiośnie, co się będziesz przejmować, wychylać i w ogóle. Możesz też rozmawiać o trawce zielonej, o tym co kupiłeś - czy nową komórkę czy może też "piękny samochód", tak stary nie martw się - ja jeszcze też często nie mam o czym innym rozmawiać, jak o sprawach niewygodnych. Pamiętaj, że niewygodnych czasem usuwali, więc uważaj aby ciebie nie zadeptali, powodzenia i pisz dalej, i nie przejmuj się

Jimmy

presadzasz i nadintrpretujesz.

Lista dyskusyjna

Wirtualne Podworko Gdanskie - emailowa lista dyskusyjna, po kolejnej przeprowadzce:
http://groups.yahoo.com/group/lista-gdansk

Agentko

z ludzmi "Generacji X" - czyli nowa mutacja tzw. "czlowieka bez wlasciwosci" chyba trudno mi rozmawiac...

Jimmy

Zastanawiam się , czy Ty aby dobrze wiesz o czym mówisz?!Nikt Klaudiusza nie zamierza stąd usuwać, ani nie zabrania mu pisać.Ja wyraziłam swoją opinię, a Ty??
Nie byłeś tutaj, gdy swoje harce urządzali Kiwdul i spółka, więcej luzu.Nie byłeś, gdy poszczególne kobiety tu bywające wyzywane były od k****....
tak myślę, że jak powiedziała Stworek przesadzasz i to grubo.

Klaudiusz

hej, generacja X powiadasz??a czy jak ktoś ma politykę w głębokim niepoważaniu i od słuchania sejmowego bełkotu robi się mu niedobrze to źle?moim zdaniem to całkiem powszechny ostatnio odruch, czy też pogląd.
zbyt zajęta jestem pracą i paroma innymi drobiazgami, by potakiwać i pobłażać jakimś domorosłym politykom, którzy teraz głośną walczą plakatami na murach i płaczą jak im przychodzi za to płacić.bardzo ciekawa jestem jak to będzie, gdy taki studia skończy i ruszy pracy szukać, bardzo.
wybacz jeśli się mylę, ale Ty nie szukasz tu adwersarzy do rozmowy tylko potakiwaczy, którzy by radoś nie godzili się z każdą Twoją wypowiedzią.

Klaudi

zastanów się, czy Twoja odpowiedź nie jest aby aktem ucieczki.

:)

"Polska Partia Protestujaca
protestuje zawsze do konca
w swych protestach nieustajaca
P P P"

a potem pomnik w miejscu malo uczeszanym przez golebie :)

Agentka i Stworek

A co mam sobie myśleć gdy to ja jestem szczuty przez swoich znajomych, gdy z tematów o ostatniej imprezie i ilosci wypitego alkoholu schodze nagle na temty poważniejsze, więc jak najbardziej wiem co pisałem. Wiem także że normalnym odruchem stał się odruch wymiotny na temat słowa polityka, ale ten odruch wymiotny powinni ludzie zwalczać, bo kiedyś może nagle nie spodobamy się kolejnemu prezydentowi USA i zorganizuje przewrót wojskowy (dobrzy są w tym, patrz Ameryka Południowa, lata 60-90), albo kilka nalotów dywanowych i powiedzmy 200 tys. zabitych jak 13 lat temu w Iraku i wtedy obudzimy się z reką w nocniku, po cześci już ją tam mamy i nie musisz wcale zabraniać Klaudiuszowi pisać, wystarczy to co napisałaś do niego, a to że ktoś tam wyzywał was od k**** pomijam, rzeczywiście nie było mnie wtedy, bo nie miałem chyba wtedy internetu, to pewno były jakies prymitywne chłopaczki, naginający wolność słowa aby sobie pobluzgać - nie warto o nich mówić. Klaudiusz więc niech sobie pisze co chce, a ty tez jak chcesz pisz sobie o wiośnie i kwiatkach, wolna jesteś w końcu, a my z Klaudim może sobie smęcących i nie wyluzowanych dyskutantów znajdziemy, pozdrawiam

kiszczak

podobno w "yesterday'u" zamurowali dziurwę obserwacyjną.. :/
bywalczynie skarżyły się, że laska z chusteczką wabi na wycieranie, a potem brutalnie gwałci O_O
i to właśnie nam się przydarzyło
kiedy Ciebie już nie było.

