Co dziś na obiad cz. 26 - jesienno-zimowa ;-)

25 część naszego obiadowego wątku ma już ponad 330 postów ;) więc zakładam nowy :]

tu link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-25-Rok-szkolny-czas-zaczac-t490530,1,310.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Co dziś na obiad cz. 26 - jesienno-zimowa ;-)

weselną !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rosół mi wyszedł mega pyszny:) zapach rozniosł sie na cale mieszkanko...
Makaron jajeczny do tego i mniam mniam....

nie mam pomysłu na niedziele...może zwykly schabowy?

czekoladko fajnie ze wspierasz od małego zaimteresowania synka. może coś sie z tego urodzi??:)
zespołu Coctail nie znam. jaką muze graja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Organy kupione na Mikołaja,dostał już wczoraj,oj jaka była radość,ile spiewu,z racji tego ze nasz przyjaciel gra w zespole,moze znacie zespół Cocktail to Niko się zaraził muzyką i co u nich byliśmy to grał na organach,ale takich profesjonalnych i się narodziła miłosc do muzyki.

karkówa przezucona na jutro,dziś jedziemy na mikołajki więc zrobię coś lekkiego około 18nastej,może sałatkę z kurczakiem i grzanki.

niedziela bez zman :)

zrazy ze schabu z korniszonem i boczkiem duszone w sosie z cebulką ziemniaki do tego jutro to samo a na sobote i niedziele zzrobię zupe jarzynowa z brukselkami dawno nie było i znowu na dwa dni ;-)

My dzisiaj mamy spaghetti alla puttanesca - ostre, na rozgrzewkę w tym okropnym, zimnym dniu.

U nas też zostało wczorajszej pomidorowej,zrobię jeszcze hot-dogi z serem,pieczoną parówką,pieczarkami smażonymi z cebulą,a druga wersja z lodową,surowką chińską i parówką.

Jutro planuję karkówkę pieczoną z ziemniakami w woreczku i warzywami.
W niedzielę kurczak faszerowany jabłkiem,cebulą i wątróbka,ziemniaki ,marchewka z groszkiem,a na sobotę pewnie karkówka zostanie,a jak nie to zrobimy pizze albo pojedziemy gdzieś na pizze.

dziewczyny czy ma któraś z Was te organy z lidla,albo biedronki,chcemy kupić naszemu 4latkowi,on bardzo lubi grać,tylko ja się zupełnie nie znam na tym,może któraś mi doradzi?

Pozdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wczoraj dokończyliśmy zupę jarzynową i zjedliśmy makaron zasmażany z szynką, jajkiem i twarogiem :]

tak mnie wzięło na naleśniki z mięsem, że właśnie gotuję 2 rodzaje mięsa (indyka i szynkę wieprzową) na farsz ;) warzywa już się ugotowały :] albo będą naleśniki na 2 dni :] albo dziś naleśniki, jutro paszteciki z mięsem ;]

poza tym powstał mega pachnący rosół ;)

na sobotę i niedzielę zrobię bitki z szynki - coś łatwego do podgrzania, bo ja znowu od rana do wieczora w szkole :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

z racji wczorajszego późnego zlądowania w domu dziś kupne pierogi ruskie odsmażone.
na jutro i sobotę zamierzam ugotować rosół na wołowinie(jak dostanę ładny kawałek)i kurczaku.

zupka brukwiowa na gęsinie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dojadamy pomidorową na jutro nie wiem hmm może zrazy zrobię

Czekolada - to ładnie zaszalał:-))
U nas dziś coś całkiem nowego, wyszło pyszne: makaron z sosem ze śmietany 30%, gruszki, bazylii i posiekanych orzechów włoskich. Siedzę przeziębiona w domu, więc cuduję:-)

wczoraj barszcz czerwony
a dzi klopsowqa

emilia B dostal tę książkę po jednorazowych zakupach,a gada ze jak jedzie ze mną to więcej wydaje,ha pojechal sam i tez zaszalał.Książka naprawdę ciekawa.

Wczoraj mała zmiana,był kurczak ale bardziej po chińsku,zamarynowalam pałki i bioderka w sosie sojowym,chili i przyprawy,udusiłam z warzywami chińskimi ,do tego ryż smażony z marchewką i gorszkiem plus surówka chińska.

Dziś pomidorowa taka bardziej ostra z bazylią,czosnkiem i parmezanem plus grzanki czosnkowe.

pomidorowa z makaronem plus ja sobie zrobilam slatake z tunczyka (tunczyk cebulka czerwona pomidor fasola czerwona i makaron brazowy w przyprawach )

My dzisiaj jemy dorsza w panierce, ziemniaki, marchewka z groszkiem:)

u nas zupa jarzynowa :) i domowa pizza ;]

dla dorosłych - z szynką szwarcwaldzką, suszonymi pomidorami, rukolą i jajkiem sadzonym :) (Mąż dodatkowo chce pieczarki)

dla Młodego - z szynką, kukurydzą i bananem :] chyba, że wymyśli sobie inną ;)

Czekolada-też poluję na tę książkę:-)
U nas dziś gołąbki "inaczej"

U nas dziś kurczak duszony z warzywami ,puree i surówka chińska,czyli kapusta szatkowana z marchewką,olej,ocet,sól i pieprz

O Megi podsunełaś mi fajny pomysl,by do tej zupy dodać małe pulpeciki zamiast wołowiny czy łopatki

dostaliśmy gratis książkę z lidla Okrasy i Pascala,super przepisy mają,więc na pewno będę wypróbowywać,jest fajny przepis na kaczkę po azjatycku.

dzieki Agusia:) tak myślałam ze to w prawdziwej coli a nie w proszku.
Ciekawi mnie czy jakieś inne mięso niż kurczak mozna tak zrobić?
Myślę ze z powodu braku Zeptera zrobie w zwyklej brytfance.
Nadaja sie do odgrzewania na drugi dzień?

Dziś zrazy z szynki, ziemniaki do tego i pewnie buraczki.

Jutro rodzinka radzi sobie sama, bo ja znowu poł dnia latam do kardiologa. Do swissmedu jest boski dojazd komunikacja miejska;p więc mam ok połtora godz. w jedna stronę.ehhh ale mam nadzieje, ze to ostatni raz w tym roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czekolada

ja robie podobną zupe do twojej tylko u mnie nazywa sie,, mielona ,,poniewaz dodaje tam mieso mielone usmazone tak jak do spaghetti i nie dodaje ziemniakow pieczaerk i ogorkow ale twoja wersja bardzo mi sie podoba i napewno ja wyprobuje ;-)))

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??