Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Ja mam skończone 25 lat , a Ty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czekanie jest najgorsze , daj też znać ;)

taka mam nadzieje,a ile masz lat jesli mozna wiedziec

neta w takim razie czekam na wiesci od ciebie,u mnie wszystko okaze sie w srode,to oczekiwanie mnie dobija
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Justyna będzie dobrze , obydwie wychodujemy odpowiednie ziarenka :)

Miałam iść dzisiaj na wizytę ale @ mi pokrzyżowała plany , miałam juz być po i dlatego lekarz kazał przyjść w 8 dc. Skoro dopiero dziś przyszła to wizyte przełożyłam na następny tydzień .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieje,ze ten jest jakis konkretny,daj znac po wizycie jak sie ma sytuacja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie,po 3latach staran udalo mi sie zajsc w ciaze,poronilam w 6 tyg.teraz kolejne 3lata i nic,niestety lekarze wmawiali mi,ze to blokada psychiczna i za kazdym razem mowili pani jest taka mloda wiec prosze sie nie martwic-a odwiedzilam niejednego doktorka ale dopiero teraz trafilam na konkretnego,ktory zajal sie mna jak nalezy,jesli przez 3cykle clo nie pomoze to czeka mnie laparoskopia,mam tez dwuroznosc macicy-podobno to nie jest przyczyna braku ciazy

to jest mój nowy ginekolog , zobaczymy co mi powie . Jestem załamana ;( Justyna ty też masz PCO ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

juz doczytalam,ze twoje leczenie ma byc bez clo ,jestesmy w podobnej sytuacji,ty od 5lat ja od 6lat,zmien koniecznie lekarza bo ten to strata czasu,oni chyba nie zdaja sobie sprawy,ze dla nas kazdy kolejny miesiac oczekiwania to ciagnacy sie w nieskonczonosc koszmar
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

bardzo mi przykro,teraz nabieraj sil na kolejny cykl staran,neta jaki masz plan leczenia w tym cyklu?ja jesli sie nie uda a nie wierze w cuda to kolejny cykl clo 5-9dc po 2 tabl,duphaston od ok 18dc i ewentualnie pregnyl.pozdrawiam i trzymaj sie

Ja dostałam dzisiaj @ . A już myślałam , ze sie udało zajść w ciąże , ale niestety kolejny raz nie powiodło nam sie ;(

hej dziewczyny,jak u was sytuacja?

a wy kiedy testujecie?

u mnie nieco odwrotnie,jesli tym razem nie zadziala to zwiekszy mi dawke do 2 tabl.mam nadzieje,ze pomoze i uda sie w pierwszym cyklu z clo,coz innego nam pozostaje jak nie nadzieja,za tydzien wszystko bedzie jasne

Justyna ja też jestem w takiej samej sytuacji ja Ty, niestety po Clo wszystko w środku wariuje, mnie też boli brzuch, lekarz powiedział, że jeśli będzie następny raz (chociaż mamy nadzieję że nie będzie:) ) to dostanę mniejszą dawkę Clo.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny:)

dzieki,zobaczymy co z tego wyjdzie,o dzidzie staram sie juz 6 lat,12dc pecherzyk mial 11mm (jeszcze maly ze wzg.na dlugie cykle)ale za tydzien juz pekl i pregnyl nie byl potrzebny,mam nadzieje,ze mi sie udalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Justyna trzymam kciuki za ciebie :)

witam,ja biore clo pierwszy cykl i obecnie czekam na efekty,ciagle boli mnie brzuch tak jak na @
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja rowniez staram sie o dziecko 6 lat,obecnie jestem pierwszy cykl na clo,czekam na efekty

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...