// niestety, nie byłyśmy w stanie po tych traumatycznych przeżyciach wyjść z domu, by dotrzeć do aktorów oraz ggog-u. bezpowrotnie utraciłyśmy zaufanie do istot ludzkich.

Ha!

A ja pisze arytkuła na polski o tym jak to Polska nie jest przygotowana do wejścia do Uni Europejskiej!! A wy nie piszecie takiego artykułu!!!

Stworku.....

Masz może jakieś filmiki fajne??

Kisuna

A co bys chciala?

Do wszystkich obecnych

Wdech.....
...
Wydech...
....
Pomyśleć o małych białych króliczkach na zielonej łące
Wdech...
...
wydech...
uśmiech...

Agentko

dobra, skonczmy z ta martyrologia...porozmawiajmy o czyms innym. Np. - czy roisz to od razu czy tez trzeba z toba chodzic?;-)))

ależ to miłe...

ktoś próbuje mnie obrazić?feee jak to nieładnie, bardzo nieładnie...

kLaudi...

...proszę...
a Ty zanim zrobisz TO, najpierw opowiadasz dziewczynie burzliwe dzieje Łukasza Kołaka, bacząc pilnie czy ustosunkowuje się do tego co mówisz z wystarczającą powagą, a jeśli ośmieli się zażartować to jest skończona?
Wpisy na temat ww sprawy wydają się tu z zupełnie innej bajki, i to w dodatku z samego jej środka, wiesz, z tego momentu, w którym brak jest kontekstu. Żalisz się na złego wilka, który zjadł Czerwonego Kapturka, a bez początku bajki nikt nie wie po jaką cholerę Czerwony Kapturek łaził sam po lesie. Ale moim zdaniem nawet to mogłoby ujść w tłoku, gdyby nie ton, jakim odpowiadasz na krytykę. Nie tłumaczysz niczego, tylko od razu czujesz się wielce pokrzywdzony i atakujesz osoby, które ośmieliły się wysunąć krytykę, dopisując im takie cechy, jakie jest ci wygodnie im dopisywać, żeby samemu nie mieć sobie nic do zarzucenia. "Krytykują mnie? Nie, przecież w niczym co mówię nie ma błędu, to na pewno głupi jacyś"! Masz pretensję, ze nie solidaryzujemy się z Twoim buntem. To dziecinne. Ile masz lat? Podejrzewam, ze nie więcej niz 20. Mam rację?
Tylko nie rzuć się na mnie z okrzykiem "banzaaaiii!" że dyskryminuję to co masz do powiedzenia z powodu wieku. Bo nie o treść tu chodzi, ale o sposób wyrażania się i odnoszenia do innych osób.
Moim skromnym zdaniem, najlepszym sposobem postrzegania świata jest ten, w który postrzegają go dzieci.

Ludzie

Przestancie wkolko mowic o jednej i tej samej sprawie nudne sie robi czytanie tej stronki....
A tak pozatym to mam oferte nie do odrzucenia :
Oddam ciotke 72 - letnina w dobrym stanie hehe....
Jak ktos jest zainteresowany to pisac... hehe....

Pozdrawiam ......

Pasq....

Stworek

myślałam o jakiejś mandze, albo filmiku fantasy...

Kisuna

wysla Ci poczta nasz spis fimow, ok?

