Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: po jakim czasie od zakończenia clo następuje owulacja'?

Cześć DZiewczyny! Dawno mnie nie było. Stało się wielkie nieszczęście w mojej rodzinie i odpuściłam starania. W poprzednim cyklu miałam cyste wiec dostałam tabl. anty i 15 dc dostalam okres, albo to przez ta cyste, albo przez ogromny stres, ktory przeszlam. Teraz nie mam pojecia kiedy dostane okres. Jak tylko dostanę to ide na droznosc, a po droznosci ide na inseminacje.
Nie czytalam wszystkiego co sie dzialo przez ten czas, wiec napiszcie mi czy komus sie udalo??
~justynko jak Ty się czujesz?
Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia w staraniach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewa30 ja stosowałam je i pomogły zajść w ciążę w drugim cyklu ich używania.

Ja bym działała jutro rano i pojutrze wieczorem, ale gdyby moje działania były dobra, to bym już dawno w ciąży była. Ja też mam zawsze ten problem i dlatego wczoraj zamówiłam sobie na Allegro testy owulacyjne. Czy Wy dziewczyny stosowałyście takie testy?

~załamana ja na Twoim miejscu już od dzisiaj zaczęłabym się przytulać do męża :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki bardzo. A jeśli ma pęknąć mi pęcherzyk w nowy rok to kiedy mam działać dziś jutro czy w nowy rok dopiero

Moim zdaniem alkohol nie przeszkadza, bo gdyby było inaczej to nie byłoby dzieci w patologicznych rodzinach, a tam jest ich najwięcej- "każdy rok to prorok". Powodzenia ZAŁAMANA- DZIAŁAJ!!!

Hej dziewczyny. Ja mam takie pytanie w sylwestra prawdopodobnie pęknie mi pęcherzyk. Jak jest z alkoholem czy całkowicie go odstawić na ten dzień.

Ja pregnyl odkupiłam od dziewczyny której pregnyl był zbędny bo zaszła w ciąże naturalnie i powiedziałam tylko do mojego ginekologa , że mam pregnyl w domu.Wiesz duphaston działa również na wywołanie miesiączki i jak ja go kiedyś miałam to brałam go od 16 d.c. Trzymam kciuki

Ten LUTENYL, jak się domyślam ma takie działanie jak Duphaston, a proponował Ci lekarz zastrzyk z PREGNYLU? Ja się zastanawiam czy nie wspomnieć na ten temat przy okazji następnej wizyty, bo sam mi nic nie mówił.Trochę się obawiam, bo wiem że lekarze nie lubią jak pacjent za dużo wie sam próbuje decydować o leczeniu. Jak wspominam sobie co mi mówił przy pierwszej wizycie, to wiem,że przewiduje moją ewentualną ciążę po 5 m-cach leczenia.Nie wiem co ma na celu? Być może chce trochę na mnie zarobić. Nie wierzę,że on jako jedyny nie wie ,że Duphaston blokuje owulację, ale ja sama sobie zmienię dni przyjmowania. Być może uda mi się zaskoczyć lekarza.

Ja też biorę 2 tabl. dziennie(rano i wieczorem).Badaną miałam cukrzycę i nic nie wykazało. Biorę go od dwóch m-cy i aż do zajścia w ciążę, bez przerwy.Czytałam na temat Metformaxu i dziewczyny twierdzą,że dzięki niemu chudły, ale ja nic takiego nie zauważyłam.U ciebie NETA w 9dc być może lekarz nie zauważył pęcherzyka, bo to może jest za wcześnie. Dziewczyny wcześniej pisały o takich sytuacjach. Nie masz co się jeszcze tym martwić.

Ewa30 ja biorę LUTENYL od 16 d.c. przez 10 dni po pół tabletki no i standardowo CLO , a teraz doszedł Metformax 550 który mam brać przez 3 miesiące po 2 tabl. Ewa , a jaką dawkę Metformax bierzesz?

NETA nie martw się ja też brałam clo od 2 dc i owulkę mialam 14 dc a więc wszystko w normie - słyszałam tylko że jeśli zbyt wcześnie przyjmuje sie ten lek to jajniki produkują większą ilość pęcherzyków a jeśli od 5 dc to clo stymuluje pęcherzyk dominujący który został wyselekcjonowany w naturalny sposób. myślę że nie masz powodu do zmartwień jeśli nadal nie wystąpi u ciebie owulacja to może trzeba głębiej poszukać przyczyny ale bądź pozytywnie nastawiona bo to 50% szans.

