Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Dziewczyny, witam w kolejnym wątku obiadowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

aaaa no racja :D a z gapiostwa pewnie wyslalabym takie ;) bo skupilibysmy sie na edycji tresci :) dziekuje Ci raz jeszcze :)

To jakby co - odezwij się przy następnych urodzinach ;) to w 1 zmienimy obrazek na bardziej stosowny do wieku ;P

No ja tez mam taka nadzieje :)
ale jak nie bedzie pogody, to dramatu tez nie bedzie, tam jest naprawde wielki taras zadaszony takze spoko. No ale dzieciaki by sie do baseniku wpuscilo wiec moze lepiej, zeby slonce bylo :)
Maz zmienil bez problemu, ostatecznie wybralismy 2. ale maz mowi, ze 1 i 3 wyslemy w kolejnych latach, bo ciezko sie bylo zdecydowac. tak wiec jestem Twoja dlluzniczka :)
emilia - Ty sie zastanawiasz nad zmiana pracy a ja po macierzynskim nie mam gdzie wracac, okazuje sie, ze nie ma dla mnie miejsca. Na szczescie dostane odprawe+odszkodowanie wiec bedziemy startowali z mezem ze swoim interesem :) w sumie to dobrze, ze tak sie stalo, bo mialam juz jej dosyc a tylko ulatwili mi zadanie:):):)

Spoko ;) nie ma o czym mówic :) miło mi, że się podobają :D tylko żeby jeszcze pogoda Wam dopisała ;) nie mieliście problemu ze zmianą daty/dodaniem godziny?

które ostatecznie wybraliście?

Agusia - zobaczymy, nie mam pojecia czego sie spodziewac, bo nigdy na czyms takim nie bylam :)
A w ogole to chcialam Ci baaardzo podziekowac za zaproszenia na roczek Synka - wszystkim sie baaardzo podobaja :)

Graszka - tak jak piszesz :) zawsze jest jakieś wyjście gdy czegoś w domu zabraknie, a z jakiegoś powodu nie możemy/nie chcemy iść z dzieckiem do sklepu.

Mam b - i dobrze zrobiłaś, że zwróciłaś jej uwagę :] ja tak kiedyś zwróciłam uwagę mamuśce, która zostawiła dziecko w aucie pod CH Osowa ;P "bo wyszła tylko tort odebrać, wypinanie dziecka trwa dłużej"... Baba "nie pomyślała" - ale jakby coś się dziecku stało, to pretensje byłyby do innych kupujących - bo przecież mogli zwrócić uwagę na jej dziecko...

Hokasia - będziemy trzymać kciuki we wtorek ;)

Emi - i Ty znajdziesz coś lepszego ;)

Andzia - ale macie fajnie :) zobaczyć to wszystko na żywo :) może akurat traficie na przyszłego finalistę ;)

Co do obiadu - u nas dzisiaj młode ziemniaczki i kalafior :] jeśli Dzieć wyrazi takie życzenie - dostanie jeszcze jajko sadzone ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

emilia, najpierw sms-a. dostalam info zwrotne, ze mam wyslac @ z info, dlaczego chce uczestniczyc i z kodem, ktory dostalam. napisalam i wyslalam. no i ide :) babka przez tela wygadala sie, ze nie beda sprawdzac zadnych danych wiec mozesz sprobowac w ciemno :) w pon idziemy na 18 ale proponowala nam tez we wtorek na 16:30. podejrzewam, ze co jakis czas widownia sie zmienia, bo bylam zdziwiona tak pozna godzina, skoro castingi trwaja podobno cale dnie.
Hokasia - z niecierpliwoscia czekam na relacje :)

Andzia, zamawialam przez neta, ale to dwa lata temu jak starszy synek obchodzil roczek. Schowalam do szafy z mysla o drugim dziecku :) Nie podam Ci więc namiarów na sprzedawce, bo juz kompletnie nie pamietam. A tort zamawiamy w tamtejszej cukierni, chcialam robic sama, ale jak pomyslalam, że mam go przez 3 godziny trzymac w samochodzie na kolanach to mi sie odechcialo :)

Andzia - zamówienia publiczne.
Gdzie wysłałaś maila?Ja też chcę:-)

Emilia - a w jakiej branzy?
Hokasia - zamawialas stacjonarnie czy przez neta? znalazlam jedna stronke w necie, co mnie zaciekawila z takimi wlasnie dekoracjami. podaj namiary na swoje, jesli mozesz. no i kwestia tortu. sama pieklas czy zamawialas?
kurcze, jakies 2 tyg temu z nudow wyslalam sms-a i @, ze chce wziac udzial na widowni do mam talent i wczoraj zadzwonili. w poniedzialek ide z mezem a dziec na noc do dziadkow. ale ze moj maz sie na to zgodzil ... ;)
wracajac do watku Agusi- bede go sledzila, bo nie moge sie nadziwic nieodpowiedzialnosci co niektorych mamusiek.

Super Hokasia:))
Tobie Emilio tez sie uda, zobaczysz, tylko cierpliwości....i szczęścia trzeba.

