Citroen Xsara Picasso

Picasso konstrukcyjnie wywodzi się z modelu Xsara, choć z wyglądu zupełnie go nie przypomina. Wg. Donato Coco, głównego projektanta, rozpoczyna on nową linię Citroenów, które mają łączyć sztukę i wzornictwo z technologią. Pięciodrzwiowe nadwozie ma bardzo opływową, jajowato-owalną sylwetkę. Wąskie słupki i duże przeszklone powierzchnie sprawiają, że widoczność z auta jest bardzo dobra. Jedynym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

woda

uzupelnij poziom wody (to up...)

Auto do jazdy..NAPEWNO

Ogólnie jestem zadowolony z mojego PICASSO 2.0 HDi,spalanie od: 4.8-6.3 l/100km,więcej mi nie spaliło-jeżdże ekonomicznie.Problem miałem z pompką paliwa,ale jest OK-warunek nie dopuszczać do rezerwy i lać dobry ON,ja leję VERVE z ORLENA.Bardzo funkcjonalne auto,duży bagażnik-tylko podróżować.POZDRAWIAM
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

MAM PICASSO 2.0HDI JESTEM BARDZO ZADOWOLONA NIE MAM ZASTRZEZEN WRĘCZ PRZECIWNIE POLECAM BO NAPRAWDE WART SWOJEJ CENY
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

zepsute oświetlenie wentylacji

Od wczoraj zaczęło nie świecic oświetlenie panelu wentylacji.Konkretnie obrys autka od przodu słabiej świeci.Może ktoś by mi pomógł w rozwiązaniu w/w problemu.Po za tym autko spisuje się super.Mam je od roku, przejechaliśmy razem z żoną 14000 km i oprócz wspomnianej usterki wszystko jest ok.Silnik to 92 km hdi, pracuje bez zastrzeżeń, spalanie głównie po mieście i obwodnicy w granicy 5,5 l/100 km.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 9

instalacja gazowa

mam pytanie jak sie sprawuje pikaso z gazem i ile moze kosztowac montaz instalaci prosze o odpowiec dziekuje z gory
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 21

XARA PICASSO 1.6 BENZYNA

Kupiłam używany pól roku temu jako 4-letni o pprzebiegu 114000 Książka serwisowa jest w języku francuskim i trudno mi rozszyfrować czy był wymieniany pasek rozrządu.Atak pozatym jestem bardzo zadowolona,komfort jazdy super.Proszę o radę kiedy należy wymienić pasek rozrządu
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spalanie silnika 90 KM HDI

Jestem posiadaczem cytrynki od roku (przebieg 13000 km).Jak dotad z autkiem nic sie nie dzieje.Spalanie glownie po miescie-trasa Rumia-Gdynia i troche po obwodnicy wynosi 5.4 l/100 km.Samochodem jezdza dwie osoby,nikt z nas nie ma ciezkiej nogi, do niedzielnych kierowcow tez sie nie zaliczamy.Gdy trzeba wyprzedzic to te 90 KM spisuje sie b.dobrze.Autko godne polecenia.Gdyby nie uwagi na temat odbijajacej sie deski rozdzielczej w szybie, sam bym tego nie zauwazyl.Fakt niezaprzeczalny, ze wymiana przednich zarowek do latwyh nie nalezy-pokiereszowane palce.Po za tym super.Serwis w Orlowie na 4+.

fajne auto

Kupiłem 4 letnią xsarę picasso 1,6 HDI 110 km w maju ub.r.miała 148000 tys. Jak dotąd sprawuje się dobrze.
Nie mam klopotów. Średnie spalanie 5,1. Na trasie jeszcze mniej. Bardzo wygodne i praktyczne. Rzeczywiscie plastyki trochę trzeszczą. Odpukać nie zamieniłbym się na razie na inne. Mialem poprzednio zwykła xsarę 1,9 D , tez nie miałem problemów. CRIS ze Świdnicy