Agentko

Myslalem poczatkowo, ze przyszlas tu szukac facetow i denerwowalo cie, ze ktos tu o jakiejs polityce nawija...a teraz widze ze jest znacznie gorzej...to jest po prostu jad, zlosliwy jad...i nie dziw sie ze sam w koncu odpowiedzialem z odrobina jadu - w znacznie mniejszej dawce jadu niz w twoim wykonaniu...a tak w ogole to skad wiesz co mialo znaczyc owo "to";-)))))

aż chce się napisać jadowicie -

strach żyć w państwie, w którym jakies kLauny mają tyle zapału do polityki...>;)

Stworku

kLaun nie wie co mówi...zaprawdę powiadam wam taka niewiedza bywa kosztowna...
czy mogłabyś powiadomić Dr.Lectera, że szykuje się nowa rozrywka?bardzo proszę, bardzo, ale to bardzo!!!!!!
hahaahahahaahahahah

kLaudi

będę grzeczna i nie skomentuję Twoich insynuacji odnośnie mojej osoby tylko grzecznie poinformuję, że nie należy wsadzać kija w mrowisko...doprawdy nie należy...mrówki są jadowite, bardzo jadowite...

Klaudi

Takie użeranie się z kilkoma osobami stąd możę być nie lada wyzwaniem....bo zaraz przyłączą się inne. Poza tym, ty chyba się w sytuacji nie orientujesz co??!! Wypowiadasz wone Agentce i Stworkowi to wypowiadasz ją mnie i innym. Jednoczenie się w męczących sprawach jest nasza specjalnością. Uwierz na słowo. Nie masz w tej konfrontacji najmniejszych szans.

kLaudi

przyjrzałam się dokładniej Twoim wpisom. Przyznaję, że wcześniej nie przeczytałam ich dokładnie, stąd posądziłam Cię o młody wiek (ale to chyba jeszcze gorzej, bo kiedy dorosły człowiek pisze niczym nastolatek, to niekoniecznie musi znaczyć, że jest zwyczajnie młody duchem ;)) Przyjrzałam się również również stronie w linku. Dobrze jest wiedzieć, że również i w tej sytuacji (UE) mamy alternatywę, jednak moim zdaniem jest to alternatywa dość niedorzeczna i mało możliwa do zrealizowania.
Co do sprawy Łukasza - może po prostu jako jedyny miał pecha lub był wystarczającym frajerem, lub zrobił to specjalnie (żeby zostać Męczennikiem Sprawy)? Bo że nim został i że dzięki jego procesowi sprawa "szykanowania" antyglobalistów została nagłośniona - co do tego nie ma wątpliwości.
Tak czy inaczej, dotarły do mnie informacje na temat utrudniania im życia w zakresie chociażby wynajmowania sal na konferencje, negatywnego nastawiana opinii publicznej etc. Uważam że to nie w porządku. Że to ograniczenie demokracji. Dlatego uważniej będę szukać informacji.
A jednocześnie... jak chcecie wygrać z kimś jedynie kąsając go po kostkach? Postępująca globalizacja to przyszłość świata. Czy nie przyjemniej będzie myśleć o sobie "jestem obywatelem świata", zamiast "jestem obywatelem większego czy mniejszego państwa i my się innym państwom wykiwać nie damy"? Ludzie tracą mnóstwo energii na podsycanie dzielących ich różnic. Jeśli one znikną lub zmniejszą się, np. ograniczając jedynie do podziałów kulturowych, może będzie można skierować energię i fundusze na cele bardziej sensowne. Nie jest to oczywiście sprawa na jedno pokolenie... bo potrzeba tu też zmiany mentalności. A ta zmienia się bardzo powoli.

?

ktos sie orientuje gdzie w gdansku jest wejscie do unii europejskiej ?

do LUDZI BEZ WLASCIWOSCI

No...juz myslalem ze LUDZIE BEZ WLASCIWOSCI maja wszystko w dupie i nie mozna ich niczym wzburzyc...ale okazjuje sie ze moze...tylko jedno...pojawienie kogos kto nie ma wszystkiego w dupie i jeszcze zmusza ich w jakis sposob do myslenia...

