Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Monitorował dwa cykle (jeden był z owulacją, drugi bez). Z tymi tabletkami się wstrzymałam. Dzisiaj mam 11 d.c. i na
razie nie wzięłam. Zacznę brać od 14 dnia, tak jak pisze na ulotce. W kolejnym cyklu, jak mi się teraz nie uda, zastosuję się do tego co mi powie lekarz. Na pewno muszę je przyjmować, bo w badaniach hormonów wyszło, że progesteron mi nie wzrasta w czasie owulacji, a to powoduje samoistne poronienia. Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jus.tyna - zajrzyj na wątek "Starające sie II" - piszemy tam o inseminacji. Miałam ja i Piggy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej dziewczyny. Troche mnie nie było spowodu braku dostępu dom komp. jus.tyna mnie hsg bardzo bolało a wynik wyszed ok. Ale bolało mnie bo znieczulenie nie zadziałało. Nawet lekarz się zdziwił . Co tam u was wogóle Ja jutro ide na usg to mój 13 dzień i zobaczymy co się dzieje.

pierwsze slysze zeby brac clo od 10dc.a powiedz czy robil ci jakies badania?zmonitorowal choc jeden cykl bez tabl

O dziecko staramy się 1,5 roku, ale mój lekarz nie stwierdził po badaniach żadnych przeszkód. Clo przepisał mi po to żeby każdy cykl był z owulacją. Tłumaczył mi,że kobiety w najbardziej płodnym okresie życia, tzn do 25 roku życia, jajeczkują średnio 5 razy w roku.Dziwię się tylko,że Duphaston zlecił mi przyjmować od 10 dnia cyklu, a z tego co wiem może wstrzymać owulację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Justys z tego co wiem to jesli masz problem z wrogim sluzem to inseminacja powinna dac w miare szybko efekty w postaci fasolki,wiem tyle,ze lekarz wprowadza nasienie omijajac ten wrogi sluz,lezysz potem 10 min na fotelu i wracasz do domciu

Dziewczyny, czy któraś z Was miała inseminację?

NETA tez mam nadzieje,ze ci sie uda,dobrze,ze bierzesz clo nawet jak M nie ma akurat,niech organizm juz sie przyzwyczaja,pamietaj o monitoringu cyklu

NETA trzymam kciuki,daj znac jak twoje pecherzyki po wizycie u gina

~ Justyna miałaś ten sam problem co ja , że przez 5 lat żaden ginekolog Ci nie przepisał CLO ;/ Mam nadzieję , że pójdę w Twoje ślady i zajdę w 2 cyklu z CLO bo na pierwszy cykl nie mam co liczyć bo męża nie ma w domu ;/ Dopiero wraca jak będe miała już 2 podejscie z CLO .

Ja w piątek ( 8 d.c. ) idę na monitoring , znów zaczynam obserwować cykl. zeszły był beznadziejny i bezowulacyjny , a w tym cyklu biorę już CLO i zobaczymy czy pęcherzyki będą rosły.Pozdrawiam

Ewa a jak dlugo starasz sie o dzidzie?

jus.tyna najwazniejsze,ze juz wiesz co trzeba robic,teraz musisz uzbroic sie w cierpliwosc i podjac jak najszybciej odpowiednie dzialania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, zrobiłam PCT(test na wrogość śluzu) wynik załamujący 0% plemników ruchliwych, 100% nieruchliwych. Aż trudno w to uwierzyć, bo przecież byłam w ciąży rok temu! Jutro jade powtórzyć badanie i zobaczymy. Za to owulacja piękna w jednym jajniku i prawdopodobnie w drugim też (jutro idę sprawdzić na USG). W tej sytuacji zostaje tylko inseminacja albo invitro. Jeszcze w tym cyklu chcę iść do lekarza z invicty, żeby się przygotować do tej inseminacji, chciałabym mieć ją już w natępnym cyklu.Podobno pierwsza prawie nigdy nie wychodzi, ale dwie kolejne powinny zakończyć się powodzeniem. Z jednej strony mnie to załamało, ale z drugiej wiem już czemu nie mogę zajść - problem z owulacją i do tego ten wrogi śluz, co za pech!

Witam Was dziewczyny. Jestem tu nowa, ale mam ten sam problem. W tym cyklu zaczęłam stymulację z CLO. Czekając na rezultaty i czytając o Waszych przeżyciach, mam nadzieję, że się uda. Szczególnie po poznaniu historii JUSTYNY. SZCZERZE GRATULUJĘ !!!

ja czekam - 4 grudnia przewidywany @ - oby nie przyszedł - jaki byłby wspaniały prezent na święta i dla mojego męża, bo ma 4.12.urodzinki

hej dziewczyny,jaka u was sytuacja?ja czuje sie ok,za ponad tydzien ide obejrzec mojego dzidziusia-mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze a za was wszystkie rowniez trzymam kciukasy

jeśli chodzi o HSG to nie ukrywam boli jeśli masz np zrosty albo jakieś inne przeszkody w jajowodach, ale warto się poświęcić bo mi to pomogło, najlepiej zrobic to po okresie żeby wszystko wróciło do normy do następnego i w tym cyklu się nie starać bo ma się pozostałości kontrastu w organiźmie, przed trzeba wykonać wymaz na bakterie, bo jeśli się coś ma to nie można robić hsg trzeba najpierw wyleczyć

Netka mi rowniez przez 5lat zaden gin nie przepisal clo,malo tego wmawiali mi,ze wszystko jest w porzadku,ciagle bylam dla nich za mloda na leczenie,dopiero ten ostatni wzial sie konkretnie za mnie,wystarczyly 2 cykle i dzidzius jest,mam nadzieje,ze teraz juz bedzie dobrze i ze donosze ta ciaze

witajcie ;) Ja dzisiaj mam 3 dzień @ i od 2 dni biore clo po 1 tabl. jestem ciekawa jak wypadnie mój cykl bo jak narazie owulki nie mam ;( Mój mąż też jest załamany,że tyle się staramy i nic.Teraz nie ma go w Polsce i wraca dopiero 20 grudnia ;( Pocieszam się , że akurat przyjedzie do domku na te odpowiednie dni ;) Dzisiaj mi napisał smska,że tak bardzo chciałby już mieć dzidziusia,że ma nadzieje iz obecny ginekolog nam w tym pomoże (przez 5 lat starań zaden z ginekologów nie przepisał mi CLO a widzę , że dużo dziewcząt zaszło dzięki temu leku ) Dopiero teraz obecny ginekolog wprowadza mi to leczenie wraz z monitoringem.Jestem dobrej nadziei oby udało się ...