Co dziś na obiad cz. 25 "Rok szkolny czas zacząć" ;-)

link do poprzedniego "wakacyjnego " wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-24-WAKACYJNA-t478641,1,310.html

u Nas dziś na obiad pomidorowa z makaronem, dzieci zjedzą jak wrócą z przedszkola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Co dziś na obiad cz. 25

Sama niech gotuje, albo chociaż wymyśla, jeśli jest taka mądra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzieki Agusia musze koniecznie zrobic mojej corce bo jej wegetarianizm nie chce przejsc, a ja juz nie mam pomyslow co jej gotowac:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lunaa - wypracowałam sobie idealne proporcje jeśli chodzi o bułki ;)
podaj maila, to wyślę Ci przepis ;) z moimi zdjęciamii ;)

Ania - kotlety z ryżu jaśminowego robiłam z głowy :] ugotowałam ryż w wodzie z jarzynką :] warzywa pokroiłam/starłam i podsmażyłam (cebula, pieczarki, marchewka, seler, czosnek), do tego koperek :] wymieszać z ostudzonym ryżem, dodać jajka i bułkę tartą jeśli za rzadkie i nie chcą się kleić ;) dodać przyprawy, kotlety formować zwilżonymi wodą dłońmi, nie za duże żeby nie rozpadały się na patelni przy przewracaniu :)

prawie m-c temu robiłam kotlety ryżowo-marchewkowe z tego przepisu http://zielonakuchnia.blogspot.com/2013/05/kotleciki-ryzowo-marchewkowe.html :) później jeszcze raz :) minus taki - że to jajko na twardo podczas smażenia twardnieje ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dziś nastawiam grochówkę, tak mnie naszło na taką gęstą:-)

Aga a możesz przyponmnieć przepis na bułki? gdzieś mialam zapisany ale jak zwykle zawieruszył się.

Agusia a jak robisz te kotleciki z ryzu jasminowego z warzywami???

Dziś placki z kalarepy :) Młody złożył też zamówienie na "hambela" ;) wiec wieczorem domowe hamburgery :) upieczemy bułki :) Tata zmieli szynkę na kotlety ;) pewnie mięsa będzie więcej, to na jutro zrobię pulpety w sosie koperkowym i surówkę karotki z naszymi jabłkami ;)
Na jutro też rosół wołowo-indyczy, a z mięska zrobię galaretkę :)

dzisiaj na szybko biały barszcz na białej kiełbasie z ziemniakami i biała pokrojona w talarki przesmażona i ot obiad z głowy ;-))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla męża barszcz biały, synek jadł w przedszkolu NIEWIADOMOCO z ziemnakami i marchewką:)) a ja sałatkę ze szpinaku, pomidora, kindziuka, sera brie chudego i kaparów.
Także co kto lubi do wyboru:))

ziemniaki pierś z kurczaka a la kebab z sosem jogurtowo-czosnkowym plus sałata lodowa z ogórkiem kiszonym gruntowym swoje pomidory i cebulka na kwaśno ;-))

wg słów Młodego - w przedszkolu była pomidorowa bez śmietany, z makaronem :P mięsko, ziemniaczki i ogórek ;)

w domu dla Niego filety z flądry(po wyjściu z przedszkola poszliśmy do sklepu rybnego i wybrał sobie rybkę), ziemniaczki i marchewka z groszkiem :] dla nas kotlety z ryżu jaśminowego z warzywami, kotlety z piersi, ziemniaczki, marchewka z groszkiem :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...