Co dzisiaj na obiad? Cz. 37 październikowa

Pomyslalam, ze skoro i tak jestem tu dziś pierwsza, to czas na mnie z nowym wątkiem, w końcu dziś juz październik ;-)
Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-Cz-36-wrzesniowa-t561272,1,130.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 37 październikowa

Konradek zaraz będzie miał drugi zabieg:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ewelkaet jesteś już prawie na finiszu i skracająca się szyjka to norma sama w dwóch ciążach chodziłam nawet z rozwarciem przez ostatnie dwa tygodnie.Więc spokojnie teraz wszystko przygotowuje sie powoli do porodu.

Agusia odpisałam.problem mamy nie tylko ,my

U nas dzś łopatka pieczona z warzywami+ ziemniaki +kalafior.

po wczorajszym upadku młodej pozostał siniak,a ja po przespaniu problemu i na chłodno pomyśleniu zrezygnowałam z zajęc w owi i pozostanę tylko przy turnusach na polankach+ jakieś zajęcia dla córki co przynosi jej większą frajdę i radość i efekty niż siłowanie się w owi

Graszka - oby wszystko było ok i żeby drugi zabieg nie był konieczny :)

U nas wczoraj miały być drożdżowe bułeczki-pizze :] ale za długo na zeszło z moją Mamą w przychodni i na zakupach i nie miałam czasu bawić się w lepienie bułek :P (dobrze, że przed wyjściem zagniotłam ciasto drożdżowe)
więc na szybko powstały drożdżowe pierogi :] które upiekłam :)
w środku sos pomidorowy, pieczarki, cebula, kukurydza, wędlinki(zalegające w lodówce), żółty ser i oregano :]

dzisiaj dokończymy kapuśniak, a wieczorem zrobię zapiekanki z pieczarkami :]

Jutro kotlety mielone i zasmażane buraczki :]

A my mieliśmy wczoraj trochę przeżyć.. Poszlam na USG i stwierdzono bardzo krótką szyjkę, dostalam skierowanie do szpitala z ryzykiem przedwczesnego porodu, w szpitalu z kolei powtórzyli badania i szyjka wyszła zupełnie w normie i kazali wrócić do domu i normalnie funkcjonowac... I wrocilismy, ale sama nie wiem co myśleć.. Czy spieszyć sie ponownie do lekarza prowadzącego czy zgodnie z zaleceniami lekarza w szpitalu iść normalnie na wizytę za 3 tygodnie... Odpoczywam, ale mam straszny metlik w głowie...

Witam:-) a właśnie Meggi,co dla siebie zrobiłaś na obiad?
Ja dziś zrobiłam karkówke duszona z grzybami leśnymi,ktore mój mąż onegdaj nazbierał w lesie,czyli prawdziwki,podgrzybki,maślaczki:-)
Ja zjem z kaszą gryczaną,małż zje z ziemniakami, a mój synek obiecane od kilku dni frytki,za wzorową postawę w szpitalu.
No własnie...dziś jedziemy do poradni okulistycznej w szpitalu,no i zobaczymy czy będzie drugi zabieg czy nie.Boję się:-S

Witajcie wszystkie chorowitki:))i nie tylko:)))

U mnie dzisiaj ponownie rosół z makaronem. Nieskromnie powiem, że pochwalona byłam nad podziw przez moją rodzinke, tak im smakował:))))

Meggii---------dla chlopakow quritto, dla teścia pyzy a dla Ciebie???Dieta ??

Graszka he he ,dla teścia tylko a to dlatego,że on takich rzeczy nie lubi i by mi tym pluł ha ha ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Meggi he he- dla teściów pyzy kupne hi hi hi;-))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jeny dziewczyny co tu ię dzieje jakiś ,,bum ,,chorobowo-wypadkowy,,. Wszystkim współczuję ,bo wiem ile to strachu można się najeść.

Mam nadzieję ,że u każdej wszystko skończy się pomyślnie;-)

U nas na obiad dzisiaj Qurito dla chłopaków,a dla teści(ponieważ on takich rzeczy ie jada ;-P ) pyzy z mięsem (kupne).

Moje chłopaki juz prawie zdrowe,syn jeszcze dychsze trochę ,jak zwykle ma zawalone zatoki.Chodzimy do laryngologa i na stałe ma krople do nosa plus Clatre,ale widać jest stan zapalny,ponieważ gorączkuje ehh. dobrze,że ja trzymam siię i mi minęło

Tusiia-----------doskonały pomysł:))
Witamy w gronie domowych kucharek:))

Jeżeli tak powiedziała Tobie lekarka to poproś ją o to na piśmie, że odmawia konsultacji neurologicznej. To na naszych lekarzy działa tak, że najczęściej tego samego dnia odbywa się konsultacja ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aniu---------nie odpuść i wydęb to skierowanie na badania i do neurologa. Bo łatwo może sie szpital wykpić tą migreną.....
Chyba muszą znaleźć źródło infekcji nie??

W szpitalu sam zapach jedzenia odstrasza;pp, więc sie nie dziwie, że trzeba dozywiać dzieciaki.

