Co dziś na obiad cz. 25 "Rok szkolny czas zacząć" ;-)

link do poprzedniego "wakacyjnego " wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-24-WAKACYJNA-t478641,1,310.html

u Nas dziś na obiad pomidorowa z makaronem, dzieci zjedzą jak wrócą z przedszkola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Co dziś na obiad cz. 25

hmm u mnie ostatnio są obiady na szybko nie wiedziałam że przy małym dziecku jest aż tyle pracy ojj tzn jak mój syn był mały to jakoś to szło hee tyle że byłą młodsza o wiele a do tego nie musiałam prac sprzątac gotować robic azakupów he he. Dzisiaj piers z kurczaka w sosie gotowana w marchewce z groszkiem z dodatkiem cury ziemniaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielkie dzieki, wypróbuje koniecznie uwielbiam takie makarony:)

U nas dziś wypasiony obiad. Łosoś pieczony w folii z czosnkiem, przyprawami i koperkiem i na górę położyłam szpinak (duszony na patelni z czosnkiem), do tego frytaski, zblanszowany brokuł i surówka z białej kapusty. Mniam, zajadaliśmy się z mężem :) Na jutro robię pesto z makaronem tagiatelle i prażonym słonecznikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ojej, współczuję:-/ Wichura była straszna, ja nie mogłam spać. Bałam się, że dach się nam odklei..

U nas dziś ziemniaki w mundurkach i śledzie z jabłkiem, cebulą i kaparami w śmietanie.

U nas na szybko niedawno zrobiłam piersi z kurczaka i sałatkę z pekinki z czerwoną fasolą,kukurydzą,ogórkiem konserwowym,prażonym sezamem,cebulą i majonezem.

Zalało nam dziś cały salon,pół sufitu spadło,nie wiem dlaczego. Wielkie sprzatanie i szukanie przyczyny.

Zawsze cos.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aniu:
Do małego garnuszka wsypuję garstkę suszonych grzybów, zalewam bardzo małą ilością wody i gotuję. Na patelni z łyżeczką masła podduszam cebulkę i dodaję pokrojoną szynkę parmeńską, podsmażam wszystko. Dodaję grzyby wraz z płynem i śmietanę 30%, redukuję aby sos zgęstniał i doprawiam ostrą papryką, pieprzem i delikatnie solą (szynka jest słona). Na czystej patelni prażę pestki słonecznika. Makaron tagliatelle gotuję w lekko osolonej wodzie, dodaję na chwilę na patelnię z sosem, posypuję listkami rukoli, mieszam i tuż przed podaniem posypuję słonecznikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Emilka prosze podziel sie tym przepisem na makaron z rukola bo brzmi apetycznie...:)

w piątek zupa ogórkowa (z kiszonych) na wędzonym boczku :)

z boczku powstały skwarki do pyz :)
zrobiłyśmy pyzy ziemniaczane z mięskiem :) pyyyyszne były :)

_____

wczoraj mieliśmy trochę przygód przed południem, obiad był łapany ;) wróciliśmy do domu ok 14:30 zmarznięci i godni :) dojadaliśmy co zostało - po pół talerza ogórkowej i po 2 pyzy dla dorosłych - podsmażone w plasterkach :) Młody zjadł 1 pyzę :)

wieczorem dokończyliśmy gołąbki :) tym razem w sosie pomidorowym :)

dzisiaj będą domowe hamburgery :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

byl makaron, ale nie musialam wymyslac, pojechalismy na zakupy i okazalo sie ze juz 14 wiec pasta byla w restauracji, z wolowina, papryka i sosem kremowo-pomidorowym - :)

jutro pierogi:D:D:D robimy z mezem, bo musimy przygotowac jakies typowe polskie danie do szkoly dla synka, wiec przy okazji zrobimy troche dla siebie

U nas było wczoraj tak fasola po bretońsku ale to jedli tylko chłopaki bo ja nie lubię ,więc zrobiłam parę małych klopsików z indyka zjadłam z sałatą ,dzisiaj klopsiki dodam do sosu pomidorowego poduszę pieczarki i podam z makaronem .

Dzięki za życzenia:-) Koza-polędwiczki musiały być super!
A mój ulubiony makaron to z szynką parmeńską, sosem z suszonych grzybów, rukolą i prażonym słonecznikiem:-)

U mnie dziś krem z warzyw z cieciorką i bobem:-)

a dla mnie bitki to musza byc "wybite" czyli wyklepane :) na surowo oczywiscie;)

ja dzis (a wlasciwie wczoraj) zrobilam poledwiczki wieprzowe nadziewane szparagami bo kupilam wczoraj swieze szparagi! taki rzeczy to tylko w Norwegii;) do tego puree ziemniaczane i ogorki kiszone:P mamy zapasy z polski i nie mozemy sie najesc ogorasow:)

jutro bedzie jakis makaron, ale nie wiem z czym i jak :) moze mi podsuniecie pomysl?

Zwał jak zwal,ale myślalam ze pieczen to się piecze.Mięsko wyszło super,zawsze kroiłam w plastry i robilam w sosie,w calości jest jednak o niebo lepsze.

Jutro to samo co dziś.

Pojutrze jeszcze nie wiem co.

to masz pieczeń w sosie a nie bitki. ale przecież i tak chodzi o smak:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No widzisz twój kalafiora a mój broń boże pietruszki koperku szczypiorku nawet z ogórkowej muszę wybierać mu starte ogórki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mój nijak nie chce zjeść kalafiora :/

Kalafior - Tomek załapał w przedszkolu i koniecznie chce na obiad, jajka sadzone i ziemniaki dla męża dla nas ryż.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas wczoraj rosół,gotowałam 4 godziny.Z połowy rosołu B zrobił krem borowikowy.
Dziś pieczeń w sosie ,czyli bitki,ale dopiero po usmażeniu,uduszeniu mięsa kroję je na plastry,wychodzi o wiele lepsze mięsko i sos,do tego puree i kapusta czerwona zasmażana.

Mam w planach jeszcze jakąś sałatkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sto lat :))))

Diablica jak robisz pyzy? Mam ochotę zrobić jutro ;) założyłam wątek pyzowy :))) zdradź tam swój przepis ;)

Dzisiaj Mama zrobiła pyszne gołąbki z włoskiej kapusty :)) do tego ziemniaczki i wczorajszy sosik koperkowy(został od pulpetów)

Sto lat:)

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...