Stworku

Ja czytałam wszystkie posty Klaudiusza, lubię wiedzieć co się tu dzieje.Były czymś odświeżającym, początkowo próbowałam podjać dyskusję poprzez wyrażenie swojej opini na temat przypadku Łukasza Kolaka.W zasadzie nie wiem na co liczyłam - chyba na inteligentną odpowiedź, a doczekałam się jedynie ....szkoda słów.Poprzez swoją odpowiedź Klaudi pokazał całą głębię ideologii .szkoda, bo ja naprawdę nie chcę się kłócić.

KISUNA

OK. Lubie odpierac takie frontalne ataki. Wole to niz jadowite "kąsanie" w stylu Agentki...dziurka malenka a krew wypita;-))))

Klaudi

hej, tu Twoja ulubiona jadowitość miejscowa...dobrze się bawisz?bo ja tak.wiesz wydaje mi się, że długo nie zwracałeś uwagi na to co pisałam wcześniej na temat przez który się tu pojawiłeś.zareagowałęś dopiero kiedy do moich słów wkradła się ironia i postanowiłeś ukarać mnie niegodną...i to jak?w najlepszym stylu dresiarskim jak widać na załączonym obrazku.
Mogę grać rolę tutejszego czarnego charakteru, mnie to nie przeszkadza...ale wiesz to po pewnym czasie jest nudne.
Chwilowo kończę przekaz kąsając na pożegnanie.

kLaudi

to sie zdecyduj.
Chcesz dyskutowac poprzez argumenty, czy oceny? Bo jesli przez oceny, bedziemy mieli pyskowke. A ja w pyskowkach jestem dobra, wiesz?

Agentka

Przeprowadźmy sondaż. Kto uważa że ty jesteś czrnym charakterem burzącym spokuj i podważającym inteligencję, a kto uważa że jest nim Klaudi. A i jeszcze jedno...od kiedy ironia jest synonimem do jadowitych słów??

ach ta moja dysleksja...

spokój i czarnym.

Stworek

Dobrze, będe sprawdzać pocztę. Pamiętasz mój adres?? Jak nie to wyśle ci go na gg.

Kisuna

Pamietam, tylko musze jeszcze uaktualnic te liste filmow. Wysle jutro lub pojutrze.

AGENTKA i STWOREK

ja jakos argumentow nie zauwazylem u ciebie...u Stworka argumenty pojawily sie dopiero ostatnio...juz mi sie za bardzo nie chce dyskutowac..ale odpowiem ...choc krotko...
Zgadza sie - alternatywy dla UE takie jak NAFTA czy Miedzymorze sa coraz mniej realne a niedlugo przestana byc realne w ogole.Ale jeszcze pare lat temu byly realne tylko oficjalnie ich nawet nie rozwazano. Podjeto zakulisowo decyzje o wejsciu do UE i juz.
A co do sprawy Kolaka to mozna ja rozpatrywac takze w oderwaniu od kwestii UE i w ogole od polityki.
Jak juz pisalem wczesniej podobalo mi sie tu podejscie do sprawy Munka Staszczyka, skadinad europropagatora. To po prostu sprawa pewnej wrazliwosci, ktorej jak widac "generacja X" nie posiada.

