Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: po jakim czasie od zakończenia clo następuje owulacja'?

zgadzam się z wami w 100% to niedorzeczne!!! a na temat polityki to wogóle szkoda sobie strzępić język.
POzdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przecież mamy podobno politykę prorodzinną... buhahahaha.... widzę coś zupełnie odwrotnego, w każdej sprawie która dotyczy poczęcia dziecka czy jego wychowywania, paranoja :(

a tak swoja droga do d...y nie podobne zeby zastrzyki,ktore pomagaja dziewczynom byly tak trudno dostepne,co za polityka w tym naszym kraju,nie dosc,ze za wszystkie badania i wizyty trzeba placic jesli chce sie byc traktowanym fachowo to jeszcze niektorych lekow nie mozna dostac bo albo sa wycofane albo ich juz nie produkuja albo braki w hurtowniach,nie dosc,ze czlowiek jest wyczerpany psychicznie brakiem dzidzi,finansowo placeniem lekarzom to jeszcze musi sie po aptekach nalatac

dziękuję dziewczyny że tak szybko odpisałyscie na moje pytania :)
wczoraj wieczorem dzwoniłam do jednej z aptek ale niestety p.mgr nie chciała mi zarezerwować no nic mam nadzieję że w poniedziałek rano jeszcze będzie.

Jusia najpierw zadzwon do tej apteki przy novum i dowiedz sie czy jest,jesli tak to zarezerwuj go sobie najlepiej

Jusia 29 jest zamiennik Pregnylu, nazywa się CHORAGON 5000, ale jak jest z dostępnością to nie wiem. Problem z pregnylem jest od ponad roku minimum. Podobno w Superpharmie bywa a jak nie ma w konkretnej placówce to przesyłają między sobą. Musisz popytać, niestety nie orientuję się jak jest w Warszawie (nie wiedziałam, że tam mieszkasz, lubię to miasto bardzo ;-) )

dziękuję Justyna w poniedziałek znajomy tam pojedzie bo ja niestety nie jestem z Warszawy a mam pytanie: czy można czymś zamienić pregnyl? czy jest inny lek o tym samym składzie? już zaczełam brać clo i nie chciałabym zmarnowac tego cyklu

Jusia jesli chodzi ci o Warszawe to ja kupowalam go w aptece przy novum

vanilka dzięki bardzo - oczywiście w Warszawie?

Jusia 29 swego czasu kupowałam Pregnyl w aptece w Madisonie na ul Rajskiej, to była jedyna w której był, zapytaj może teraz też mają.

NETA z tego co mi lekarz mówił śluz niby płodny wcale nie musi wskazywać że jest owulacja, miałam objawy owulki, jajniki też mnie bolały a okazało się na usg że nawet nie ma pęcherza dominującego.Tego nie da się przewidzieć :/

Czesc.Wczoraj miałam 17 d.c. zauważyłam śluz wyglądający jak żelki ( strasznie się rozciągał ) zastanawiam się czy mógł być to śluz płodny i czy jeżeli jest śluz płodny to czy jest wtedy owulacja czy pęcherzyk pęka???Z tym , że 15 d.c. byłam na monitoringu i nie miałam ani jednego pęcherzyka.Dodatkowo bolały mnie jajniki , ale w lewym jajniku mam PCOS także z tego jajnika raczej owulki nie będzie,a co wy o tym myślicie?

witam!
dzisiaj jest 3 dc byłam na usg są nowe pęcherzyki na szczęście starych juz nie ma, ale jest problem z pregnylem nigdzie nie można go dostać. Znów zaczynam brać clo 2x1 a za tydzien podglądanko :))))))) mój lekarz jest strasznie małomówny czy wy tez macie taki kłopot? o wszystki trzeba sie go dopytywać?

to 15 dc, a chyba pęcherzyków nie ma :(, bo robiła mi usg dopochwowe i wyszło to co napisałam wczesniej dlatego nie wiem co mysleć

~megitka a ktory to dzien cyklu i powiedz jeszcze jakiej wielkosci pecherzyki bo endometrium jest w porzadku,przy takim powinien juz byc pecherzyk dominujacy a nic o tym nie piszesz

hej dziwczynki, byłam dziś u gina, jestem na 3 cyklu z clo, a pierwszy raz miałam usg :(, no lae powiedzcie mi co o tym usg sądzicie, mój lekarz nie jest zbyt wylewny i stwierdził, że wszystko ok, ale może Wy cos wiecej mi powiecie..
w rzucie prawych przydatków przestrzeń hypoechogenna o gładkich obrysach i wymiarach 21/24 mm, lewy jajnik prawidłowy, enometrium o grubosci 8, 93 mm

Nie ma co się załamywać. U mnie też test jak zwykle negatywny, ale nie tracę nadziei, dopóki wiem w czym jest problem. Czekam na kolejny cykl i kolejną szansę.

I niestety tak jak się spodziewałam w nocy @.
W czwartek wizyta u lekarza i tak jak moja poprzedniczka mam nadzieję że nie dojdzie mi dodatkowy problem.

~Ewa30 dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz wybieram sie jutro do innego gin na konsultacje to moze cos zaradzi juz tak barzdo nie mozemy sie doczekac tej fasolki:( Trzymam kciuki za wszystkie dziewuszki

Ewa trzymam kciuki

Ja jutro rano zrobię test, ale to taka formalność, bo na nic nie liczę. Boli mnie brzuch jak na @, a poza tym wątpię żeby pękły mi pęcherzyki przez ten Duphaston. Mam nadzieję,że chociaż się wchłonęły i nie będę miała nowych problemów.