Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

~ załamana powiedz mi tak szczerze, hsg boli? To się robi w jakimś określonym dniu cyklu? Wiem, że trzeba sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii. Chciałabym to zrobić jak najszybciej, ale w tym cyklu jest jakaś szansa na dzidziusia, więc nie wiem czy w takiej sytuacji można
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No dzięki za odp. Zobaczymy w którym dniu teraz bede miała. Czy wogóle bede miała po hsg. Teraz przyjmuje od 5 dnia clo wcześniej od 2 brałam. No i chodze do innego lekarza tym razem. Jakos mam złe przeczucia że nie bede miała w tym cyklu pęcherzyków . Pozdrawiam

zalamana wlasnie przy takich dlugich cyklach i dosc nieregularnych nigdy niewiadomo kiedy dokladnie bedzie owulacja,ja tez raz mialam ok 18dc raz ok 22dc,wtedy trzeba uwazac z duphastonem bo wziety za wczesnie zablokuje owulke,najlepiej go zaczac brac 3 dni po owulacji

luteina to cos w podobie jak duphaston tylko bardziej naturalna,tak mi lekarz powiedzial i ze to lepsze dla dzidziusia,

A ta luteina to na co jest. Bo mi lekarz nic takiego nie przepisywał.

Wiesz co ja w tym cyklu mmiałam hsg i cykl mi wyszed 46 dni. A przed hsg to miałam 30 - 34 dni cykl-nie regularny. Przez 5 miesięcy brałam clo. W jednym cyklu miałam 16 dnia owulacjea w drugim 20 dnia.

no wlasnie,ja duphaston mialam brac tez przez 10dni ale kiedy wyszedl mi pozytywny test bralam go dalej,balam sie,ze jesli go odstawie pojawi sie @,

dziś mam 12 dzień cyklu, pęcherzyk od podania pregnylu pęka w ciągu 36 godzin, więc owulacja wypadnie książkowo 13-14 dc.
~załamana a ile trawają Twoje cykle? Owulka powinna być 14 dnia licząc od końca, więc tak naprawdę to dopiero po zakończeniu cyklu jesteś w stanie dokładnie policzyć którego dnia była owulka, oczywiście mówię o sytuacji, gdy nie robi się USG. Podobno cykle powyżej 33dni świadczyć mogą o tym, że owulacji nie ma. Ja od 16 dc biorę luteine przez 10 dni, kończe 25dnia, i 28dnia po południu lub 29 rano dostaję@. Dzięki temu zawsze wiem kiedy @ przyjdzie i nie robie sobie nadziei.
och dziewczyny, taki nasz ciężki los, ale zobaczycie, wszystkie damy radę.
~justynko, trzymaj się ciepło i uważaj na siebie!

czuje sie nawet dobrze,brzuch mnie troche pobolewa podobnie jak na @ ale tak podobno jest,macica sie rozciaga,teraz na was kolej dziewczyny wiec dzialajcie,trzymam za was wszystkie kciuki

No to gratulacje pęcherzyka !!! Ja to dopiero za tydzień ide na usg. a w którym dniu cyklu jesteś. Mi to pęka nieraz 16 dnia a nie raz 20. Nie wiem czy to normalna taka rozbieżność

DZIEWCZYNY, DZIS DOSTAŁAM PREGNYL, WIĘC WINKO.... I DZIAŁAMY! PECHERZYK IDEALNY, 22MM! A JUTRO JESZCZE ROBIE TEN TEST NA CZYNNIK SZYJKOWY.
JUSTYNKO A JAK TY SIE CZUJESZ?

napewno sie uda kazdej,predzej czy pozniej-oby predzej oczywiscie

oby wszystkie dziewczyny w tym wątku tak mogły się niedługo pochwalić - byłby to bardzo szczęśliwy wątek;)

dzieki,ja nadal nie moge uwierzyc,ze sie udalo,jeden zastrzyk,pare tabletek i dzidzius jest,poprostu wieksza polowa sukcesu to dobry lekarz,ktory zna sie na swojej pracy

Wielkie gratukacje justyna.!!!! Pozdrawiam

jus.tynko oczywiscie,ze najpierw zrob wszystkie badania a potem dopiero inseminacje ewentualnie,jesli juz czlowieka przebadaja wzdluz i w szerz to chociaz jakas przyczyne znajda a jak nie znajda to potem spokojnie mozna pracowac nad dzidzia

dzięki dziewczyny za wsparcie, bedziemy dzialac:-)

zadzwoniłam dzis do Invicty, zeby sie jeszcze dopytać co do tej inseminacji, a polozna mi mowi, ze jak nie jestem ich pacjentka to nie zrobia mi zabiegu! Pani w recepcji wprowadzila mnie w blad. jestem wsciekla! to taki ich chwyt marketingowy, zebym teraz od nastepnego cyklu do nich chodziła! A ja nie chce wszystkiego zaczynać od początku! Moja lekarka powiedziała zebym zamiast tej insem. zrobila badania na czynnik szyjkowy, jeśli będzie ok to w sumie inseminacja niewiele zwieksza prawdopodobienstwo ciazy. Zrobie to jeszcze w tym cyklu, jesli bedzie ok to jeszcze droznosc. A jak to bedzie ok to juz bede wiedziec ze to tylko kwestia czasu!

sluchaj po nim pekaja pecherzyki i wspomaga on druga faze cyklu,mi wystarczylo wziac go jeden raz,podobno nie wolno przez 14dni od jego podania robic testu bo wychodzi pozytywnie ale na ten temat akurat opinie sa rozne,na mnie akurat zadzialal odrazu,napisz moze konkretniej co jeszcze chcialabys wiedziec na jego temat

dziewczyny, a co wiecie o pregnylu, w jakim czasie działa w organiźmie, bo niby wiem od lekarza ale to zawsze mało