Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-cz-33-czerwcowo-lipcowa-t549115,1,310.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)

No to muszę na Ciebie uważać Graszka:-))
przepisy na zrobienie mam. Nie wiem tylko, czy to jest takie proste jak w opisach. Może spróbuję jak dziecko się gdzieś ulotni - żeby nie widziała i wtedy sama się przekonam.

Emilio, ja nigdy nie robilam piniaty, ale ogladalam bajke pt. ciekawski george, no i w jednym z odcinkow bylo o piniacie.
Trzeba bylo zrobic klej domowej roboty, ale nie pamietam z czego sie skladal.Moze wujek google pomoze;-))
Jezeli ktos podmienilby ci slodycze, to zapewne bylabym to ja!!
jestem slodyczoholiczka:-/

hahah Asia - będę pilnie jej strzec:-))

tylko żeby jakiś urwis nie podmienił tych słodyczy na ogórki kiszone. to tez było w filmie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

mamo b - balon się obkleja gazetami, bibułą, wypełnia słodyczami i wiesza na drzewie. Potem dzieci jakimś kijem próbują ja rozbić i wypadają słodycze:-) Widziałam w jakimś filmie i mi się spodobało:-)

Emilia, a co to takiego??

Graszka--------no za tyle kasy to gdyby coś przywarło to.............:]]

Graszka no za taką kasę to musi być super patelnia. Oby długo służyła:-)

Dziewczyny robiłyście kiedyś piniatę dla dzieci? Chcę zrobić córce na urodziny ale boję się, że nie wyjdzie...

Witam was goraco i slonecznie:-))
Patelnia, ktora niedawno kupilismy, sprawdza sie doskonale w mojej kuchni:-))
Mam kuchenke indukcyjna, patelnia szybko sie nagrzewa i nawet po wylaczeniu kiuchenki, ona dalej smazy, bo dlugo trzyma cieplo.
Zadna potrawa nie przywiera, latwo sie czysci, ale za to jest ciezka bardzo:-))Na obiad mam piers z kurczaka z pieczarkami i serem, do tego fasolka szparagowa z ogrodka:-)))

Ale fajne te kotki i pieski:-)

U nas wczoraj była jajecznica. Zamiast robić obiad, byczyłam się w basenie. Dzisiaj pewnie też jakiś minimalizm:-)

A ja mam duże kolanka:)))tak, że myśle ze sie zmieści przez jakiś miesiac;p

Mamo b a ja zrozumiałam że to kocurek do posadzenia na kolanka i pieszczochów... he he a jak go zobaczyłam to się zastanawiałam jak on się tam zmieści....:) ale fajne kocisko:)
U mnie dzisiaj spagetti napoli z makaronem:)

Cześć dziewczyny:))

Agusia--------piesek śliczny. Właśnie takiego ma moja teściowa tylko ma psa. Oczki czarne jak węgielki:)) I do ponad roku to taki wesoły rozrabiaka. Tak, że na bank rozrusza starszą psinkę.
Ja nie przepadam za takimi psami. wolę duże/średnie np. husky, alaskany, malamuty. Albo nowofunlandy:)))
A najbardziej to bordercollie mi sie podobaja. Chyba lubie właśnie takie "funkcyjne" rasy choc nie każdy pies mi sie podoba.

Sama miałam kiedyś małego psa, suczke---------była b. fajna, kochana i z charakterkiem----->rozpuszczona przez moją mame;p

Aniu---------kot na kolanka znaczy nie do hodowli. Nie możemy kupic kota by go rozmnażać, bo nie jesteśmy w związku, nie jesteśmy hodowcami. I będziemy musieli go wykastrować. Ale moglibyśmy zapisać sie do związku, wystawiać go na wystawach w kategorii kastrat. Jako nie hodowcy.
Ale my nie chcemy. I też mamy nadzieję, że rozrusza naszego kanapowca:) Będzie ciężko na początku, ale mam nadzieję, że sie dotrą i będzie mu u nas dobrze.

U mnie dzisiaj jajecznica z pieczarkami.

Agusia, ja dzisiaj też zerwałam pierwszego malinowego pomidora i kilka koktajlowych. Ogórki to jemy już od okolo tygodnia. :)

Oj Agusia nie mam pojęcia o zapylaniu... ale zielonych wisi całkiem sporo, tam są malinowe i jakieś bycze cos tam... ale gnojówki to nie lałam... a to trzeba? no ze mnie taki ogrodnik własnie:(

Ania - mam nadzieję, że starsza nie będzie zazdrosna :) jest wysterylizowana, dzieci nie miała i mieć nie będzie ;) chyba, że takie "adoptowane" ;) Między poprzednimi 2 suniami było ok 5 lat różnicy i starsza ożyła przy malutkiej :] młodsza uczyła się od starszej :] ładnie się razem dogadywały, nie miały głupich pomysłów ;) ładnie się bawiły ;]

Nie wiem jaka to odmiana pomidorów - takie dziwne, jakby składały się z 4 części, pierwszy raz je mamy :] od znajomej :] są dość małe ale słodziutkie :] i ponoć koktajlowe już są "aby aby" ;)
ogórki też pyszne - póki co 2 gatunki :]
mamy w tunelu foliowym - w szklarniach powinno być szybciej, znajoma od której mamy tamte pomidory już od 3 tygodni je zjada ;)
A zasilacie rośliny? :P u nas podlewane są co jakiś czas gnojówką :] nie wiem czy pomidory były w tym roku zapylane? bo kiedyś ja się bawiłam w "motylka" ;)

Agusiu ale piękna ta suczka, taka słodka,cudowna po prostu... oj i ja się zakochałam... ale jej mama jaka jest śliczna... i te klapnięte uszorki... cud miód po prostu:):):):):) a ta druga którą macie to nie będzie zazdrosna?
A jakim cudem Agusiu wy już macie pomidory i ogórki? U nas w szklarni ogórki narazie tylko w kwiatkach, a pomidory i owszem rosną ale małe i zielone...:(
Mamo b kocur piękny:) ale ty chciałaś takiego na kolanka... a ten jak urośnie to sie nie zmieści...? ale wygląd ma śliczny, taki majestatyczny:):):)
Koszulek niestety nie dała wyrzucić ale komisyjnie poskładałyśmy i leżą w szafie, na wakacje popakowała tylko sukienki, spódniczki i szorty:)
Hokasiu takie kontenery lub worki na wynajem to widziałam w ogłoszeniach na trojmiasto.pl w zakładce porządki chyba:)

o kurde :P to kawał kota :P a nie kotek ;)

Kotka nam przywiozą do Gdyni:)))
W sierpniu jest wystawa w Sopocie i sie spotkamy.
Ci państwo wystawiać będą swoje koty:))

ps
kotek urosnie do metra +ogon:))i może osiągnąć 11kg

Fajny :) kiedy jedziecie do Łodzi? :)

No mi ta "Fusia" wcale nie leży :P

Agusia----------->http://www.maxi-king.com.pl/index.php/kocieta/aktualne-mioty

Tak naprawdę to kompletnie nam odbiło:))

na tej stronce sa też zdjęcia ojca i matki w odpowiednich zakladkach:))

ps. imię Fusia może być tzw za miękkie i psince bedzie trudno usłyszeć i reagować.....
moja teściowa ma maltańczyka;p( tak mówi wet)bo bez kwitów ma psinkę.

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??