Re: Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)
Witajcie dziewuszki,kobietki etc. ;-)
Te pulki to ja tylko mówię tak he he ,a nie jestem z kaszub ani nikt z rodzinki od tak pewnie słowo za pożyczone ;-).
Urlopiki fajna rzecz ,ja mam akurat dobrze a może i nie dobrze,zależy pewnie dla kogo he (nie pracuję,bo mam rentę inwalidzką pomimo młodego wieku,cóż tak to w życiu bywa) ,a teraz od soboty mąż mój zaczyna urlop ,więc cieszę się nie mniej niż emillia na swój własny urlop.
W tym roku lecimy do Hiszpanii ,dla mnie i syna to będzie przygoda życia ,ponieważ nigdy nie byliśmy za granicą ;-)))
A na obiadek mam dzisiaj ryżownik i mam nadzieję,że moim chłopom będzie smakował,bo niestety na zwykły rosół,to potrafią kręcić nosem ;-P
Graszko ja np robię zupę cukiniową z cukinii łatwo sie ja robi no i jest smaczna
Przepis :
4 cukinie umyć (nie obierać ze skórki ,odciąć ,,d*pki,,)
2 średnie cebule (pokrojone w piórka)
3 ząbki czosnku (przecisnięty przez praskę)
puszka pomidorów krojonych
puszka fasoli czerwonej lub białej
Przygotowanie
w garnku zagotować wywar ja robie na piersi z kurczaka
cebule zeszklic z czosnkiem na malej ilosci oliwy wrzucic do gotujacego sie wywaru cukinie pokoric w sredniej wielkosci plastry usmazyc tez na nie wielkiej ilosci oliwy wrzucic do gara
pomidory rowniez wrzucamy na patelnie fasole odcedzamy dodajemy do pomidorow chwile smazymy dodajemy do reszty skladnikow przprawiamy wedlug uznania sol pieprz bazylia i gotujemy az cukinia bedzie mieciutka
0
0