Ooo super Hokasia, powodzenia:-)
Ja też szukam pracy, muszę zmienić bo w obecnej nie wyrabiam. I jak już ktoś zadzwoni zaprosić na rozmowę to sukces :-/

Dzieki dziewczyny za zyczenia milej zabawy. Kurcze jeszcze pieke jedno ciasto- z rabarbarem i truskawkami- takie bardziej pod dzieciaki. Andzia- z dekoracji roczkowych mamy balony z "1", napis "Moje urodziny", takie świderki z nr "1" oraz balony w ksztalcie zwierzątek, no i kolorową ceratkę i serwetki. U nas jezdzik kupil moj brat- chrzestny Frania. Ps. Wlasnie dostaalm telefon z zapriszeniem na rozmowe kwalifikacyjna do tej nowej szkoly w kokoszkach. Rozmowa we wtorek. Ciekawe jak bedie wygladala.

Też tak myślę Emi, ale jak wczoraj zobaczyłam tę babę w Biedrze to nie mogłam nie napisać.....koszmar.

Daj spokój Graszka, nie ma co tego komentować bo najwyraźniej niektórzy są z innego świata...

Ale masz dzisiaj pyszny obiad:-)

Hej dziewczyny pozwolilam sobie na watku rodzinnym darowac wystawianie komentarza, bo cisna mi sie same brzydkie wyrazy pod dresem dwoch mamusiek.
Jezeli nie mam z kim zostawic dziecka, to nie ide na zakupy.
Jezeli nie mam chleba- robie placki albo grysik
Jezeli nie mam miesa- robie jajka na obiad itd...
Rzeczy typu pampersy, mleko dla dziecka i inne, kupuje w takich ilosciach zeby mi nie zabraklo, bo nie mam mozliwosci pojsc na zakupy.
Ale zeby zostawic bez opieki w aucie? O nieee, wole byc glodna, albo czekam na meza.
U Mnie na obiad gulasz wieprzowy, kasza peczak i buraczki z chrzanem:-)

Ania - koło mnie jest ten komis ;) ale porównując ceny w ogłoszeniach i u nich - to taniej można coś w ogłoszeniach znaleźć ;) poza tym te komisy tak działają, że wynajdują "tanie perełki" w ogłoszeniach i sprzedają drożej :]
Chociaż nie powiem - moja Mama x lat temu kupiła u nich nową lodówkę, tyle że miała drzwiczki trochę porysowane, lekko wgniecione w 1 miejscu - i lodówka do dziś działa, w domu :]
W każdym razie gdybyś wychaczyła okazjonalnie taką wyższą - to chetnie się zamienię (nie wiem jakiej wysokości jest nasza - ale taka normalna, do blatu) ;)

Hokasia - to się imprezka szykuje na całego :))) bawcie się dobrze i niech pogoda (wbrew prognozom) dopisuje :]

Andzia, Mama b - ja też jak czytam niektóre wypowiedzi, to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać...

Ze względu na pogode wyjazd babci i Młodego na działkę został odwołany :/ Będą siedzieć w domu :/

Witam Was:-)

U nas wczoraj obiadu nie było. Młoda zjadła u sąsiadki, mąż kanapkę a ja jakoś głodna nie byłam. Po powrocie do domu zabrałam się za mycie okien i jak wpadłam w wir, tak do nocy cały dom sprzątałam:-) I do pracy zaspałam...

Za to dziś będzie sałatka z grillowanym kurczakiem, kukurydzą i ananasem plus grzanki.

Hej kochane dziewczyny:))

Hokasia-----------udanej imprezy pomimo deszczu. Ale może tam gdzie jedziesz nie pada?

Ania---------cieszę sie że macie tą działkę i napeno jakiś sprzęt dostaniesz uzywany niedrogo, albo nawet z ogłoszenia za darmo.
Ja tak kiedyś oddawałam pralke. Za zniesienie jej z 4 piętra:)

Andzia100---------mi też już słów nawet brakuje na tę durnotę niektórych mamusiek z wątku Agusi. Aż sie nie chce komentować.
Dobrze, że zdecydowana większość to rozsądne matki.

U mnie dzisiaj obiad z Biedry:)-------kupiłam placki ziemniaczane i sobie rodzinka odgrzeje. Córka idzie dzisiaj na mecze drużyn piłkarskich Coca-Cola Cup. Jej kumple piłkarze są najlepsi:))Mamy nadzieję, ze wygrają. Szkoda tylko, że pada...

Remont trwa;p

hokasia - udanej imprezy :) zdaj koniecznie relacje po powrocie, bo nas tez za niecaly m-c czeka roczek Synka z grillem :) napisz tez prosze, jakie mialas dekoracje i czy w ogole mialas bom ciekawa :)
wczoraj zamowilam na allegro jezdzik a wlasciwie 3 w 1 : jezdzik-chodzik-pchacz. mam nadzieje, ze Dziec sie ucieszy :)
Agusia - widze, ze watek, ktory zalozylas na Rodzina i Dziecko odnosnie zostawiania dzieci samych w aucie cieszy sie wielkim powodzeniem :) i wylowuje skrajne emocje. no mi rece opadaja, jak czytam coniektore wypowiedzi...

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....