Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Ja mam skończone 25 lat , a Ty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czekanie jest najgorsze , daj też znać ;)

taka mam nadzieje,a ile masz lat jesli mozna wiedziec

neta w takim razie czekam na wiesci od ciebie,u mnie wszystko okaze sie w srode,to oczekiwanie mnie dobija
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Justyna będzie dobrze , obydwie wychodujemy odpowiednie ziarenka :)

Miałam iść dzisiaj na wizytę ale @ mi pokrzyżowała plany , miałam juz być po i dlatego lekarz kazał przyjść w 8 dc. Skoro dopiero dziś przyszła to wizyte przełożyłam na następny tydzień .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieje,ze ten jest jakis konkretny,daj znac po wizycie jak sie ma sytuacja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie,po 3latach staran udalo mi sie zajsc w ciaze,poronilam w 6 tyg.teraz kolejne 3lata i nic,niestety lekarze wmawiali mi,ze to blokada psychiczna i za kazdym razem mowili pani jest taka mloda wiec prosze sie nie martwic-a odwiedzilam niejednego doktorka ale dopiero teraz trafilam na konkretnego,ktory zajal sie mna jak nalezy,jesli przez 3cykle clo nie pomoze to czeka mnie laparoskopia,mam tez dwuroznosc macicy-podobno to nie jest przyczyna braku ciazy

to jest mój nowy ginekolog , zobaczymy co mi powie . Jestem załamana ;( Justyna ty też masz PCO ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

juz doczytalam,ze twoje leczenie ma byc bez clo ,jestesmy w podobnej sytuacji,ty od 5lat ja od 6lat,zmien koniecznie lekarza bo ten to strata czasu,oni chyba nie zdaja sobie sprawy,ze dla nas kazdy kolejny miesiac oczekiwania to ciagnacy sie w nieskonczonosc koszmar
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

bardzo mi przykro,teraz nabieraj sil na kolejny cykl staran,neta jaki masz plan leczenia w tym cyklu?ja jesli sie nie uda a nie wierze w cuda to kolejny cykl clo 5-9dc po 2 tabl,duphaston od ok 18dc i ewentualnie pregnyl.pozdrawiam i trzymaj sie

Ja dostałam dzisiaj @ . A już myślałam , ze sie udało zajść w ciąże , ale niestety kolejny raz nie powiodło nam sie ;(

hej dziewczyny,jak u was sytuacja?

a wy kiedy testujecie?

u mnie nieco odwrotnie,jesli tym razem nie zadziala to zwiekszy mi dawke do 2 tabl.mam nadzieje,ze pomoze i uda sie w pierwszym cyklu z clo,coz innego nam pozostaje jak nie nadzieja,za tydzien wszystko bedzie jasne

Justyna ja też jestem w takiej samej sytuacji ja Ty, niestety po Clo wszystko w środku wariuje, mnie też boli brzuch, lekarz powiedział, że jeśli będzie następny raz (chociaż mamy nadzieję że nie będzie:) ) to dostanę mniejszą dawkę Clo.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny:)

dzieki,zobaczymy co z tego wyjdzie,o dzidzie staram sie juz 6 lat,12dc pecherzyk mial 11mm (jeszcze maly ze wzg.na dlugie cykle)ale za tydzien juz pekl i pregnyl nie byl potrzebny,mam nadzieje,ze mi sie udalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Justyna trzymam kciuki za ciebie :)

witam,ja biore clo pierwszy cykl i obecnie czekam na efekty,ciagle boli mnie brzuch tak jak na @
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja rowniez staram sie o dziecko 6 lat,obecnie jestem pierwszy cykl na clo,czekam na efekty