Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-cz-33-czerwcowo-lipcowa-t549115,1,310.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)

Mama b - oj nacierpiałam się okrutnie. Nie wiedziałam, że można się aż tak zatruć...

Nie chcieliśmy jakiejś konkretnej rasy(ogólnie nie zależy nam na rasowcach, bo zawsze w domu były "wielorasowce"). Warunki do spełnienia - mały(docelowo), kudłaty i suczka :] znaleźliśmy ogłoszenie - szczeniaki po tacie maltańczyku :] http://olx.pl/oferta/oddam-szczenieta-3-sztuki-dwie-suczki-i-piesek-ur-23-06-2014-CID103-ID6tN2w.html#da6e24673e i akurat jak zadzwonilam, to została 1 dziewczynka :) odbieramy 4.08 :] też się nie mogę doczekać :P Młody wymyślił imię :/ średnio mi się widzi ale ten chodzi i "Fusia" to, "Fusia" tamto :P nie wiem czy uda mi się wyperswadować Mu do imię :P Mąż niby najpierw twierdził, że zwariowałam(że w ogóle chcę drugiego psa) :P a teraz sam "świruje" i nie może się doczekać kolejnych zdjęć naszej maluchy :)

Pokażesz linka jeszcze raz? :)

O rany Aga to musiałaś sie nacierpieć.
Ja dzieki Bogu nigdy nie miałam żadnych sensacji żołądkowych.

Fajnie ze kupujecie pieska. Jakiejś rasy czy kundelek?

My zdecydowaliśmy sie na kotka:)) Idaho z linka ktory kiedyś podalam Wam do obejrzenia........
Już nie mogę sie doczekać.......:)))

Hej Dziewczyny!

Tak się rozszalałyście z pisaniem, że nie mam szans wszystkiego nadrobić. ;)
My oczywiście cały czas na działce, z wyjątkiem środy. Prawie wyczerpałam paczkę internetu w telefonie, bo zdecydowaliśmy się na jeszcze jednego pieska ;) maluszka, kudłatego :] no i w 2 dni poszło mi jakieś 300MB na śledzenie ogłoszeń :P A moja świetna sieć... mogę sobie wymienić "moduł" 50 minut na internet - ale aktywne będzie od następnego cyklu... a teraz nie mogę nic dokupić."Uwielbiam" T-mobile... jeszcze rok i koniec. Tym razem Mąż nijak mnie nie przekona do zostania u nich.

Poza tym przeokropnie się strułam. Jeszcze nigdy w życiu nie byłam tak chora. Dzisiaj już jako tako funkcjonuję. Ale przedwczoraj prawie cały dzień spałam, a jak nie spałam to cierpiałam na bóle "flaków" i ból głowy od leżenia (dosłownie od przykładania głowy do poduszki) + miałam gorączkę. Wczoraj dla odmiany bolały mnie nerki, bo byłam tak odwodniona i pewnie organizm nie miał jak się oczyścić "wypłukać" przez nerki :/

Na działce obiad z czego się da albo jakieś gotowce kupne. Robiłam w weekend pieczone pałki i skrzydełka z HO + pieczone ziemniaczki.

Dzisiaj zebrałam siły i stworzyłam sos boloński (wlałam gorący do wyparzonych słoików, odstawiłam do góry dnem i zastanawiam się czy jest sens jeszcze gotować słoiki żeby to wytrzymało kilka dni w lodówce?) i kotlety mielone mięsno-sojowe z ryżem jaśminowym, cebulką i koperkiem. Podjedliśmy z Młodym trochę ugotowanego ryżu i póki co to nasz obiad ;)

Jutro rano jedziamy na działkę. Już się zaczęły nasze ogórki i pomidory... :) ten smak... nigdzie się takich nie kupi :]

Pozdrawiam :)

Hokasia - ani w śmieciach, ani w owocach niestety nie pomogę.

My wczoraj jedliśmy w Rewie w zaprzyjaźnionej knajpce. Ja dorsza z surówką, mąż polędwiczki w sosie kurkowym, młoda naleśniki z jagodami.

Strasznie mi się nie chce gotować ostatnio albo jadę po najmniejszej linii oporu. Dziś córka idzie na obiad do teściów więc nie muszę za wiele kombinować dla siebie i męża. Coś na szybko pewnie.

Pozdrawiam!!!!

Witajcie, u nas dzisiaj schab pieczony, ziemniaki i kalafior oraz rosół. Na deser zrobiłam ciasto ucierane z malinami i kruszonką. Właśnie troszke przeglądam strony internetowe firm zajmujących sie wywozem śmieci. Może macie ajkieś doświadczenia w tym temacie? Potrzebujemy wywieźć całą górę śmieci z naszej działki- jest tego chyba 12 worków takich po 200litrów. W związku z tym, że budowa naszego domku dobiega końca, to musze brać się za porządki wokół niego. czyli znowu czekają mnie typowo męskie prace ;) Ale to wszystko jak teściowie wrócą i będa mogli zająć sie dziećmi.

Witam .

Ale dziewczyny się rozpisałyście że nie poczytałam jeszcze wszystkiego .

U nas codziennie jakiś obiad był ale nie takie smakołyki jak u was ,od wczoraj zostały mielone , zrobię też racuchy tylko muszę do sklepu. Dopiero wstałam czuje się cała połamana to nie dla mnie tak długo spać ale dzieci spały cisza ciemno myślałam że jest wcześniejsza godzina ,pogoda tutaj przymulona chmury krążą nad górami nie pada i jest ciepło .

