Co dzisiaj na obiad? Cz. 37 październikowa

Pomyslalam, ze skoro i tak jestem tu dziś pierwsza, to czas na mnie z nowym wątkiem, w końcu dziś juz październik ;-)
Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-Cz-36-wrzesniowa-t561272,1,130.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 37 październikowa

no i jednak ja zajmę się obiadem i będzie dorsz smażny+ziemniaki+surówka z kiszonej kapuchy+kalafior

Same chłopaki się będą rodzić-Gratuluję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam w lodowce kapuste pekinska I marzy mi sie na cieplo, znacie jakieś fajne przepisy na duszona/gotowana kapuste pekinska?
Kiedys robilam w pomidorach z białą fasolka, ale mam ochotę spróbować cos innego;-) macie jakieś pomysły?

Dzięki Mamo b:-) ja kupuję chleb u mnie w sklepiku, nawet nie wiem jaka to piekarnia ale tez smakuje mi od Raszczyka.

Dziewczyny gratulacje!

U nas będzie Filip, tak juz na poczatku samym się wybrało żeby mówić do brzuszka i zostało;-)

co nie? u nas tez w rodzinie sami chłopcy, u znajomych w wiekszosci chłopcy...obie babcie liczyly na wnusie, a bedzie kolejny wnuczek;) u nas to pierworodny, wiec najwazniejze ze zdrowy:) a jakie imie ewelka macie dla synka wybrane?

Mamo b, tak na przeciwko Caritasu;-)
Jagodzianko gratulacje;-) cały czas słyszę o chłopcach;-) malo cos dziewczynek ;-) u mnie tez chłopiec;-)

Gratulacje jagodzianko:)))

dzieki za namiary na p.andrzeja, zaraz sprobuje sie skontakowac:)

słuchajcie, bezie mały junior:))))) pan dr nie miał watpliwosci;D czyli jednak slodycze nie przesadzaja o dziewczynce:) dzidzius jest zdrowy,wszelkie wady wykluczone, rosnie jak na drozdzach (juz 6cm), no cudny jest:)) teraz tylko myslimy nad imieniem, bo dla chlopca nie mamy pomysłu:) ech, no cudny poczatek weekendu, jeszcze nie mozemy z mezem ochlonac...

Dzieki, wiem gdzie to jest.
Moja córka chodzi na rehabilitację do Caritasu, to obok nie?

Przy Morskiej, na przeciwko salonu Forda, policji, jest taki budynek z apteka, piekarnia i pralnia. Przy większym skrzyżowaniu.
Gdybyś miała okazje kupować, to polecam kanapkowy, mistrza, żytni, te są moimi ulubionymi;-) ale wszystkie są dobre;-)

A gdzie na Cisowej?

Mamo b, tak jak pisalam polecam Kropidlowskiego, ale onma tylko jeden swoj punkt w Gdyni, na Cisowej. Chleby są u niego prawdziwe i bardzo smaczne;-)

A tak wogole to gdzie można kupić dobry chleb??
Chodzi mi o Gdynię.

Emilia wszystkiego najlepszego urodzinowo Ci życzę:)))***zdrowia, spełnienia marzeń i dobrej pracy. I wspanialej greckiej uczty.

Chleb z JL jest okropny i oszukany. Te ciemne bułki z owsianka są kolorowane, maślane też. Razowy to chyba nawet obok razowej mąki nie leżał, tak samo inne. Sztuczudla jakieś karmelowe.

Ja za to za tydzień idę na koncert, ale nie do filharmonii jeno do Ucha:)))na moooocne brzmienia.

Dzień dobry,
My kupijemy chleb w piekarni Kropidlowski,mi bardzo smakuje;-)

Dziś na obiad ziemniaczki z Bruksela i jajkiem sadzonym;-)

Hahaha a ja zawsze myślałam, że Wy dwie to jedna osoba:-)

Mamo b - potwierdzam, pieczywo w JL mają okropne. Czasem muszę tam kupić gdy nie zdążę do innej piekarni przed pracą i potem żałuję.

U mnie dzisiaj obiadu nie ma, gdyż z racji moich urodzin mąż zabiera nas do mojej ulubionej restauracji greckiej:-)))
A jutro idę na koncert dżemu akustycznie do filharmonii:-)

Jagodzianko - jak prześledzisz początek lub koniec tego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-miod-t190225,1,310.html to znajdziesz @ i nr tel. do Pana Andrzeja ;)

meggi-z tematem radzę sobie tak,że po prostu moczę stopy codziennie i codziennie robię pedi wiem,że to dziwacznie brzmi,ale mam stopy jakieś chyba nietypowe bo bardzo szczupłe i długie z bardzo długimi paluchami i paznokciami "sępimi" więc mam problem z butami,a że np. w pracy nie mam wyboru i muszę nosić przez 8-12 godzin słabo wygodne buty to miałam też problem nie tylko z paznokciami,ale i z naskórkiem na piętach

Miody kupuję w małej miejscowości w Borach od pszczelarza fascynata w rewelacyjnej cenie 15 zł za słoik 0,9.Niestety w tym roku się tam nie wybieram,bo panuje w tamtych stronach mala epidemnia więc zakupiłam na rynku i chyba dobrze trafiłam bo smakiem nie odbiega od tego lipinkowskieo. Do obu nawet się nie umywają miody z biedry czy markietowe

Obiad dziś wymyśla mąż,wczoraj się nadszarpnęłam przy firance i oknie i wypoczywam

Jagodzianko-podaj maila to wyślę Ci namiary na Pana Andrzeja.
Nie wiem czy Pan Andrzej jeszcze będzie miał coś na stanie. Ale sprawdzić nie zaszkodzi :))

Hej dziewczyny:))

Właśnie jestem po śniadanku-------płatki owsiane+banan+pomarancza+ troszke słonecznika. Zjadliwe to było ale na kolana nie powala:)) No ale pewnie sie przyzwyczaję po tygodniu.hehehe

Na obiad kalafior z jajem sadzonym. Ale niestety zjem sama.

Miód kiedyś kupiłam w piekarni JL, teraz nazywa sie Tradycyjna. Miod ok , choć chleb tragiczny. Kiedyś ktoś wklejał foto tego miodu dla Agi:))

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....