Co dziś na obiad cz. 25 "Rok szkolny czas zacząć" ;-)

link do poprzedniego "wakacyjnego " wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-24-WAKACYJNA-t478641,1,310.html

u Nas dziś na obiad pomidorowa z makaronem, dzieci zjedzą jak wrócą z przedszkola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Co dziś na obiad cz. 25

hej, hej
jestem po zabiegu, to był zabieg okulistyczny i wszystko sie udało jak najlepiej.
wreszcie widzę:))choć jeszcze nieostro i muszę sie oszczędzac z kompem.
W niedzielę mieliśmy frytki, łososia i surówki z marchewki i colesław.
Zrobiłam też na dziś zupę klopsową dla nas i pulpety w pomidorowym dla córki i jej kumpelki,która zawsze w poniedz. je u nas. Będzie wersja z ziemniakami.
koktail z maslanki z truskawkami na taki deserek....
W tygodniu mam zamiar jakieś sałatki na kolacje porobić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Syn złożył zamówienie na pizzę z "szyneczką i bananem i serkiem" ;)
a ja chyba wreszcie wypróbuję wersję z rukolą, suszonymi pomidorami(domowej roboty) i szynką szwarcwaldzką (zamiast parmeńskiej, bo taką akurat mam) ;)

nie wiem jaką zje Mama i Mąż :)

Ola - bardzo się cieszę :D czyli "Gabrysiowa surówka" ;D

jutro też chyba zrobię pizzę :P nie wiem z czym ;) oczyszczę lodówkę ;) chodzi też za mną sałatka z zupek chińskich z ananasem :P

obiadek na dzisiaj byl przepyszny a na jutro brak pomyslu hmm podpowiedzcie cos dziewczyny co gotujecie badz bedziecie robic na jutro?

Piersi super.do tego jeszcze faszerowane pokrojonym w kostkę ogórkiem konserwowym,cebulą i wymieszane z koncentratem pomidorowym,taki ostrzejszy farsz.Rewelacja.

Aga Twoja surówka z pekinki z marchewką bardzo smakowała znajomym.

Dziś pizza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zupa pieczarkowa na dzisiaj a na jutro piersi z kurczaka ala pożarskie Agusia ja też mam wekend w szkole wiec witaj w klubie;-))

Aga do Pszczółek mam około 12 km tak jak i do Pruszcza Gdańskiego.
Mieszkam koło Trąbek Wielkich :)

Oooo kogoś chyba skręca,że mam maszynę do warzyw i nie muszę nic trzeć.
Napiszę raz,w d*pie mam wasze minusy,bo w d*pie trzeba mieć takie zawistne i zazdrosne osoby skoro minusują wątek o obiadach.
Zaczynam wierzyć,ze na tym forum sami małolaci siedzą,bo dorosła osoba raczej sie tak nie zachowuje.

Nie robiłam jeszcze tej piersi w chipsach,dziś pierwszy raz.
siedzimy w domu,bo znajomi przyjezdzają i zostają do jutra wiec będzie ta pierś i jeszcze jakieś sałatki muszę wymodzić.

Jutro nie mam pojęcia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

też chętnie wypróbuję przepis na Kibiny :] ja jestem "ziemniaczara" ;) uwielbiam pyry w każdej postaci ;) hehehe :) czyli to wychodzi jakby pyzy/kartacze/cepeliny tylko z samych surowych ziemniaków i najpierw obsmażane, a później pieczone? (zamiast gotowania)

mam zaganiany tydzień, więc praktycznie nie gotuję ;) tyle co 2 zupy dwa dni temu ;)
weekend w szkole :) Mama kupiła dziś kurczaka i zamierza go upiec :) będzie na 2 obiady, bo to jakiś gigant :] jutro dojemy też botwinkę :) do kurczaka surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami i ziemniaczki :] w nd pewnie inna surówka :]

________

Ola - Pszczółki to Twoje okolice? w tym tygodniu byłam tam już 3 razy ;)

o wiola wyciagnij od meza przepis na te kibiny koniecznie! musza byc pyszne!

ja dzis miesko z patelni grillowej robie, piersi z kurczaka i poledwice wolowa, do tego dla dzieci frytki a dla nas warzywa gotowane - u nas sezon deszczowy wiec nastepny prawdziwy grill pewnie gdzies w kwietniu;)