W wolnej chwili poczytam Wasze wpisy. Pozdrawiam i życzę miłego dnia .

Cześć dziewczyny:))

Ania-------odpoczywaj, resetuj sie i opalaj do woli:))
Zazdroszczę zapału do sprzatania mieszkania---------wywaliłaś koszulki ze straszydłami??

U nie dzisiaj mąż i córa zjedzą resztki pozostałego mięsa, sosu i pieczarek. Ja siedzę w pracy do 20-21 i pewnie będę na kanapkach ;p

Cześć dziewczyny:) dzisiaj jade sama z pieskiem na działkę, muszę pobyć sama i się zresetować i odpocząć:) na obiad mąż ma zupkę z kurek, a ja zrobię sobie sałatkę z kurczakiem:)

Ania, to faktycznie masz labe:) U nas jest laba, jak chlopaki o 20ej zasypiaja- tak jak dzisiaj. :) Na obiad mielismy wczorsjsze leczo, chlopcy zjedli ryz z jagodami i jogurtem. Dziewczyny, moze wiecie gdzie mogę kupic większą ilość czarnej porzeczki i malin oraz wiśni? Chcialabym zrobic sporo soków na zimę dla całej rodzinki, no ale nie mam pojecia gdzie są plantacje czy sady owocowe w okolicy.

Cześć dziewczyny:) wczoraj moje dziecko wyjechało na wakacje... mam 2 tygodnie laby:) na to konto zrobiłam sobie błysk w mieszkaniu, posprzątałam dogłębnie młodej pokój, dzisiaj dokończyłam a od jutra cieszę się spokojem:):):):)
Wczoraj na szybko zrobiłam naleśniki z serkiem waniliowym z NETTO i musem z malin działkowych:) ten serek waniliowy jest obłędny, taki jak budyń w smaku i z prawdziwą wanilią w środku, do naleśników rewelacja:)
A dzisiaj ugotowałam zupę z kurek to mamy na 2 dni:)

Witam dziewczyny, u mnie na obiad makaron ze szpinakiem, feta,suszonymi pomidorami i piersia z kurczaka

Hej:))

Fajnie, że imprezy Wasze Graszko i Emilio się tak dobrze udały.
tylko pozazdrościć:))

U mnie dzisiaj cd mięsa wczorajszego.

Zapowiada sie znowu upalny tydzień..........

Witam Was po ciężkim weekendzie:-)
Dorcia - dzięki za odpowiedź. Nie wiem sama jeszcze, czy kupować tę jagnięcinę. Baraninę jadłam i mi smakowała.

U mnie w piątek polędwiczki, marchewka z groszkiem i kupne, mrożone placki ziemniaczane z lidla - niedobre.
W sobotę pierogi z czarną porzeczką - też z lidla, dobre.
W niedzielę moja mama wyprawiała u mnie urodziny (przeni8esione z soboty z racji deszczu). Do jedzenia były 3 rodzaje sałatek i grill: polędwiczki, pstrągi, faszerowane pomidory, ziemniaki, frankfurterki, białe kiełbaski, filet z indyka plus sos hello kitty, bbq i konfitura z czerwonej cebuli:-)

A wczoraj spałam cały dzień ;-)

Dobry wieczor dziewczyny, dzisiaj na obiad byly schaboszczakii palki , z imprezy po chrzcinach+ mizeria z salaty.
Chrzciny sie udaly, chociaz moj prawie czterolatek, zachowywal sie skandalcznie.
Chrzest odbyl sie bez mszy, sama ceremonia z komunia:-)
Menu udalo mi sie zrealizowac w stu procentach:-)
na dodatek tesciowieprzywiezli wedzone lososie, mietusa, okonia, halibuta i pstraga:-))
tort kanapkowy wyszedl naprawde smaczny, a przede wszystkim bylo naprawde milo patrzec jak wszyscy jedza.

nie ma za co;-)

na deserek upiekłam biszkopt z truskawkami płatkami migdałów posypany na wierzchu cukrem pudrem ;-)

dzięki meggi :)

u nas dziś piersi z kurczaka, ziemniaki i brokuły.

http://przykubkukawy.blox.pl/2013/04/Piers-z-kurczaka-po-zydowsku.html

Z tego przepisu robiłam Lunaa,ale chyba podobny kiedyś podawała Agusiagda ;-)

Na obiad dzisiaj zupka kukurydziana z makaronem na piersi z kurczaczka ;-)

Witam:) Właśnie ugotowałam leczo- trzeba było zużyć zalegającą w lodówce paprykę. Na dzisiaj będzie z makaronem, a na jutro z grzankami czosnkowymi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam poweekendowo:))
Co to nikt nic nie gotuje dzisiaj?? Taka cisza.....

U mnie dzisiaj mięsko z piersi indyczej z sosem pieczarkowym i ziemniaki do tego. Oraz moje ogórasy małosolne. Jakieś słabe mi wyszły.... dalam łyżkę soli na litr wody. I chyba za mało tego zielska dałam. Następne będą lepsze:))

ps. mąż kręcił nosem na pieczarkowy sos do tego mięsa....co ja z nim mam ;pp

My dzisiak zgodnie z planem bylismy na rybce- tym razem w Brzeznie. Aniu, pojechalismy do Kleszczewa, ale tam tyle ludzi, ze już nie bylo miejsc do parkowania nawet na trawniku:) Teraz wieczorkiem byliśmy na FECIE, tam zjedlismy frytki i zapiekanke. Calkiem mila niedziela.

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...