AFERA "RYWINA"

MAFIA UKARALA POSLANCA RYWINA ZA TO ZE ZROBIL "PRZYPAŁ"...
i to wszystko na ten temat

hehe...

generacja X....uodpornione jednostki które przez swoją odporność są zdrowsze, ponieważ żyją bez stresu...hehe...podoba mi sie....

kLaudi

wyrażenie opini na jakiś temat też jest argumentem, a ja jednoznacznie potępiłam Kolaka jako zwyczajnego chuligana i kompletnie nie obchodziła mnie w tym momencie głębia ideologiczna sprawy...
a antyglobalizm...cóż pomimo rozmachu i determinacji ludzi biorących udział w bijatykach stoi z góry na przegranej pozycji.byłam w Pradze po tych rozróbach i wcale m i się nie podobało to co widziałam.
podchodzę do tego wszystkiego z dużą dozą tzw.zdrowego rozsądku bez emocji, wiedząc, że i tak ci na wyższych stołkach zrobią co zechcą.a jak policja złapie przy okazji kolejnego szczytu paru aktywistów to dla przykładu dostaną oni wyroki w zawieszeniu lub nieco większe kolegia.
wiesz co mówi mi mój zdrowy rozsądek, że wielu "aktywistów" jeździ na kolejne szczyty tylko i wyłącznie dla rozróby, tu słuc szybę w tym, czy innym banku, rozwalić jakiegoś mcdonalda...

i naprawdę proszę nie traktuj nas jak bandy smarkaczy, którą nie jesteśmy, to Ty trafiłeś tu przez przypadek i Ty jesteś tu gościem,
my jak to zauważyła Kisuna jesteśmy tu od dawna i doskonale się w większości znamy.

jadowicie całuję w czółko na dobranoc.

Agentko

jesteśmy od dawna, znamy się dobrze...klika, no nie? ;)

Stworku

klika o jakże dumnie brzmiącej nazwie Pokolenie X...jak się czujesz jako jedna z nas , bo ja całkiem nieźle.
tak przy okazji znajomy pułkownik wyraził ostatnio zainteresowanie tematem poruszanym na łamach hp, nad wyraz zainteresowała go osoba Klaudiusza...ciekawe dlaczego??

czy ktos bylby na tyle uprzejmy i wyjasnil mi o co chodzi z ta enigmatyczna a jekze przez wszystkich naduzywana "generacja X" ? :)

blurp

przeczytaj wpis klaudiusza z 21 kwietnia 2004, ok.18

Kisuna

ai czy jest to jedyna slusznie ideologicznie interpretacja ? :)

jesc mi sie chce :)

Martuś!

Dwa tygodnie (i trzy strony hp:) zajęło mi przemyślenie kogo karze swoim milczeniem i doszłam do następujących wniosków:na pewno nie siebie samą :P hm...muszę się postarać wypaść ładnie w tej wypowiedzi, gdyz zapewne znajdzie sie nad blurpem ^_^ ale zapewne sie zestresuję i mi nie wyjdzie (nie żeby kiedykolwiek wyszedł mi boski profil, a juz na 100% nie na zdjęciu do świadectwa :/) Kocham pana B. ponieważ postawił mi 5 a ja nie znam sie na polityce i byłam przeciw wojnie w Iraku, ale to chyba dlatego, że On popiera Czeczenie, czyli tak jakby popieramy ja razem:) Jej, my= pan B. + ja *-* kto by pomyślał? A1 raz Dwa Trzy gra bonusowo z okazji UE i Potter z Lipnicką też, ( czy ja ich lubię?) no nie wiem, ale chcę iść sie rozerwać z Madziorem, bo jadę na truskawki z Januszem szukać męża-ślepego Szweda. A teraz ją będę wspierać na stronie kluki, bo ty tego nie robisz, a ja się boję, ale Was tam nie znam, więc co tam :) nie będę studiować historii, bo trza sie uczyć duzo podobno, a to nie dla mnie. Mart, zatrzymaj czas, ja Cię bardzo proszę :)
Kangurek (tak jak teletubisie) mówi pa!

blurp

no wiesz, ludkami X zostały nazwane niektóre osoby stąd , a nazwał je tak klaudiusz...więc właściwie to on stworzył to pojęcie, o rozwinięcie tej definicji musisz poprosić jego.

