Re: Co dziś na obiad cz. 26 - jesienno-zimowa ;-)
Agusia kotlety z ciecierzycy robię tak:
Ciecierzycę kupuję taką z puszki gotowana na parze to taka nowośc w sklepach się pojawiła ale mozna też ugotować samemu.
Ciecierzycę odlewam z zalewy, rozdrabniam blenderem, do tego dodaję przesmażoną cebulkę, ząbek czosnku przeciśnięty, sól, pieprz, przyprawę do mielonego, jajko, bułkę namoczoną i mieszam. Z tego formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju z dodatkiem masła. Z takiej puszki wychodzi 6 kotlecików, tak samo robiłam młodej kotleciki z soczewicy też tej w puszce, muszę przyznać że są naprawdę dobre, jak lubicie to można wrzucić jeszcze natkę pietruszki do środka, ja nie daję bo młoda nie lubi.
My dzisiaj jedliśmy makaron z sosem z suszonych grzybów z szynką parmeńską,rukolą i prażonym słonecznikiem.Pychotka:) przepis dostałam od forumki,jeszcze raz dziękuję to teraz również nasz ulubiony makaron:)
1
0