Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-czesc-29-zimowo-wiosenna-t526081,1,310.htm

Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

Ciekawa jestem, jak taka makrela pieczona smakuje..
U nas dziś będzie grill - dla męża ziołowa karkówka z lidla, dla nas ziemniaczki i frankfurterki.

Agusia, napisz na jakim filmie byliście....
bagietki czosnkowe----------pyyyyyyyyyyyycha:)

wpadłam na chwilę, zaraz z Mężem jedziemy do kina :]

jakoś ostatnio nie mam weny do gotowania :P wczoraj pojechaliśmyz Młodym do kina :) wracając mieliśmy zrobić jakies zakupy na obiad :] W Lidlu była promocja na bagietki czosnkowe - więc na obiad były bagietki czosnkowe :] z miiiiichą saatki w greckim stylu :) (dwa zmieszane miksy sałat + kapusta pekińska + czerwona cebula + pomidory + feta + sos prymat grecki)

dzisiaj pierwszy raz zjemy makrele w innej wersji niż wędzone ;) kupiliśmy świeże, już je przyprawiłam i czekają na upieczenie :] do tego ziemniaczki i chyba jakaś kupna surówka? Albo pomidory ze śmietaną i cebulką?

wieczorem poczytam co Wy dobrego gotowałyście ;)

Witajcie dziewczyny poweekendowo:))

majówkę spędzilismy w domu niestety;p tylko w sobotę bylismy w gościnie .
Obiady: były schabowe z ziemniakami, placki ziemniaczane, w piątek wpadliśmy na tajskie jedzonko w Rivierze-córka KFC:))
w niedziele mieliśmy kurczaka z ryżem w chińskich warzywach(mrożonka z biedry).
Na dzisiaj mam pieczony udziec z indyka, ziemniaki i buraczki.

W piątek kupilismy tapety i mam nadzieje, ze w ten weekend zaczniemy remont.

Zyczę zdrowia wszystkim "zasmarkanym"i "połamanym":))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam Was!
Majówka nam się udała cudownie - trafiło mi się miejsce w obie strony, gdzie mogłam położyć nogę na fotelu na przeciwko, więc podróż przeżyłam. Zwiedziliśmy bardzo dużo, pogoda była piękna - lato:-) Zakochałam się w Krakowie tym dniami i nocą mimo, że o kulach i nie ukrywam, że czasem w mękach ale się nie poddawałam:-)
Spróbowałam kuchni żydowskiej, ukraińskiej, greckiej i polskiej. Nie omieszkam przykuć tego do mojego kucharzenia - np. zapadł mi w pamięć kotlet schabowy na bigosie z żurawiną i oscypkiem albo z greckiej - pierś z kurczaka zapiekana z suszonymi pomidorami halloumi :-)
Jutro wracam do pracy i płakać mi się chce, że ten weekend się już skończył:-(
Z drugiej strony cieszę się, że z nogą już lepiej i w końcu zapanuję nad swoim domem.

ania chyba nie mam ,a bynajmniej nic mi nie wiadomo na ten temat -((

Mój mąż ma skrzywiona i rzeczywiście ma problemy z zatokami ahh,ja nigdy nie miałam aż tak zawalonych ta ropna wydzielina jest ohydna brałam metafen zatoki i było ciut lepiej ale bez szału jeszcze spróbuje płukania choc nie jest to miłe ,ale może mi przejdzie...mam nadzieję, bo ile można .

Oj Meggi to niedobrze:( a może masz skrzywioną przegrodę w nosie? Bo to często daje zapalenie zatok?
U nas wczoraj devolaje z masłem i ziemniaki z koperkiem i mizeria, a dzisiaj byliśmy w KFC bo nie chciało mi się gotować:)

A tak a propos ,ja dalej walczę z zatokami masakra ,coś czuję,że bez wizyty u laryngologa sie nie obejdzie ;-(((

Witam ;-)

Wczoraj na obiad mieliśmy ziemniaczki pieczone +kotlety mielone z piersi z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych +surówka z białej rzodkwi,rzodkiewki, ogórek, koperek, szczypiorek ze śmietaną.

Dzisiaj zupa buraczkowa z kołdunami (kupnymi) ,ugotowałam duży gar to będę miała na dwa dni ;-)

U nas dzisiaj rosol i gołąbki. Rano juz zaliczylismy spacer na dzialke, fubdamenty pod nasz letniskowy domek juz są:)

Czesc dziewuszki, dzis na obiad zrobie palki z kurczaka, mizeria z ogorka i ziemniaki:-) milego dzionka wam zycze:-)

dziś wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki i fasolka szparagowa z bułką tartą.

Wczoraj zajadaliśmy na szybko naleśniki z twarogiem waniliowym a dzisiaj lazanie szpinakową:)

A u nas dzisiaj bitki z poledwiczki wieprzowej, ziemniaki, salata z rzodkiewka i szczypiorkiem przeze mnie na dzialce wyhodowane ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam dziewczyny:-) slonecznie jest, lecz niestety zimno:-( na obiad piers z kurczaka z ananasem i serem + ziemniaki+ sorowka kupna

A my dzisiaj caly dzien siedzielismy w domu. Mąż chcial troszke odpoczac bo naszarpał się na dzialce te kilka ostatnich dni, a jutro znowu bo chce zalac fundament pod domek. Na obiad mielismy nalesniki i zupke szczawiowa, wieczorem maz zrobil pizze, wiec zaprosilismy sasiadow z dolu. :)

Prawie 18 a nasz obiad jeszcze w piecu bo niedawno wróciliśmy wiec to raczej kolacja będzie a jeszcze mamy w planach iść po tak późnym obiedzie na spacer.
Pieką się nogi kaczki do tego pieczone ziemniaki i buraczki.

nieaktualne :) maz wlasnie wrocil z ciastem francuskim, wiec zrobie z takim ;p

Dziewczyny, chce zrobic dzisiaj kaszanke z gruszka w ciescie a na to zurawine. Znacie jakis latwy przepis na takie ciasto? mam make, maslo, jaja, mleko, wode ale kompletnie nie wiem, jakie proporcje. pomozecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć dziewczyny:) życzę wam wszystkim zdrówka:) bo to w życiu jednak najważniejsze:)
U nas dzisiaj devolaje z masłem i pietruszką do tego ziemniaki z koperkiem i sałatka z sałaty, rzodkiewek i szczypiorku:) młoda zajadała pesto z cukinii z makaronem:)

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...