A ja jadę do warszawy antyszczytować

Ciekaw jestem ile przyjedzie normalnych ludzi a ilu chuliganów. propaganda telewizyjna sugeruje ze tam same prymitywy będą, co tylko chcą przyjechać i Warszawę z dymem puścić, bo antyglobaliści to chuligani i prymitywy, no dodatek komuniści, terroryści, anarchiści i co tam jeszcze. Mało mówi się o tym że będą konferencje, warsztaty, także o tym że nie chciano dopuścić do tego aby to się odbyło utrudniając załatwienie miejsca, do czego łapę zapewne przyłożył prezydent stolicy Kaczor, pozdrawiam Klaudiusza.P.S. A potem do Łodzi na festiwal Obywatela, to tak zamiast opier...ć się na zielonej trawce i nadawać jak zdarta płyta: nic nie zmienisz, nic nie zmienisz, nic nie zmienisz...W koncu są święta więc macie okazję w dniach 1-3 maja zamienić znów jeden z grzechów głównych w cnotę(lenistwo), a potem znów do następnego święta pokłony mamonie oddawać:))))) i gadać jak nakręcony:nic nie zmienisz, nic nie zmienisz, nic nie zmienisz:)))Klaudi daj sobie spokój z tą jałową gadką, niektórzy tutaj niemieliby odwagi nawet tej głupiej naklejki przylepić. Im jest dobrze - mają pracę, nie muszą już nic zmieniać, normalnie świetlane zycie, a poza tym kogoś opieprzyć jak gada inaczej niż wszyscy. Co chcesz do Unii wchodzimy, bedzie "lepiej", nasz Munio dupek Staszczyk to powiedział, powiedział teżże rynek muzyczny się otworzy. Zobacz jaki on ma fajny pomysł na zwalczenie bezrobocia - 5 milionów polskich bezrobotnych niech zacznie grać muzykę to będą mogli w Europie płyty nagrywac i sprzedawać, na razie

Jimmy

A ja bym wręcz przeciwnie ...... Mmmmmm..... i gdyby to tak
z Agentką lub Stworkiem (ą?) Mrrrrrrrrr..............

special for Jimmy White & Klaudiusz

aby unaocznić głębię ideologiczną ludzi przebywających aktualnie w Warszawie w celach rozmaitych pozwolę sobie zacytować sma, którego dostałam od koleżanki antyglobalistki - podobno pojechała tam protestować i brać udział w warsztatach rozmaitych o których wspominał Jimmy.
sms ten stanowi dla mnie idealne podsumowanie sytuacji i dyskusji, którą tu toczymy, czegoś takiego nie da się wymyślić.

W WARSZAWIE TOTALNA PSYCHOZA, SKLEPY SIĘ BARYKADUJĄ , A WSZYSCY CHODZĄ I ROBIĄ FOTO.JEST z****IŚ....POZDRAWIAM.

taaa, to by było na tyle.

www.polarnik.end.pl

witam
ocen strone, ocen bity

www.polarnik.end.pl

At

Ty lepiej uważaj. W języku starostworkowym szczytowanie oznaczało zjedzenie posłańca wspinającego się na górę (by rozpalić ognisko kiedy rozsyłano wici) przez stworka podstępnie zaczajonego w grocie; obecnie oznacza zjedzenie pierwszego i najbardziej spoconego uczestnika wycieczki wspinającej się na górę, przez stworka podstępnie zaczajonego w grocie.
Niektóre stworki terminem tym określają również zdarcie fragmentu skóry z górnej częsci ciała ofiary przy pomocy nienaostrzonych pazurków.

Kisuna

aha

Jimmy

szerokiej drogi :)

Fate ^_^

wiecej luzu ;)

Agentka

slusznie ze sie barykaduja
wlezie im taki uczestnik forum do sklepu, zezre marchewke albo innego buraka a potem zwinie sie do brukseli i kto zaplaci ? :)

Stworek

Zdarcie skóry ?? ..... Ale przed czy po ???
Hm hm....... jak po zaryzykuję !!

