Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)

Chyba już czas na nowy wątek :]

Zatem zapraszam do wątku wakacyjnego :)))

poprzednia część http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-23-wiosenno-letnia-t469488,1,310.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)

no to się cieszę,że się udało no i smakowało ;-))) przepis jest o tyle fajny,że nie ma dużo składników no i pracy czego ja nie lubię hi hi

udalo sie:))) ja umiem zepsuc nawet babeczki z paczki a ostatnio kupilam drozdzowe w lidlu i tez bylo niejadalne:p a wczoraj mi wyszlo:) juz nic nie zostalo, zrobilam mala blaszke i w sumie kazdy zjadl po 2 kawalki i sie skonczylo
zaraz robie nastepne z malinami bo bylismy na spacerze w lasku gdzie rosnie pelno malin i nazrywalismy prawie cala miske

dzis na obiad byl mc syf, bo dzieciom obiecalismy a na jutro zaraz bede marynowac miesko na grilla
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

i jak ciasto udało się? nasze wyszło super juz prawie go nie ma ;-(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

o dzieki:) i bez margaryny wiec nie musze do sklepu dygac:) zaraz zrobie

Koza ja robię z tego przepisu i zawsze mi wychodzi :

2 szkl mąki pszennej
1 szkl cukru
12 łyżek oleju
4 jaja
2 proszki do pieczenia
2 cukry wanilinowe
wszystko miksuje razem na gładką masę potem do tortownicy i na wierzch ja akurat dałam porzeczki białe teraz śliwki ale jak dasz jagody też będzie ok ;-) piec 40 min w tem 180 stopni ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

u nas dzisiaj leczo i upiekłam ciasto ze śliwkami

witam sie powrocona powakacyjnie:) od tygodnia juz w domu a ja sie nadal ogarnac nie moge - na wakacjach nie bylo gotowania ew. miesko w marynate i na grilla, a teraz znowu trzeba wymyslac :)

dzis pierwsze w tym roku kurki - w koncu sie pojawily (w sklepie:) wiec bedzie makaron w sosie z kurkami i kurczakiem
jutro mam nadzieje grill, o ile sie pogoda nie popsuje

u was upaly, tutaj 15-17 stopni wiec jesc trzeba zeby nie zmarznac;P

macie jakis przepis na latwe ciasto z jagodami? kupilam przedwczoraj duze wiaderko i widze ze brzydkie sie zrobily juz niektore, wiec musze cos z nich szybko zrobic.

Osobiście nie robię przetworów poza krokodylkami ;)

Za to moja Mama robi pyszną sałatkę na zimę ;) nie lubimy mieszanek warzywnych :) osobno papryka konserwowa, osobno ogórki :)
ta sałatka jest fajna do obiadu(do mięs) i super do domowych hot-dogów ;) bułka, parówka, sałatka i keczup ;)

Tu jest wiele przepisów :) http://forum.trojmiasto.pl/OGORKI-PRZEPISY-t175273,1,16.html

-----------

Wczorajsze kotlety ryżowo-marchewkowe były pyszne :))) Gabryś po powrocie zjadł dwa, bez niczego :))) przepis zagości u nas na stałe ;)

__
Dzisiaj ziemniaczki z zieleniną, kotlety schabowe i może surówka z pekinki? Gabrysiowa ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

U nas dzisiaj był pierś grilowana ,fasolka i kotlety z ziemniaków z pieczarkami bo mi ziemniaki zalegały więc zużyłam .

Jak robicie o ile robicie sałatkę szwedzką na zimę ,dostałam dzisiaj od sąsiadki siatę ogórków ,zrobiłam parę słoików konserwowych ,małosolnych na teraz i zostały mi fajne grube ogóry idealne na sałatkę szwedzką ,tylko nie wiem co się jeszcze daje ,marchew ,paprykę ? żeby były słodko -kwaśne ,podrzucie jakiś przepis
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzisiaj mizeria kotlety z mortadeli i ziemniaczki do tego,jutro jak nie wybędziemy z domu na cały dzień to będzie leczo

kotlety mielone z marchewką ziemniaczki z kopekiem i mizeria
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój mąż dziś gotuje - piecze niesamowitego kurczaka na butelce. Niestety, zajmuje mu to tyle czasu, że zjemy pewnie ok. 19. No ale się nie odzywam, niech robi:-)

Hehehe :) jakbyśmy się zmówiły z wczorajszym obiadem ;)

dzisiaj w planach kotlety ryżowo-marchewkowe (pierwszy raz robię) i surówka z kapusty, marchewki, cebuli, jabłka i koperku ;)

Agusia - już rozumiem:-)
u mnie wczoraj też ziemniaczki, schabowy i mizeria:-))

Emilia - to teraz rozumiesz czemu my mieliśmy tydzień pod znakiem kotletów z kalarepy :)

My właśnie po obiedzie - ziemniaczki z koperkiem, kotlety schabowe i mizeria z własnego ogórka ;)

ja mam na dziś zupę wiśniowa z makaronem. dla męża na "drugie" kurczak z jakimiś dodatkami, jeszcze nie wiem jakimi...

u nas wczorajsza pomidorowa ,bo i tak nikomu nie chce się jeść w taki upał a co dopiero coś robić.

zrobiłam dziś te Wasze kotlety z kalarepki. REWELACJA!! Na pewno zagoszczą u mnie jeszcze wiele razy:-) Na usmażone kotleciki położyłam po plasterku mozzarelli. Do tego były pieczone ziemniaki i sos pietruszkowy (natka pietruszki zblendowana z ząbkiem czosnku, solą i jogurtem greckim). Pyszności!

Wczoraj okazało się, że Rodzinka i Przyjaciele jedli w nd na działce zupę ze świeżych ogórków działkowych i trochę zostało na wczoraj. Ja nie miałam chęci i cały dzień byłam na kanapkach ;) Mama na obiad dokończyła zupę :)

______

Dzisiaj na prośbę naszej 88-letniej Sąsiadki :) zrobiłyśmy pomidorówkę z makaronem ;) Mama zawekowała też słoik zupy :)
później zrobiłyśmy sobie mega wielką, żółtą cukinię "na krótko", z masłem i koperkiem :) popiłyśmy zsiadłym mlekiem ;) pyyyychota :)))) typowo wakacyjne jedzenie ;)

Po tygodniu bez garów-urlop
Wczoraj zupa ogórkowa
Dziś ziemniaki jajo i mizeria+reszta zupy ogórkowej

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...