Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ceny spadły? to zarobek energii, a nie ceny spadly

one dopiero pojda w gore, bo ceny dostarczenia energii pojda do gory

Stefan, a mówiłes, ze skonczyles z sukienkami

oszuscie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przyjedz do Gdanska

to w ramach prostowania charakterow wybijemy ci te złocone kły, bedziesz mógł wydac wiecej na zęby, skoro tak to lubisz

"Dobre łachy ze starej szafy"

Kwestia wyboru. Jakoś nie rzucają mi się w oczy Panie i Panowie, którzy w dni dostawy narzekają na brak gotówki? Prawo wyboru ma każdy i fakt,że nie każdego stać na "przyodzianie"się w markowych butikach czy też c.h. ale jedna w tym wszystkim rzecz jest niepowtarzalna, "ciuchy" itp. pochodzą z pod igły znanych projektantów a nie z piwnic lub hal zatrudniających tanią siłę roboczą, gdzie pod logo znanej firmy kryje się "ziarnko ryżu".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

lump

bluzka z reserved 80 zł. bluzka z reserved kupiona w lumpeksie 8 zł, i po co przepłacać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

drogo

Lumpeksy w Trójmieście sa drogie a ubrania w nich nie najlepsze. jestem z Poznania, tam to dopiero jest raj lumpeksowy. a to, że ludzie zarabiają mniej więc kupuja w sh jest bzdurą- czasami w lumpie można wydac tyle co w sieciówce za niemal taką samą ilośc ubrań. chodzi raczej o wyjątkowość ubrań.

a ja kupuje w lumpkach bo można znaleźć fajne rzeczy za nieduze pieniądze i zamiast mieć jedna pare nowych spodni w lumpku mogę kupic nawet 5,
ale bielizna musi być nowa..

ja próbowałam kupować w lumpeksach ale odkąd zobaczyłam skąd towar

targa kolega co ma lumpeks to sobie dałam spokój. Co do "perełek" to ja bym ich tak nie nazywała. Wszystko przemieszane w worach, buty, gacie, rajty, torebki, paski, śpiochy, płaszcze.... kolega ma wielki magazyn, w którym robi przebiórkę towaru: na prawo lumpy które ewentualnie nadają się do sprzedaży na sztuki, na lewo szmelc który pójdzie na przemiał. Te pseudo "perełki" wylapuje jego dziewczyna podczas segregacji szmat. Trochę ma dla siebie, trochę do tzw.extra sprzedaży lub dla znajomych. A więc do lumpeksu wiozą to co odsiali i czego ani oni ani ich znajomi już nie wezmą. Tam maja pania która ciuchy układa na półkach lub wieszaczkach i obowiązkowo w lumpeksie musi być odświeżacz powietrza bo butwą jedzie. Dziękuję za takie ekstrasy z lat 90tych, buty z grzybicą. A jak widzę bieliznę , ręczniki czy pościel to aż mnie wzdryga na samą myśl, kto w tym wcześniej łaził i co tym ręcznikiem lub prześcieradłem sobie podcierał- a to wszystko było w jednym worze z bluzkami i spódniczkami, które teraz wiszą na osobnych wieszaczkach.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Eko

Kupowanie w lumpeksach jest ekologiczne. Warto o tym pamiętać zanim kupi sie w popularnej sieciówce tanią szmatkę,słabej jakości do tego szytą w Chinach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja chcę tak jak pani premierowa miec sukienki !

co Wy na to?

Ja kupuję odzież dziecięcą

głownie, strasznie drogie są ubrania dla dzieci a biorąc pod uwagę, jak szybko maluchy rosną i zużywają rzeczy naprawdę nie warto wywalać kasy, śmieszą mnie dzieci "odwalone" przez rodziców...ofiary mody od urodzenia...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zakupy w lumpeksie? PEWNIE!

Bardzo lubię kupować w lumpeksie :) Przychodzę do nich nawet dwa razy w tygodniu. Nie uważam to za wstyd. Mogę kupić sobie kilka dobrych ubrań za 80 zł, a nie jedne słabej jakości spodnie za tą samą kwotę ;/ Co z tego, że w sklepie typu TESCO czy Auchan kupię bluzkę za 10 zł, jak rozciągnie mi się po jednym praniu... Poza tym sama frajda szperania wśród ubrań jest fajna :D
Mieszkam na Karwinach w Gdyni, ale ostatnio upodobałam sobie lumpeks w Orłowie :) Czasami jadąc trajtkiem z pracy wysiadam, aby wyłowić sobie coś ładnego :) Sklep jest na Wielkopolskiej i nazywa się... WIESZAK - odzież mało używana :D Zawsze znajdę coś tam dla siebie :) Polecam Wam, bo to sklep "bez babci" :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale moda :-/ nic dziwnego jak zarobki 7 Zł/h
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

właśnie dlatego

jest tam pusto w tych boksach ąę

zakupy...

kilo ziemniakow,chlebek, 2 buleczki, i 2,5kg zimowej odziezy hahaha :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

pozdrawiam

a ty caly czas przy kompie, a dzisiaj lumpy nie za 1/2 ceny! czy 1zl za kg??? powodzenia w szukaniu, moze dorzuca szampon na wszy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Są bogaci i mają wszystko gdzieś.

Kupują co sezon nowe ciuchy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyrzucasz bo dostajesz nowe jak idziesz po suchy prowiant do czerwonego krzyża
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cały nasz kraj

to jeden wielki lumpeks
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0