Mamo B-życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Ja dzisiaj zrobię na szybko jakieś kanapki na ciepło bo mam kupę roboty w domu, jutro teście przyjeżdżają na grilla-mam nadzieję, że pogoda się utrzyma. Muszę więc ogarnąć dom i ogród, bo wiadomo, że teściowa zajrzy w każdy kąt.. No i jedzonko będę na grilla szykować:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kibiny mój mąż to robi z tartych surowych ziemniaków ,robi takie wielkie kluchy do środka daje sie surowe mielone mięso ,podsmaża się tą się ziemniaczaną kulę a potem się piecze w piekarniku ważne aby tą wodę odsączyć dobrze z ziemniaków co on tam daje jeszcze to nie wiem bo nigdy nie pytałam ani nie widziałam jak tam w kuchni się rządzi jak je robi ale pewnie i trochę mąki daje , ,w necie przepis na kibiny jest troszkę inny bo z ciasta drożdżowego się je robi ,a mąż robi je z przepisu swojej babci .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś u mnie nie ma obiadu.
Mam zabieg w szpitalu i córa jakąś jajecznicę ma sobie upichcić...Jaz mężem niestety nic....Prosto z pracy do Kliniki....
Wczoraj byłam do 20,00 u lekarza i nic nie zdąrzyłam zrobić piątkowego.
Na sobotę pozostał jeszcze indyk. Zrobimy z kaszą lub ryżem. i Buraczki lub sałata rzymska z pomidorkiem, ogórkiem itp.
Na niedzielę zapewne piersi kurczakowe w panierce, ziemniaczki i jaka s surowka....Mąż gotuje w niedziele(wtedy jest pierś lub ryba)albo podgrzewa co ja upichce:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie też ciekawią kibiny oraz pierś w chipsach. Dobre to?

No też się zastanawiam co to kibiny.

Dziś ogórkowa na żeberkach,robię tylko na żeberkach z tartymi warzywami,dobrze że mam maszyne,zmieniam tylko ostrza i nie muszę trzeć.wiec wszystko jest ekspresowo.
Bardzo dobre ogórki B kupił.

Jutro albo gdzieś pojedziemy,a jak nie to pierś w panierce z chipsów serowych i paprykowych,puree i może sałatka z lodowej i pomidorów,jak gdzie pojedziemy na obiad to opcja z piersią na niedzielę.

Pogoda ładna trzeba wykorzystać.

Dziękuję za życzenia :)(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wiola, a co to kibiny?

U nas miały być kibiny ,mąż co prawda będzie je dopiero robił więc raczej obiadem tego nazwać można bo godzina już późna jak na obiad dzisiaj zrobiliśmy sobie wypad na grzybki do lasu i nam zeszło ale się opłacało.

Ja dzisiaj mc drive bo po pracy bardzo się spieszę do szpitala, gdzie urodziła kuzynka. Pogoda dopisuje i mam zamiar w sobotę urządzić grilla:-)

wszystkiego naj naj....czekoladko:)

ponarzekac zawsze mozna:)

100 lat OLA!!! I spelnienia marzen:)

ja dzis na obiad pizze zamowilam, bo maz pojechal na integracje, to nie bede gotowac dla dzieci:)

Wczoraj zrobilam dorsza w pomidorach z brokulami, ale jakis taki bez szalu byl (bo wg. norweskiego przepisu:P) jakos zupelnie nie lezy mi ich kuchnia;) Chociaz sama w niej pracuje hehe;)

u nas 12 zl to kosztuje 20 dag fasolki:) a 6 zl kilogram ziemniakow:) na szczescie juz nie przeliczam na zlotowki cen, bo chyba nic bysmy nie jedli:)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ech, to ciężko jest. Ja mam problemy z pracą bo pracuję od pół roku na czarno w firmie, w której jestem od 10 lat a wypłaty dają jakie chcą i kiedy chcą bo umów nie ma. Szef rozbija się audi za 200 tysięcy i wyjeżdża na Bali a nam nie płacą. I dobija mnie fakt, że razem z mężem pracujemy ciężko na pełnym etacie a nie stać nas właściwie na nic. Takie życie od pierwszego do pierwszego:-(

No ale to chyba nie na ten wątek:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??