Pamiętam jeden pobyt w szpitalu mojej mamy gdzie było super jedzenie podawane na takich "srebrnych"tacach z przykrywkami:))
To była prywatna klinika.
Kilkanaście lat temu:))

Aniu ja parę lat temu miałam silny, nieustający ból głowy. Poszłam najpierw do ogólnego to mnie zbyła. W końcu którejś nocy mąż nie wytrzymał i zawiózł mnie na pogotowie. Tam lekarz napisał mi skierowanie, czy jakąś notkę - nie pamiętam już - do ogólnego, żeby ten skierował mnie na wszystkie badania z napisem "Pilne!!!". Dostałam więc od ogólnego od ręki wszystkie skierowania i wszystkie z dopiskiem "pilne", więc załatwiłam to w 2 dni. Musiałam się oczywiście nasłuchać od lekarzy, że ludzie czekają miesiącami a tu jakaś dama przychodzi i pilnie się wciska w kolejkę. No i właściwie nic nie wykryli. Po roku bóle całkiem ustały...

Ja wymyśliłam na dzisiaj pizzę. Jeszcze nigdy sama nie robiłam bo mi się tego ciasta wyrabiać nie chce no ale spróbuję. Totalnie zapomniałam, że mój mąż ma urodziny już i muszę przygotować coś na weekend bo na pewno teście przyjadą (zawsze przyjeżdżają na wszystkie urodziny i imieniny nawet bez zaproszenia, więc muszę być przygotowana). No i jak zawsze zagwozdka bo im raczej nie smakują moje wymysły. Jedzą całe życie to samo. A wiadomo, że nie chcę przygotować mielonych...No i dom trzeba wysprzątać...Mam nadzieję, że do weekendu wydobrzeję. Pewnie gdybym siedziała w domu to już bym była zdrowa ale musiałam we wtorek już wrócić:-(

ania dzisiaj udało mi sie zarejestrować do dr Michalskiej na polankach.

Chyba jakimś cudem ktoś zrezygnował b wizyta za 10 dni

Witajcie dziewczyny:) dzięki za dobre słowa:) młoda nadal leży, rozmawiałam z lekarką wyniki ma w porządku, dostaje leki przeciwzapalne ale co wywołało gorączke i stan zapalny nie wiadomo, lekarka mówi że jakaś infekcja ale jaka nie wiadomo. Ból głowy to był silny napad migreny, zapytałam o możliwośc konsultacji neurologa, to wybałuszyła oczy że nie ma takiej możliwości, po wyjściu ze szpitala mamy się skonsultować z neurologiem sami, spytałam czy ma świadomośc jakie sa terminy oczekiwania, odpowiedziała że no taka jest u nas rzeczywistość:( także muszę jej poszukać dobrego neurologa żeby jej dobrał jakieś leki na tą migrenę, jakby któraś z was znała dobrego neurologa to poproszę o namiary:):):)
U nas dzisiaj gulasz z kaszą gryczaną, młodej tata zawiezie obiad z baru wegetariańskiego z wrzeszcza.Takie paskudne tam mają jedzenie że żadna z nich tego nie je wiec musimy siatami im dowozić smakołyki, a apetyt mają jak słonie bo z nudów jedzą:)

jej co tutaj się dzieje
Życzę wszystkim szybkich powrotów do zdrowia
Też myśle,że drgawki od gorączki,ja np tak mam ze potrafi mi nagle skoczyć temp do 41 i trzęse sie wtedy mimowolnie jak galareta.
U mnie też dziś wypadek na rehabilitacji z młodszą córką był na szcęsie nic się nie stało poważnago jednak poraziło mnie jak szybko zadbała pani o to aby jej nie uwikłać w ewentualną odpowiezialność.
Sama też dziś idę na l4 bo mnie szefowa wygnała.

Na obiad barszczyk i chyba zrobię jakieś naleśniki z mięchem pieczarką lub szpinakiem zobaczymyjak mnie nathnie na zakupach

Wiesz Agusiu, moja koleżanka miała tak samo, opowiadała, że stała przy przejściu dla pieszych i przejeżdżał tir, no i nagle poczuła ukłucie w oku...wiesz, przyczyny mogą być różne, wystarczy nawet że wietrzyk zawieje z takim świnstwem ... Najbardziej mnie martwi, że ta rdza zostawiła mu w środku oka taki brązowawy ślad... Aplikuje mu do oka maść antybakteryjne.
Jagodzianko, herbatka z malinami lub miodem, paracetamol w razie gorączki i syrop prenalen, to mi pomagało jak zachorowałam w trakcie ciąży:-))
Aniu, miejmy nadzieję że to nie będzie nic aż tak poważnego jeju...
U mnie kotlety z karkówki + sos pieczarkowy i ziemniaki

O matko! Co tu się dzieje????

Ania - ale Młoda dalej w szpitalu i szukają przyczyn? Jest jakies rozpoznanie? Czy dalej "migrena"?

Graszka - dobrze, że "spojrzałaś Synowi glęboko w oczy" ;) A co by było jakbyś tego nie zauważyła? Matko... A jak to się stało? Sypali się jakimś piaskiem czy czymś? Toż to osiwieć można w jeden dzień :((( Biedny Mały. Ale tylko pogratulować, że taki dzielny z Niego pacjent :)

Jagodzianka i Ewelka - proszę leżeć, kurować się, odpoczywać, słuchać lekarzy i nie zgrywać bohaterek ;)

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??