super ekonomiczne autko

Jeżdżę xsarą 1,6 HDI 110 KM od 7 miesięcy. Jest bardzo ekonomiczna- po mieście średnio 6,5L (zima);6,2L (latem). Było by mniej gdybym robił dłuższe odcinki. Szybko się nagrzewa. Duży bagażnik, z tyłu wystarczająco miejsca dla wyższych osób.Przyspiesza bardzo dynamicznie, ale z opóźnieniem i po maksymalnym wciśnięciu gazu.Słupki przednie przeszkadzają na zakrętach. Meszek od biegów pęka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

auto na medal

Posiadam to auto od roku . przejechałem nim 13000km . Oprócz standardowej obsługi (wyniana filtrów , oleju , paska rozrzadu )nie mogę nic mu zarzucić. Spalanie na trasie poniżej 6l/100km przy spokojnej jeździe. Olej bez dolewek do wymiany.(Castrol Magnatec 5w/40).Silnik 2.0 hdi r.p.2001.Jedyny mankament to odbijająca sie deska rozdzielcza w przedniej szybie no i może trochę liche wyciszenie wnętrza.Z całej reszty jestem zadowolony i jeśli dalej tak będzie to myślę że następny też będzie citroen.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

akumulator...

akumulator w xsara picasso jest pod siedzeniem kierowcy musisz go złożyć i tam masz akumulator.Ja ładowałem prostownikiem ale nie wyjmowałem bo nie wiem jak ....
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drogi kolego !!!!!!!

Akumalator masz pod siedzieniem albo pod siedzeniem pasazera !!!!!!!!!!!!!!!!

mam pytanie bo rowniez kupilem picasso z francji i nie wiem jak ustawic tam zegar i date prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

2.0 HDI 110 KM

Na początku roku mam zamiar kupić xsare picasso w HDI. Zastanawiam się tylko czy 90 konny silnik jest wystarczający. Samochód ma gabaryt i mase. Może 110 KM byłoby lepszym rozwiązaniem? Może ktoś wie ile to pali?

mam pytanko mam xsare w angli 2003 rok i chcialbym ja przerobic w polsce ale nie wiem czy to sie oplaca i czy da sie to zrobic... czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat?? z gory dziekuje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

kilka pytań

Jestem szczęśliwym posiadaczem Xary od kilku dni. jednak nie posiadm penych informacji.Czy ktoś może mi powiedziec jaki olej powinien być wlewany do 2.0 diesel hdi?co oznacza świecący się klucz na wyswietlaczu i pojawiający się komunikat "top up water level?" instrukcję mam w innym języku więc sprawdzenie odpada.
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 26

witam

awiec jest pod siedzeniem kierowcy z tylu za siedzeniem masz dzwigienke pomalowana na czerwono podciag ja i podnies fotel i masz jak na tacy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

picasso 2,0 HDI z 2001 roku

Super autko,przynajmniej od czasu,gdy jestem właścicielem od sierpnia bieżącego roku.Podzielam opinie użytkowników,spalanie w okolicy 5 litrów,wygodne,do chwili obecnej bez awarii a ma najechane 140.000 km.Autko,sprowadziłem z Francji i nie żałuję!POZDRAWIAM WŁAŚCICIELI

moje Pcasso 2000r 1.8

auto nie sprawia mi żadnych problemów a mam je już 2 lata i nieżle pali wbrew opinią ale mam mały problem przy ruszaniu przerywa lub gasnie nie zależnie czy zimny czy ciepły jeśli może mi ktoś doradzić co może być przyczyną bardzo proszę (auto po przeglądzie tech.)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

1.6 HDI-92km

Ja jeżdżę moim od prawie pół roku.Kupiłem nowy w salonie.Teraz mam przebieg 8,3tyś.Średnie spalanie poniżej 6 litrów.Byłem już nad morzem,kilka razy w górach.Wrażenia pozytywne.Klima automatyczna wydajna.Ale przy wyłączonej przy opadach paruja szyby.Pozdrawiam wszystkich fanów pikusiów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...