Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)

Witam serdecznie w kolejnym wątku obiadowym:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)

Agusia, również i ja przyłączam się do życzeń, Sto lat:)
P.s. 33 nie jest zle, ja za kilka miesięcy będe miała tyle samo i zupełnie nie ciepie z tego powodu :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wracając do obiadów to w poniedz i wt ,mąż miał wolne więc on rządził w kuchni, zrobił całkiem dobrą kartoflankę .Była na dwa dni ,ja niestety z bratem na zmianę czuwałam przy Cyprianku. Dzisiaj klopsy w sosie meksykańskim +ziemniaki do tego .Mój młody miał ziemniaki gniecione z kiełbasą i cebulką +kapusta biała na krótko (od babci) ;-))

Agusia wszystkiego naj najlepszego życzę ;-) ps. masz urodziny akurat jak mój chrześniak ;-)

Aniu pielęgnacja działki,to wcale nie taka trudna sprawa ,jak się nam wydaje ;-) . Ja dopóki nie kupiliśmy z mężem ,też myślałam,że nic nie potrafię itd. Z czasem się okazało,że to nic trudnego,fakt dużo też robi mój mąż,trawę kosi syn to jego zadanie ;-). My mamy działkę na Niedźwiedniku ,akurat pod samym lasem. Może nie jest wielka,bo 300m2 ale wydaje mi się ,że to wystarczy by sobie odpocząć na zielonej trawce,grilla zrobić i mały małą altankę . Jedyne czego nie mamy tam to prądu i wody,ale i z tym można sobie poradzić ;-). Życzę owocnego poszukiwania działeczki ;-)

Witam ,Was dziewczyna i znowu nadrabiam zaległości z ,,lektury,, z 3 dni, a jest co czytać. No cóż i ja dołączam do grona chorujących (zapalenie gardła i migdałków). Hmm,ale co się dziwić ,skoro przebywam wśród samych zarazków. Mój syn dalej chory coś się wyleczyć nie może. Do tego ten mój mały bratanek trafił do szpitala ,na Polanki niestety ;-((( szkoda mi tego małego robaczka. Nie mało,że już nie ma mamy ;-(( to jeszcze musi się tyle wycierpieć,smutne to wszystko jest ;-((

ja nie robię faworków ,nawet nie wiem czy potrafię ale zajadam się jak mój mąż robi .

Przepis mam taki kiedyś z kalendarza sobie zrobiłam obrazki i tam jest tak

20-25 dkg mąki ,4 żółtka ,1 całe jajko ,kieliszek spirytusu.

Ciasto zagnieść ,dodać spirytus ,wybić wałkiem ( cokolwiek to znaczy)podzielić na 3 części ,wałkować ,wycinać paski zrobić nacięcie po środku przełożyć jeden koniec przez dziurkę i smażyć .Posypać cukrem pudrem
z tego co wiem smaży sie na smalcu ,ponoć lepsze są .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agusia wszystkiego najlepszego:) jakbyś miała problem z wiekiem, popatrz na mnie to sie pocieszysz...:) ja za chwilkę kończe 40 lat... to dopiero trauma..................:( hehehe o kilogramach to już nawet nie wspomnę...:( łasuch ze mnie straszny gotować uwielbiam no i jeśc niestety.... moją sytuację można określić że od 20ki różni mnie 20 lat i 20 kilo więcej....:(
Ja dzisiaj nie miałam za bardzo czasu na gary, mąz zjadł poniedziałkowy rosół, młodej zrobiłam makaron z sosem brokułowym. No i się zdenerwowałam zrobiłam młodej wyniki i są efekty jej diety, ma niedobory zelaza...:( lekarka mówia na razie żeby się postarać o dietę na razie bez leków, ale z tego co wyczytałam żelaza najwięcej w mięsie niestety, a to co jest w warzywach sie słabo wchłania... no to wyszło dlaczego łazi taka wiecznie zmęczona, bez energii i z bolaca głowa, to wszystko objawy niedoboru żelaza:( zaraz mi w anemie wpadnie, załamałam się normalnie:(

ooo ja równiez przyłączam sie do prośby o przepis na faworki ;)

Sto lat Agusia:) Dziewczyny moze macie jakis prosty i dobry przepis na faworki(najlepiej ciasto, ktore sie szybko wyrabia i nie trzeba duzo w nie "walić' :))

Agusia 100 lat ,dużo zdrówka .

dzisiaj miałam wolne i wielki plan mycia balkonowych okien a skończyło się na ugotowaniu zupy pomidorowej .

Koleżanka mnie odwiedziła bo też pracuje po 12 godzin i nie ma zbyt wiele czasu więc olałam sprzątanie i posiedziałam z nią ,a mój mąż wraca już w sobotę to zamiast tryskać energią to nic mi się nie chce .

Mamo b, zjadlas az 3 batoniki merci??? Jeeeju, to straszne...
No nie doluj mnie.Ja bym zjadla conajmniej 10 za jednym posiedzeniem, ba...cale opakowanie:-)
Nie martw sie, pogodzicie sie niebawem, a córcia stanie na nogi, mloda jest, wykuruje sie i bedzie wszystko jak dawniej;-)))
P.S pracujesz po 12 h, sluzba zdrowia?

a ja nic nie gotuję ;p

pracuje drugi tydzień po 12h i nic mi sie nie chce.
Córka chora, leży bidulka sama, w betach, w gorączce.

nic mi sie nie chce. nawet z druga polowka sie wczoraj pożarłam:(

ps
i z tego wszystkiego zjadlam 3 batoniki merci;))

ja dziś mam plan na danie jednogarnkowe z ziemniakami. Siedzę w pracy i aż czuję ten smak i zapach:-))

Sto latek i dużo zdrówka !

Wszystkiego najlepszego Agusia!! Zdrowka, szczescia i wszystkiego czego sobie zamarzysz!

Wielkie Dzięki Dobre Kobiety!!! :)))) :*

Wszystkiego najpiękniejszego Agusia:))

Sto lat Aga i wszystkiego co najlepsze :)

a na obiad dzis u Nas pół gotowiec czyli boloński garnek ;)

Sto lat Agusia, wszystkiego najcudowniejszego:-)

Dziękuję!!! :) bardzo dobrze trafiłaś ;) dziś skończyłam 33 lata ;) Mąż się dopytuje jak mi z tym. A ja nie rozumiem o co Mu chodzi ;P nie mam żadnego kryzysu ani poczucia starości ;) czuję się jak 10 lat temu, tylko mam xx kg więcej, Męża i Syna ;)

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...