Co dziś na obiad cz. 25 "Rok szkolny czas zacząć" ;-)

link do poprzedniego "wakacyjnego " wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-24-WAKACYJNA-t478641,1,310.html

u Nas dziś na obiad pomidorowa z makaronem, dzieci zjedzą jak wrócą z przedszkola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Co dziś na obiad cz. 25

Meggi - ale mi narobiłaś smaku na takie naleśniki z mięskiem mielonym i warzywami ;) jeśli Mężowi uda się teraz dostać mielone w Biedronce ;) to jeszcze dzisiaj zrobię :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mięsko w sosie pieczeniowym zgodnie z planami.
Wczoraj grzybowa jednak bo grzybów było mnóstwo,głównie prawdziwki i podgrzybki. Zupa rewelacyjna,krem grzybowy.

Dziś jeszcze sałatka z pekinką.
Jutro jakaś zupa,al nie wiem jaka.

farsz wyszedł przepyszny mniam ;-)))

jeszcze dojadamy grochówkę,ale że zostało jej nie za wiele to usmażę jeszcze naleśniki część na słodko, a dla męża zrobię z farszem (mielone cebulka pieczarki i trochę camemberta)

grochówka ;-)

u nas krem z dyni z grzankami i zrazy

Koza - jaki to ten idealny przepis na kurczaka kfc? ;)

u nas zgodnie z planem - ziemniaczki z zieloną pietruszką i młoda, zielona fasolka z masłem klarowanym, czosnkiem i natką pietruszki :)

na jutro ugotowałam smak na gęsich skrzydłach - zrobię ogórkową(z kiszonych ogórków) na 2 dni :)

my dzis z jedlismy ryz z warzywami i piersia kurczaka, dzieci klopsiki szwedzkie;)
a teraz dopycham sie cheeseburgerami z mcsyfu, moj maz jak juz duzo razy pisalam nie umie nic gotowac;) wiec jak prosilam o cos dobrego na kolacje to pojechal do maca;)
wiecie jak tu jest malo rzeczy w mcdonaldsie? polowa tego co w Polsce!
kfc wcale nie ma:(
na jutro wlasnie marynuje kurczaka bedzie prawie jak w kfc - wygenerowalam w koncu idealny przepis:)

Wczoraj mega kaloryczny obiad,ale za to jaki dobry.Domowe frytki,stek z cebulą na jajku sadzonym,buraczki i ogórki konserwowe.

Dziś zupa grzybowa...podobno,bo B pojechał na grzyby jak coś przywiezie to będzie jak nie to nię będzie nic,przyjaciele zabierają Niko,a wieczorem przywożą i zostaja na noc więc pewnie wymyślę ćoś na kolację,może jakaś wypasiona pizza i sałatka.

Jutro jakieś pieczone mięsko w sosie pieczeniowym,zasmażana kapusta czerwona,sałatka z pekinki z czeroną fasolą itd,ale nie robię ja,tylko przyjaciółka co z mężem zostaje na noc,oni często zostają w weekendy i wtedy w niedzielę gotuje Aśka,a ja w soboty przygotowuję żarełko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wczoraj krupnik :] później zrobiłam ziemniaczki pieczone z czerwona papryką i tymiankiem, pałki z kurczaka w cieście naleśnikowym i marchewkę glazurowaną (na słodko) :]

dzisiaj ciąg dalszy krupniku :]

jutro chodzi za mną "safolka" szparagowa :] na niedzielę mam kiełbaski :] jeśli będzie ładnie - upieczemy na działce w ognisku :] jeśli brzydko - w domowym piekarniku albo na grillu elektrycznym ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzisiaj ziemniaczki kotlety z piersi do tego buraczki sałatka szwedzka ogórek kiszony plus pieczarki smażone z cebulką

na kolację było quritto a la kfc ;-))

ziemniaczki pierś pokrojona w kostkę gotowana w marchewce z groszkiem z przyprawami plus zaklepka ze śmietany mąki dużo pietruszki dałam natki i pieprzu cytrynowego do tego sałatka ala szwedzka z piwnicy mąż przyniósł ;-))

Hej Kindii :) Pan Andrzej się nie odzywa, wysłałam 2 maile :) nr telefonu jest w wątku o miodach na Rodzince :]

szkoda, bo też chciałam uzupełnić zapasy miodu :) dobrze, ze chociaż 1 słoik miodu malinowego kupiłam na Jarmarku Cysterskim ;) (ale całkiem inna konsystencja)

hej aga...i cos wiadomo o miodzie?? ;))

a tel nie masz do tego pana???

Ja robię dziś sałatkę warzywną a że mam skręconą nogę, to ta sałatka będzie na obiadokolację. Jutro nastawiam ogórkową.

ha ha ja mam dzisiaj właśnie krupniczek i co więcej placki ziemniaczane też mam od ,,mamusi,, więc full wypas chyba mam ;-))

o ja chyba w weekend zrobie krupnik, tez u nas dawno nie bylo (dobry rok;)

kupilam lososia wedzonego wiec jutro na obiad makaron z lososiem i pietruszka

dalej mam ochote na pierogi z kapusta, ale tyle juz wytrzymalam to do swiat poczekam:)

Megiii - bo właśnie Gabryś śpiewał Zuzię ;) (jak po dłuuugim czasie Mu ją włączyłam). Gdy zapytałam czy nauczył się w przedszkolu, to powiedział, że Ala śpiewa :)))
Czy na jutro lub piątek trzeba coś przynieść do przedszkola? Gabryś miał kilka dni przerwy w związku z chorobą.
Zdrowiej szybko :)

Jutro chyba zrobię krupnik, bo dawno nie było :)

Agusia Ala praktycznie bez przerwy coś podśpiewuje i mi Zuzia-lalka nieduża też

Jesem chora i padnieta po pierwszym dniu w pracy resztki ryby i kanapki na dziś

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...