Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)

Chyba już czas na nowy wątek :]

Zatem zapraszam do wątku wakacyjnego :)))

poprzednia część http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-23-wiosenno-letnia-t469488,1,310.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)

Pyszne te kotlety ;) przepis przekażę dalej ;)

Tak sobie myślę - łosoś lubi się z koperkiem i szpinakiem ;) więc dodałabym posiekany koperek ;)
w drugiej wersji można poddusić i mocno odparować szpinak z czosnkiem, wymieszać z serkiem zamiast ze śmietaną ;)
no i śmiało do podstawowej wersji można dodać ogórki - surowe, małosolne lub konserwowe (konserwowe daję do tatara z wędzonego łososia :) + cebulka, koperek, sos sojowy i biały pieprz)
W pracy robiłam m.in. kanapki z wędzonym łososiem, jajkiem na twardo, czerwoną papryką i rukolą. Bdb to połączenie, więc śmiało można zastosować jako farsz. Jako "klej" można dać majonez. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no z suszonym pomidorem i rukolą- niezłe...a reszta z kurczakiem tortille. dzięki za podpowiedz:)

aż takie dobre te kalarepowe kotlety? może warto spróbować...

Aśku poczytaj tutaj http://forum.trojmiasto.pl/pytanie-kulinarne-przekaski-t473831,1,310.html ;)

kupiłam kalarepy... ;) dzisiaj znowu będą kotlety ;)

dziewczyny, robiła kiedyś któraś łososia wędzonego zawiniętego w tortille????

chciałabym zrobić coś takiego na urodziny, jadłam kiedyś u znajomych tortille posmarowaną serkiem almette śmietankowym z łososiem, to zawinięte i pokrojone.

Co można jeszcze dać do środka żeby pasowało??? koperek??? papryczkę? a może by zrobić z serkiem ziołowym?

Oj chyba nie mają,a bynajmniej nie rzuciło mi się w oczy.

Meggi - tym bardziej musisz spróbować kotletów ;) jeszcze teraz leżąc i oglądając Kuchenne Rewolucje czuję smak tych kotletów. Rano Męża odwiozę na autobus, to zobaczę czy w Biedronce (Wróbla Staw) mają kalarepę ;) A może ktoś wie?

Uwielbiam kalarepę ,mogła bym ją jeść ,,tonami,, ,ale kotletów nie jadłam jeszcze z niej.

A./ - DZIĘKI ZA PRZEPIS NA KOTLETY Z KALAREPY!!!!!!!!!! Są pyszne ;))))
dzisiaj był obiad pod znakiem coś z niczego ;) nie chciało nam się otwierać zawekowanego słoika z zupą ani z kapustą. Zrobiłam ziemniaczki z zieleniną, panierowane serdelki, kotlety z kalarepy i mizerię (z własnego ogórka) ;) oczywiście Dzieć miał długie zęby na kalarepę ale On już tak ma z warzywami, więc mnie to już nie rusza.
Za to nasza trójca dorosłych zajadała się kotletami. Zrobiłam z 2 kalarep. Następnym razem zrobię z 3 lub 4 ;) Mąż zarządził sadzenie tego warzywa w przyszłym roku ;)
I dzięki tym kotletom rozszyfrowałam co było w pakora mix ;) bo nie wiedziałam co to za jarzyna :)
Węszyłam w sieci i znalazłam też przepisy na kotlety z kalarepy ale dwa, pomiędzy nimi plaster sera, zapanierowane, usmażone. Albo kotlety kalafiorowo-kalarepowe. Też zrobię.

-------

Ogólnie mamy mięsny przesyt. Jutro chyba zrobię kotlety lub placki z własnej cukinii ;)

u nas dziś naleśniki na słodko z twarogiem, truskawkami i śmietaną...zostały na jutro do odsmażenia...

w sobote szaszłyki z drobiu w sosie miodowo musztardowym, przekładane cukinią, cebulą, papryką i kiełbaską z grilla, sałatka ziemniaczana z bekonem i ogóry małosolne- czyli dzień pod znakiem działki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiaj u nas ziemniaczki młode do tego biała kiełbasa surowa ugotowana potem pokrojona w talarki przesmażona na patelni z usmażoną cebulką w sosie chrzanowo-musztardowym z odrobiną miodu i sałatka szwedzka do tego i wio obiad gotowy ,choć mam już dosyć przy tych upałach ;-P

ymmmm sos kurkowy normalnie pychotka

mi też, od wczoraj - kiedy przyjechała ze słoikiem hahah:-)

łłóoooooooo Boziu sos kurkowy
ale mam smaka ślinka mi dosłownie leci

Kuzynka przywiozła kurczaka w sosie kurkowym, więc dorobię risotto, pyszności dzisiaj będą!!

dzisiaj szybki obiadek zostało mi sosu z wczorajszego obiadu a więc kupiłam pierś z kurczaka pokroiłam w paski jak do kebaba z przyprawą bach na patelnię usmażyłam wrzuciłam do sosu ugotowałam makaron świderki i już obiadek gotowy ;-)

u nas dziś spagetti :)

dzięki wielkie :)))) wypróbuję na pewno :))))

Agusia kotlety z kalarepy są mega smaczne. Kroisz je w plastry, wrzucasz do wrzącej i osolonej wody, chwilę gotujesz aby były dość miękkie (ale nie rozgotowane), następnie obtaczasz w jajku i bułce tartej i podsmażasz na patelni. Spróbuj, naprawdę są bardzo smaczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas mielone z indyka, ziemniaczki z koperkiem i mizeria, jutro to samo

A./ - pytałam wyżej o te kotlety z kalarepy ;) kalarepę kroisz w plastry? czy jest jakoś przemielona? :)))
Nigdy nie słyszałam o takim daniu :) a chętnie bym spróbowała :)

______

Emilia napisała "mniam, najlepsze jest takie jedzonko na działce - każdy coś tam przyszykuje, bez zbędnego wymyślania a na łonie natury smakuje mega :-)"
....

dokładnie tak jak piszesz ;) takie imprezy są najlepsze ;)

_______

u nas właśnie gotuje się smak na zupę - będzie jarzynowa(z działkową fasolką szparagową) na 2-3 dni :) (znów wybywamy na działkę)

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??