Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)

Chyba już czas na nowy wątek :]

Zatem zapraszam do wątku wakacyjnego :)))

poprzednia część http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-23-wiosenno-letnia-t469488,1,310.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)

Dzięki Meggi:-)

my dzisiaj mamy rosół z makaronem,daaawnoo już nie robiłam rosołu,ale syn się upomniał,więc niech ma ;-)))

ede na pewno skorzystam z Twojego przepisu bo brzmi smacznie ;-)) emilia cukinie wyglądają tak apetycznie,że na sam widok aż mi ślinka pociekła ;-)))

Hihi ale wielkiee:-)

o, udało się:-) to daję drugie-cukinia ze szpinakiem image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, zrobiłam tą cukinię na dwa sposoby-jak pisałam. Wyszły mega. Po raz pierwszy próbuję wstawić foty:-) image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja robię tez bruscetty z cukinią. 3 cukinie ścieram na grubych oczkach, potem solę, pół godzinki żeby zmiękła. mocno odciśniętę przesmażam na 2 łyzkach oliwy z dwoma ząbkami czosnku. trochę papryki chilli pieprz i ew. sól. potem studzę, dodaję pokruszoną fete. Grzanki z chleba tostowego podpiekam w piekarniku, dosłownie chwile zeby złapały temperaturę i chrupkość. potem dajemy na to farsz cukiniowy. ozdabiamy listkami bazylii. Pycha. robiłam wczoraj, dzis nie mam niestety cukinii....:(

Ja robię bardzo smaczną zupę z cukinii;-) dzisiaj dojadamy pomidorówkę ja swoją,, kwaśnicę,, dietetyczną,a na jutro planuję kaszę gryczaną i gulasz jakiś ;-))

Placki z cukinii :) cukinia "na krótko" podgotowana z przyprawami(moja Mama robi w szybkowarze z odrobiną jarzynki), na to wiórki masła :) plasterki panierowane i smażone jak schabowe :) plastry grillowane z miętą i tymiankiem :)

________
Dzisiaj zupa koperkowa z ryżem :) później ziemniaczki, pulpeciki w sosie pomidorowym i marchewka z groszkiem (dawno nie było).
Na jutro ugotuję i zetrę buraczki do zesmażenia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

można też zrobić sałatki na zimę ale ja takiej nigdy nie robiłam i nie jadłam

No właśnie ja też nie wiem. Leczo odpada, ostatnio robiłam dość często i mi się już znudziło. Za to mam pomysł na trochę inne faszerowanie - nie będę ich kroiła wzdłuż, tylko na grubsze plastry. Poukładam w naczyniu, nadzieję i każdy dostanie takie kółko nafaszerowane. Pierwsza wersja będzie ze szpinakiem, serami pleśniowym i parmezanem, może i feta. Sos może jakiś śmietanowy. Druga wersja z mielonym, pieczarkami, papryką i pęczakiem w sosie pomidorowym z chilli.

Dziewczyny mam dużo cukini,duże sztuki,co można z nich zrobić oprócz faszerowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz zobaczyłam, że ja znowu to samo, co Agusia:-) ale plany się zmieniły - dostałam dwie wielgachne cukinie, więc będę faszerować - jedną warzywami, drugą mięchem

Jakbym czytała siebie... ;)

Smacznego.

wczoraj frytki domowe, dziś fasolka z bułką tartą, ziemniaczki i jajko sadzone

w sobotę dokończyliśmy kotlety marchewkowo-ryżowe :] do tego góóóóóóra pysznej, własnej fasolki (polana bułką tartą na maśle)
maślanka do popicia :)

wczoraj zgodnie z życzeniem Kumpeli - domowe hot-dogi ;) w 2 wersjach :]

dzisiaj póki co bez obiadu, robię konserwy mięsne (2 przepisy)
mam ugotować góóóórę fasolki ;) ale póki co Chłopaków nie ma, więc "ratuj się kto może" ;)

wieczorem domowa pizza bolońska :]

jutro i pojutrze - kotlety mielone(mięsko z łopatki i soja, cebula, koperek) i pulpeciki w sosie pomidorowo-jarzynowym :]
z dodatkami i w kolejności wg natchnienia :]

oj widzę,że przez długi weekend nikt nie gotował ;-)) no ja niestety nie byłam zwolniona ;-P dzisiaj pomidorowa, bo weny brak

mielone z łopatki,ziemniaczki i buraki zasmażane na słodko-ostro ,a dla mnie ,,kwaśnica,, dietetyczna (kapusta kiszona poszatkowana ,czerwona papryka pokrojona w kostkę przesmażona na małej ilości oleju pieprz ,koperek suszony,lubczyk ) +koncentrat pomidorowy ;-))

w srode byly mielone z indyka z cebulka, ziemniaczki z koperkiem i mizeria

wczoraj pieczone bioderka miodowo- musztardowe, kalafior z bulka i maselkiem i ziemniaczki

dzis wycieczka i pyszny dorsz w lebie, jutro Ustka wiec pewnie tez bedzie rybka w mojej ulubionej smazalni

a u mnie dzisiaj dzień lenia więc są kupne pierogi mięsem,z biedronki ;-)

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...