NETA ja najwcześniej brałam CLO od 3 d.c i owulka pojawiłą sie 25 d.c a jak brałam od 5 d.c to miałam 19 d.c wogole tego nie rozumiem

Ja też przyjmuję Metformax i od 5 dnia clo. NETA przyjmujesz też Duphaston?

Hejka,byłam dzisiaj na monitoringu jest to mój 9 d.c. i owulki nie mam jak narazie. Przy okazji dowiedziałam się , że źle biorę CLO , że powinnam go brać od 5 d.c przez 5 dni , a nie tak jak ja biorę od 2 d.c. przez 5 dni,jestem zła sama na siebie , bo źle zrozumiałam lekarza :( I mój ginekolog mówił , że może to może było przyczyną ze nie mam owulki po tym leku bo go brałam za wcześnie!!! Dodatkowo zapisała mi METFORMAX 500 (na obniżenie cukru we krwi-ale nie mam cukrzycy) i lek ten mam brac przez 3 miesiące.Dzisiaj jest mój 9 d.c. chyba weznę CLO bo prawidłowo powinnam go do dzisiaj przyjmować.

Ja mam te same leki i ten sam problem. Mam przyjmować clo od 5-9dc, a od 10dc duphaston. Ze wszystkich informacji, które znalazłam wynika,że duphaston blokuje owulację, ale lekarz temu zaprzeczył i w pierwszym cyklu go posłuchałam. Niestety to był błąd- pęcherzyk nie pękł. Pomimo tego nie zmienił mi dni przyjmowania. Zwiększył mi dawkę do 3 tabletek dziennie. Dodam,że wcześniej nie miałam problemów z owulacją.Przyjmuję leki po to aby zwiększyć szanse na zajście w ciążę.W przyszłym cyklu przyjmę duphaston od 16 dc, bo wiem,że mam za niski progesteron, ale to będzie po owulacji. DZIKUSKA w jakich dniach cyklu musisz przyjmować duphaston?

po jakim czasie od zakończenia clo następuje owulacja'?

Cześć!
Jutro własnie biorę ostatnią tabletkę clo. Umówiłam sie z lekarzem na 10-11 dzień cyklu. Dowcip polega na tym, ze na ten czas przypada przerwa nowowroczna. Jutro dzwonie do swojego ginka, żeby cos zaradził:) Przepisał mi również duphaston jak już będę w ciaży zeby brać (moze sie troszkę pośpieszył:)) Czytałam, ze kobiety brały progesteron kilka dni po owulacji żeby podtrzymać ewentualną ciążę. Co wy na to?

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

u mnie sprawdziło się mierzenie tempki. Mierze już 3 cykl. Skok tempki oznacza owulke. I od 3 cykli ja mam, dzięki CLO oczywiście. Dziś mam 36 d.c niech ten czas szybciej leci :)))

A u mnie jest temperatura 36,6 , a dzisiaj jest mój 7 d.c. pierwszy raz mierze temperaturę , ale może uda mi się coś zaobserwować :) Puki co jestem dobrej myśli.Mój mąż już nie może się doczekać maleństwa,tak bardzo byśmy chcieli :( Mam nadzieje,że ta dawka co teraz brałam będzie wystarczająca do wywołania owulacji.Według mnie owulka powinna wystąpić między 31,12 a 4,01 - jestem ciekawa czy będzie.Będziemy przytulać się przez cały ten czas,może się uda :) Pozdrawiam

Abyby dostrzec wahania temperatur trzeba ją mierzyć od początku cyklu, każdego dnia o tej samej porze. Ja mierzę standardowo, ale żadnych różnic nie widzę. Każdego dnia rano ma 35,5, a wieczorem 36,6. Od początku cyklu tak jest. Dzisiaj mam 16 dc i tak jest od początku cyklu. Być może nie miałam owulacji, ale jajniki bolą mnie do dzisiaj. Powiem szczerze,że nie podoba mi się ta metoda.Być może źle ją stosuję, ale nie widzę w niej żadnej wiarygodności.