Meggi - za mną też chodzi zupa z czerwonej kapusty ;) hehehe :) dzisiaj właśnie pół kapusty będzie do kurczaka, a jutro lub pojutrze z drugiej połówki zrobię zupę :] tylko muszę dokupić w Lidlu kiełbaskę :] (tak nam smakowała zupa z Kiełbasą Gospodarza czy jakoś tak - wędzono-pieczona, chuda, super doprawiona, na kanapki też pyszna)
Emilia - w kwietniu Meggi podrzuciła przepis na zupkę ;)
"AgusiaGda tak troszkę się różni ,ponieważ dodajesz do niej cukier ,sok z połowy cytryny i ocet winny;-). Ja robię ją tak; gotuje wywar na ćwiartce kurczaka lub co wolisz ,dodaje kostkę rosołową drobiową ,liść laurowy ,ziele ang. sól,pieprz,magii, włoszczyznę w talarki i od razu dodaje poszatkowaną kapustkę czekam aż trochę się pogotuje wtedy dorzucam jabłko pokrojone w kostkę ;-) cebulkę kroje w piórka szkle na patelni ,kiełbasę w talarki tez przesmażam bach do gara, dodaję łyżkę stołową cukru,sok z połowy cytryny łyżkę octu a na sam koniec ziemniaki pokrojone w kostkę ;-). Niektórzy robią ją tylko z jabłkiem bez ziemniaków,ale ponieważ ja mam 3 facetów ;-P w domu to muszę robić bardziej sytą wersje ;-)"
robiłam z przepisu Meggi i tego
http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2815 :) całkiem różne smaki :) ale ta Meggi bardziej nam smakowała ;)