At

z a m i a s t

Stworek

No trudno co zrobić, niech będzie ta grota , -wezmę dezodorant .
A nie boisz się dostać wilka ??!
P.S. a te wici to roznoszą Jimmy i Agentka ???

At

Ok. Niech bedzie jak chcesz.
(I tym sposobem, drogie dzieci, zdobywa sie pokarm na kolacje)
Napisz tylko prosze, czy bardziej Ci do twarzy w koperku czy w pietruszce?

SZCZYT OSZCZANY...

Ogladacie kablowke, TV satelitarna? Ja dzisiaj ogladalem wiadomosci BBC (takze BBC economy) i Euronews...Zgadnijcie co mowili o warszawskim szczycie???
NIC;-) ZUPELNIE NIC;-)))))))))ANI SLOWA;-)))))
No, po prostu Europa to olewa. Duzo sie za to mowi o innym szczycie - w Berlinie - o walce z antysemityzmem;-)

blurp

czy wychyliłeś się zza Stworkowej kanapy, aby przekazać mi tą jakże istotną informację?
proponuję marchewki i inne dobra zdobyte przez uczestników szczytu warszawskiego schować w jaskini , gdzie czyha na wspinającego się At Stworek z nienaostrzonymi pazurkami....

no i w ten jakże sympatyczny sposób przewróciliśmy sprawie właściwy ciężar gatunkowy...niestety parę osób przejęło się zbytnio tą mocno nadmuchaną imprezą .

Stworku

mam pytanie odnośnie jaskinii, czy chodzi może o tą w której na suficie można zauważyć całe mnóstwo czerwonych świecących oczek???czy chodzi o siedzibę Huberta zmutowanego???!!!

Przepis na sałatkę

szanowni Państwo....podano do stołu ....

At nie uciekaj z talerza....pospada mi cała dekoracja z marchewek zdobytych przez Blurpa w Warszawie...

At no i po co Ci to było pchać się do tej jaskini?!
po co?

Stworek

Dość niedawno poczęstowano mnie przyrządzonym po starolwowsku w sposób niezwykły kurczakiem . Był , Możesz mi wierzyć, tak niezwykle wspaniale smaczny , że poprosiłem o przepis (sic!) . O dziwo jedną z najważniejszych przypraw była pietruszka !. Więc jeśli mam dać rozkosz , to niech będzie
przedniej marki .
-- A więc z pietruszką

Klaudi

I całkowicie jest zrozumiałe że w BBC czy NBC nie wspominają ani słowem o warszawskim szczycie. Ze względu na przybyłe grono szczyt ten ma znaczenie głównie w Europie Wschodniej oraz zahaczając lekko o Europę Południowo-Wschodnią.
Nie przyjechali przedstawiciele większości państw zachodnich, więc dla tamtejszej prasy jest to zewnętrzna inicjatywa bez większego znaczenia.
W naszej telewizji, jak również w czeskiej, słowackiej, węgierskiej i w kilku innych telewizjach krajów bałkaństkich poświęca się temu spotkaniu więcej uwagi ponieważ dla tych krajów ma ono wynierne znaczenie ekonomiczne będąc spotkaniem biznesmenów z całego rejonu. Pomijając sprawę antyglobalistów, walk ulicznych i całego tego bałaganu jaki powoduje ta sprawa w Warszawie jest to wprost idealne miejsce, które pozwoli nawiazać polskim biznesmenom współpracę ze swoimi odpowiednikami w krajach bałkańskich i na wschód od nas.
Tam mamy największe szanse na promowanie swojej gospodarki. Są to wielkie rynki spragnione zachodnich inwestorów i długofalową współpracą. A my jesteśmy dla nich bliższym i o wiele bardziej zainteresowanym współpracą Zachodem niż Niemcy czy Francja.
I bądź pewien że informacje w BBC i innych stacjach pojawią sie od razu gdy w Wawie wybuchną zamieszki. Bo nie pokażą rosnącego lasu ale z wielkim zainteresowaniem bedą sie przyglądać płonącemu.Bo media to media - interes napędzany jest przez sprawy wielkie i niebezpieczne.

