Co dzisiaj na obiad? Cz. 37 październikowa

Pomyslalam, ze skoro i tak jestem tu dziś pierwsza, to czas na mnie z nowym wątkiem, w końcu dziś juz październik ;-)
Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-Cz-36-wrzesniowa-t561272,1,130.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 37 październikowa

jagodzianko, a może ciasto z kaszy jaglanej z jabłkami??
150g kaszy przelewamy wrzątkiem i odsączamy. 800g jablek ścieramy na tarce. Wszystko łączymy i do keksówki małej wkladamy.
pieczemy w 180 st. 50 minut.
Można dodać wszelkie bakalie, orzechy, słonecznik, dynię co tam kto lubi pochrupać.
Takie ciasto bez cukru a słodkie naturalnie.

ewelka---------- tez spokojnej końcówki Ci życzę, bezproblemowego rozwiązania:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ojej, ewelka, ale Ci zazdroszcze tej koncowki juz:) trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozwiazanie no i duzo sily dla Was na te pierwsze chwile:)

u nas dalej pomidorowa i gulasz z indyka i znowu slodkie za mna chodzi, wiec jakas szarlotka moze powstanie, macie jakies sprawdzone i szybkie przepisy?

U nas dzisiaj pulpeciki w sosie pomidorowym;-) jeszcze nie wiem co do nich, ale cos wymyśle;-)
Dziś jestem po wizycie u gina, maluszek już się wstawił do kanału rodnego, wiec zostaje kilka dni najprawdopodobniej. Także niebawem dołącze do grona mam;-)

U mnie dzisiaj resztki rosolu i co tam kto chwyci z lodówki:)) Ja mam wychodne dzisiaj.

Takie ravioli też bym zjadła aniu:) nawet ze śladowymi ilościami skorupiaków, ktorych nie tknęłabym.....
To, ze tak jest tak napisane na opakowaniu, nie znaczy, że tam są. Taki jest proces technologiczny. Maszyny do produkcji produkują różne rzeczy i producent zobowiązany jest do informacji takiej.
Tak samo ze zawieraja sladowe ilości selera, orzechow arachidowych itp.
To b. popularne uczulacze i musi być takie info.

Od listopada zapisuję sie z córą na siłownie i takie tam zajęcia--------co będzie nam pasowało......

ps. w gazetce biedry fajny pzepis na pstrąga

Ja też chodzę na Zumbe,jest co tydzień w poniedziałek na Przymorzu godz.20.20 i za darmo;-)

Hej;-)

Dzisiaj dalszy ciąg rosołu. Na kolację zjedliśmy sushi,nie wiem jak Wam ale mi to jakoś nie smakuje;-P tzn.zjadliwe było ;-)

Emilko jak na gotowe były niezłe, sama jadłam bo nie lubię rosołu:)

Oj Aniu, ja bym z ogromną chęcią zjadła takie ravioli!

U nas dzisiaj rosół z makaronem, dla młodej ugotowałam ravioli z pesto pomidorowym i parmezanem ale dostała focha bo wyczytała że "może zawierać śladowe ilości skorupiaków" i nie chciała zjeśc... myślałam że mnie coś trafi...:(

mama b ja chodze na zumbę :) polecam ;)

Dzieki Emilia:))

Ede - do tej pory robiłam pieczone sajgonki :) ale pękają - nie wiem czemu. Za drugim razem wykorzystałam dwie rady znalezione w sieci - zrobić na długo przed pieczeniem i pozwolić im obeschnąć + brzeg "przykleić"
http://taotao.pl/porady_ciekawostki/k1,11/id,4,sajgonki_-_to_wcale_nie_jest_trudne.html
I od tego razu było mniej popękanych sajgonek ;) ale i tak były :/
Dziś chcę spróbować je usmażyć - ale jak będą się rozpadały to wylądują w piekarniku ;)

ewelka, spróbuj chałkę zrobic w jajku:) to dopiero pychota! czesto maz na sniadania niedzielne robi:) mozna tez chalke pokrojona zalac mlekiem z jajkami i zapiec, tez pycha:)

ćwiczenia grupowe na rowerkach. pierwsze ćwiczenia są dość ciężkie ale potem sama przyjemność. Wróciłabym na te zajęcia ale już nie mogę przez problem z nogami...

a co to spinning Emi?

Ja chodziłam przez rok czasu:-) Na spinning (najbardziej mi się podobało i widziałam efekty), na ćwiczenia z piłkami (bardzo wzmacniają mięśnie) i na basen.

Cześć;-)
U nas dziś na obiad placki ziemniaczane, jak maz wróci to zrobi;-)
A ja tak czytając posty o bułce w jajku, dziś sobie usmazylam kromki chleba w jajku;-) rewelacja;-) chyba będzie to częstszy posiłek unas w domu;-)

Agusia, czy możesz mi napisac jak robisz sajgonki?smażone czy w piekarniku? ja dzis robie, ostatni raz robiłam kilka lat temu i za bardzo nie pamietam. A ty masz zawsze trafione przepisy:)

Dziewczyny, mam nietypowe pytanie.......chodzi ktoraś z Was na siłownie lub jakieś inne zajęcia?

O super mamo B, że Ci smakował:-)
U nas chyba dziś obiadu nie będzie, młodej nie ma a mąż wróci późno z kolegą i zrobię im tylko kolację na ciepło czyli jakieś jajka, parówki, herbata.

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....