Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie ty masz lumpeks w którym są WYSOKIEJ jakości ciuchy ????

proszę o namiary!!!
w szmateksach jest całe barachło jakie można kupić w sklepach, z tą różnicą, że już ktoś to nosił i się w tym pocił lub popuścił w spodnie, oraz druga rzecz_ są to lumpy sprzed co najmniej PARU lat. Nie znajdziesz tam nic NOWEGO! tylko utytłane i śmierdzące szmaty. To, że w sklepach nowa odzież jest marnej jakości i zbyt droga to już inna sprawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

haha jaka reklama
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Eee tam...

Wole zasmiardywac ubrania ktore ty pozniej po mnie nosisz, sprawia mi to nie bywala przyjemnosc :-) spodnie tez oddaje, uwazaj bo mam problem z nietrzymaniem moczu! ale jaka grozna jestes, nie wyspana? Wszy nie daly spac??? :-)

.....swietnie ze Cie stac na drogie , nowe, markowe ciuchy i dodatki, ale niektorzy wolą chodzić w używanych ubaniach niż obsysać zwiedłe knuty Niemieckim turystom jak Ty robisz.... po to by kupić te markowe ciuchy na ktore wabisz knuty :)...i koło sie zamyka

...to co Ty za hotele brales?... pokoje wczasowe w Mielnie ...

osle jeden....

a w hotelu to nie wiesz kto brudna zawszona i wlochata d*pa łyżwił posciel w ktorej spisz? Ile ludzi w takim hotelu p*ie...y sie w tych łozkach, gubi włosy łonowe, brudzi je krwią (...tak panie!) czy robi jeszcze obrzydliwsze rzeczy - a jednak posciel w hotelu dostajesz czysta....
Poza tym niewielki odsetek spoleczenstwa ma choroby skory - a jesli juz nawet po kims takim bys dostal ubranie - poprostu trzeba je porzadnie wyprac i już.

a jesli ktos by w tym umarł i tak zostal znaleziony - to pewnie takie ubranie byloby przesiakniete krwia i plynami ustrojowymi - i cala ta zgniłą breją w jaką sie zamieniaja zwłoki po dluższym czasie i nikt takiego ubrania by do lumpa nie wysylał tylko pewnie by je spalono...

dzieci Mak nie maja nóg i szorują nogawkami po ziemi ...wiec kazde spodnie w mig zużywają....

....a dziecko jeszcze grzyba i wszy nie ma?..pewnie szybciej łonowych dostanie niz glowowych jak ma taką matke!

....eh dziadówa z Ciebie - koleżanek byś popytała...a tak kupujesz o****ne przez inne dzieci ciuchy i ubieraszw nie swoje- pewnie nie pierzesz tego nawet dokładnie !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

...a moze Dolce&Gappana ? co ?
...klamiesz durniu

...no i za wszystko placisz karta kredytowa swojego starego co - ty glupia oślico!:)

...do Autorki....

ale z ciebie dz*iwka wiesz?
jak mozesz tak mowic na swoich rodakow?
....idz sie udław tym swoim primarkiem...mam nadzieje ze wpadniesz pod autobus albo zginiesz w jakis inny- bolesny i przykry sposob!

.... a jak sie pocisz jak tlusta swinia to może zrzuc troche sadła ty gruba krobo albo idz do lekarza co ?...albo nie żryj w maku co?

raczej odwrotnie, nie kupiłeś za 230 wartej max 20, bo takie są fakty :-)

;_)

sprzedałeś worek ciuchów do skupu ?

ty polski dziadu, to już tak marnie zarabiasz przy myciu kibelków, że w ten sposób budżet ratujesz ?ja bym juz dawno wrócił do kraju, a nie tak dziadował jak ty

to nie żart

W Gdyni na Władysława IV kupiłem za 120 zł oryginalny garnitur bez śladów użytkowania Dolce&Gabbana ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobre!

Trafione w sedno!

Też mieszkam w UK i nigdy bym tak nie napisał :(

To co napisałaś jest podłe. Chodzi o to że zarabiasz średnio 3- 4 razy więcej a ubrania markowe masz o połowe tańsze niż w Polsce. Trzeba być prymitywem żeby w takich okolicznościach poniżać ludzi! :(

Za rządów Donalda Tuska rosnie ilośc lumpeksów.

Rosnie ilośc Biedronek. czy Biedronki wogóle płacą jakies podatki, bo to fenomen na skalę swiatowa , taka ekspansja. Żal mi Polaków. Pseudoelity skazuję ten naród na bycie murzynami Europy. Zero godności, zero mądrości. Wszyscy się smieja, że można kupic Polaka za parę euro i obiecanki. Taki Putin, leje na Tuska z góry na dól, a ten mu jeszcze jaja liże z wdzięczności. Jakaś paranoja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokladnie!!!

I nic sie nie zmieni w tej kwestii

aż ludzie w Polsce zaczną myśleć gdy głosują!

"A na wszystko ja SAMA zarabiam i nikt mi nie dokłada"

H&M, C&A i diverse to tanie sklepy jak dla kasjerki z biedry.
Na te marki wszystkich stac, wiec sie nie chwal :)

Bieda za PO. I tyle...

Artykul mówi za siebie.