Najwieksza wioska zabita dechami - Warszawa

W porannym przeglądzie prasy napisano, ze do Wawy wybierają się kibice z Gdyni, Poznania i Wrocławia by zemścić sie na policji za ostre akcje podczas meczów oraz na antyglobalistach za cytuję "rozpierdzielanie Warszawy". I na miejscu mają do nich dołączyć stołeczni kibole....
I zastanowiło mnie jedno. Czy policja czytała ten artykuł i czy kiedy w czasie walk jakiś bity antyglobalista bedzie się chciał schować za kordonem policji, to czy czasem nie dostanie pałą po plecach....
Bardzo bym chciała by tak się nie stało, bo autentycznie zaczynam wierzyć że demonstracja alterglobalistów będzie pokojowa. Tylko że ta kiboli z pewnością nie.....

Agentka

A więc przygotowujesz się do konsumcji ! - szerooookie pojęcie .
Jak kiedyś napisł płk(.) J.Kiszczak - "aluzju poniał "
Trzeba przyznać ładnie ujęte
zachwycony perspektywą

Agentka

Nie nie o tą jaskinię chodzi .
"TA" jaskinia na dole ma wspaniały gęsty dywan z miękkiej niesłychanie pietruszki , przyćmione światło smolnych łuczyw . Po bokach puchary niesłychanej urody a zwłaszcza treści .
I nad głową kryształowe olbrzymie weneckie lustro .
Ma fantazję Stworek co ?

filmy

właśnie znalazłam super stronę dla miłośników filmów. zapraszam serdecznie:
www.sdf.desk.pl
ktoś jest zdolny, gdyż stronka jest nieźle zrobiona a i informacji znajdziecie tam sporo. Osobiście się interesuję filmami więc chciałam ułatwić szukania takich stron innym miłośnikom kina :]

At

bo fantazja jest od tego, aby bawić się na całego. Jak ktoś nie chce, to zawsze można sobie wymyślić że chce. I to jest fajne. Prawda?
W moim świecie właśnie wpadasz do sadzawki pełnej piranii. Muszę przyznać że to całkiem przyjemne wyobrażenie >;)

Agentko

to nie jest Hubert Zmutowany... to coś zupełnie innego. Nie wszystko Hubert, co ma zęby i futro ;)
A jaskinia, wbrew opinii niektórych takich, co to ślepi w szponach instynktu ;) ta, właśnie ta a nie inna.

Agentka

zza Stworkowej kanapy ?!?!?!
stanowczo zaprzeczam jakobym mial z nia jakikolwiek kontakt :)

At

jak tam trafić ?

blurp

powszechnie wiadomo, że za kanapą Stworka mieszka właśnie Blurp...wszelkie zguby można znaleźć w jego norce, więc...

At

dywan z pietruszki?hmmm chyba jestem nieco krwiożercza, ale do gustu przypadła mi wizja stawu wypełnionego piraniami...w razie, gdyby to nie starczyło gdzieś na obrzeżach wyobraźni widzę tryfidy dopadające Ciebie (czytałeś Dzień Tryfidów?lub film oglądałeś?), widzę jak uśmiech spełza z Twojej twarzy i przemienia się w grymas strachu...
chyba zrozumiałeś, że piranie to był tylko początek i niedługo poczujesz się jak wiewiórka w dziupli bólu.

Piranie

pozarte!
W takim razie wypuszczamy Flapcucha.

Inne tematy z forum

Problem z uzaleznieniem.. Alkohol, depresja... (8 odpowiedzi)

Witajcie. Kiedys juz stworzylem tu watek, w ktorym prosilem o pomoc z uporaniem sie ze swoim...

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU