Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)

stary wątek http://forum.trojmiasto.pl/co-dzis-na-obiad-cz-22-wiosenna-t458943,1,310.html

Zapraszam do nowego wątku :)

_______

To rzućcie pomysłem na zupę ;) na wywarze z wędzonego boczku :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)

dzisiaj z powodu lenia ;-p a także trochę z braku czasu ;-) powstaje zupa pomidorowa ze śmietaną 30% ;-) z makaronem

koza pokrzepiłaś mnie,bo już myślałam,że to z nami coś nie tak że nam nie smakuje, no właśnie nie ma żadnego smaku ;-( noo ale gdyby pominąć bakłażana to cała reszta smaczniutka he he ;-)

no pewnie meggi, nie kazdemu to musi smakowac;) ja lubie baklazana, ale w czyms lub "z czyms" bo sam w sobie nie ma za dobrego smaku (wlasciwie prawie wcale nie ma smaku:)))
dzis zrobie spaghetti tylko nie wiem z czym, najchetniej z kurkami bym zjadla :D szkoda ze nie ma jesczze:(

A więc ,, musaka,, powstała ;-) była całkiem niezła choć szału nie było ;-( a co niestety jak dla mnie nie zjadliwe to ten bakłażan,hnm raczej nie zagości to danie w moim menu na stałe ,mężowi bakłażan też nie przypadł do gustu ;-( no ale każdy ma swoje gusta i smaki a o tym sie nie dyskutuje hehe ;-)

A. - jedlismy juz z gotowanymi ziemniakami, pieczonymi (ze slodka papryka i tymiankiem) oraz frytkami ;) kazda wersja dobra ;)

Meggi - nie ma za co ;) daj znac jak Wam smakowalo ;)

____
u nas dzisiaj wczorajsza zupa krem brokulowo-szparagowa z grzankami ziolowymi ;)
i ziemniaczki, mizeria, pulpeciki(z otrebami orkiszowymi, tarta marchewka, koperkiem i smazona cebula) w sosie jarzynowym ;)

Super,to już mam pomysł na poniedziałek na obiadek ;-) dziękuję ;-)

agusiagda a z czym podajesz tego kurczaka po żydowsku? Ziemniaczki pieczone do niego pasują?

ten kurczak po zydowsku juz na stale zagoscil w moich przepisach obiadowych ;) http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Kurczak-po-zydowsku-na-Chanuka.html
smialo mozna usmazyc wczesniej, a pozniej podgrzac w piekarniku 200'C z termoobiegiem ;)

nie robiłam ,więc nie wiem he he ,nawet nie znam przepisu;-( chętnie się dowiem jak smakuje o ile podasz przepis ;-)

ale pierś z kurczaka z cynamonem - hmmmmmm ;) (po żydowsku) ;) pyyycha :]

Koza dziękuję za podpowiedź,super a więc i ja go nie dodam ;-) jakoś nijak mi tam nie pasował ;-) ale wiesz jak jest ;p

Ja nie daje cynamonu bo mi potem zajezdza ciasteczkami korzennymi ktore jemy na swieta:)

na pewno dam znać ;-) kurczę w przepisach jest że powinien też być tam cynamon ,,koza,, nie ma go w swoim więc teraz się głowie dać,czy też nie???

nie ma za co :) smacznego ;) daj znać jak wyszło :) sama od jakiegoś czasu przymierzam się do musaki ;) ale jeszcze nie nadszedł "ten" dzień ;)

Dzięki,jesteś nie zastąpiona ;-) zaraz zmykam po zakupy hmm już mi ślinka cieknie ;-)

tu Koza podała przepis na musakę :)) http://forum.trojmiasto.pl/baklazan-t458862,1,310.html

Dziewczyny robiła któraś z Was musakę(nie wiem jak się to pisze ;-p) ?
Jeśli tak to, podajcie przepis,bo chętnie bym zrobiła jutro na obiadek ,a w necie wiadomo pełno tego,ale ja bym chciała sprawdzony przepis hehe ;-)

u nas ziemniaczki pieczone z papryka i tymiankiem, do tego jajca sadzone i sałata...

totalnie mam brak weny i lenia

pamiętaj, pamiętaj :) bo to bardzo smaczne warzywko :))) też mam mocne postanowienie, że będę pamiętała w odpowiednim czasie ;P

moja Mama robi botwinkę w słoikach na zimę :))))

nie wiem jak z mrożeniem :)

Jadłam kilka lat temu u wtedy mojej nie doszłej teściowej,ona to siała.
Jak będe u siostry która teraz mieszka po sasiedzku to podejde zapytać czy jeszcze to hoduje i jesli tak czy troszke odsprzeda he ale to dopiero wybieram sie we wrzesniu jak bedą grzyby i zacznie sie żórawina-
W przyszłym roku zabieram sie za własny ogród czyli wydzielm sobie kawał z starego ogrodu rodziców to musze o tym pamietać,a nie tylko podstawowe warzywka
No ale jadłam to a nie jadłam jeszcze szparagów he

Dzis na obiad botwinka-bede ja jadła dopuki będzie az najem sie na cały rok
Mroził ktoś botwinke?mroziłam szczaw i jest ok botwinka mi padła w zamrazarce jak próbowałam mrozić-awaria pradu była i sie rozmroziłą

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...