Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Dziewczyny, witam w kolejnym wątku obiadowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Aniu, my kupowalismy tam na Jagiellonskiej pralke i lodowke i sluza nam juz piaty rok, wiec polecam. Zrobilam juz dwa ciasta, obiadu nie robie, zjemy poznym popoludniem juz u mamusi:) Nie moge sie juz doczekac, nie bylismy u rodzicow od wielkanocy, tym bardziej, ze udalo sie na te urodzinki zebrac cala rodzine. Przyjechal juz moj brat z rodzina z Krakowa i drugi brat co pracuje w Szwecji, no i bedzie tez oczywiscie jego zona z coreczkami. Pozdrawiam Was seredcznie i udanego weekendu!

Czesc dziewczynki :)
aniu - zobacz jeszcze w necie, na ogloszenia trojmiasto, czasami ludzie oddaja za darmo rozne sprzety. moja tesciowa w ten sposob zalatwila na dzialke kuchenke mikrofalowa :) moze sie uda.
dzisiaj na obiadek barszcz ukrainski. jutro cukinia nadziewana gestym sosem warzywno-miesnym i na to ser lazur. na niedziele prawdopodobnie skrzydelka z kurczaka z ziemniaczkami i mizeria.

Agusiu nie mam niestety żadnej:( chcemy kupić taką małą 50 cm nam wystarczy bo my tam nie będziemy zostawac na tej działce na noc więc potrzebna będzie tylko do schłodzenia na 1 grilka:) a poza tym większa nam tam nie wejdzie do tej kuchenki:) sąsiad mi mówił że kupował na Jagiellońskiej gdzies jest punkt gdzie maja agd używane sprowadzane z Niemiec za małe pieniądze:)

U nas dzisiaj tylko zupka z fasolki szparagowej, bo caly dzien spedzilam na pisaniu drugiej pracy dyplomowej i pakowaniu sie. jutro wyjezdzamy do moich rodzicow zorganizowac te urodzinki chlopakow. Mam juz pokupowane kiełbaski, mięso, skladniki na salatki etc., bo tam na wsi to moglabym takich "rarytasow" nie dostac.:0 A nie bedzie nam sie chcialo tracic czasu w sobote na jezdzenie kilkunastu kilometrow w poszukiwaniu biedronki. Mąż po pracy pojechal na dzialke, zanioslam mu zupe, jak wroci bedzie musial sie zadowolic parowkami :) Upieklam tez dzisiaj biszkopt do ciasta a"la tort wegierski.

Ania - gdybyś przypadkiem miała lodówkę trochę większą (120-140cm wys., 55cm szer., zamrażalnik na dole) i chciała ją zamienić na mniejszą ;) to jestem chętna ;) my mamy taką małą, ma jakieś 5-6 lat, dobrze chłodzi ale nie mrozi(ma tylko taką jakby półkę z drzwiczkami jako zamrażalnik) - dla nas trochę za mała :P

Cześć dziewczyny:) u mnie dzisiaj na szybkości naleśniki z twarogiem zapiekane:) mam nadzieje że będzie jakaś ładna pogoda na wekend to pojedziemy na działkę, musimy się tam jakoś poorganizować, mąz musi mi pomóc powynosić wory ze śmieciami i te stare graty musimy gdzieś upchnąć, może na razie w szklarni... żeby nie straszyły? no i musimy kupić jakieś meble ogrodowe, leżaki bo na razie nie ma gdzie nawet usiąśc... lodówkę jakąś małą też by sie przydało... także trochę latania będzie, ale pomału sie wszystko zorganizuje:)

"Ucz się, ucz bo nauka to potęgi klucz" - hehe - ulubione powiedzonko mojej wicedyrektor z podstawówki ;P

Fajny, tylko moja siostra np. go nie używa w domu bo podobno strasznie dymi. Ja na podwórku tego nie widzę:-)

Ucz się, ucz bo nauka to potęgi klucz heheh:-)

Emi - fajny :)
tylko ja muszę mieć zamykany (żeby przygnieść i zapiec)

noooo - wklepałam testy :))))) 30 stron :P 333 pytania z odpowiedziami (część się powtarzała)
teraz tylko wykuć się tego na poniedziałek ;P

no i przygotować do "normalnych" egzaminów :P

Aga - to taki grill. Sporo się na nim mieści.

http://www.clatronic.pl/tyg-3027.html

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy i wiarę we mnie ;)

Ania - czasem inni działkowcy pomagają w ramach godzin społecznych ;) Bo nie każdy chce za nie płacić, czasem wolą odrobić w naturze - a nie zawsze jest robota na terenie ogrodu ;)

Hokasia - spokojnie możecie grillować na zewnątrz, a jeść w domu ;) pamiętam, że u nas jesienne imprezy(jak mocno wiało albo było zimno) czasem odbywały się nawet w tunelu foliowym ;P hehehe :] co prawda na kilka osób - ale zawsze ;) grill na zewnątrz, a my w środku :]
albo grillowało się na ganku i jadło w domku (ale to też przy naszej powierzchni zabudowania ;) to na 3-4 osoby)

ogólnie to już kilka(naście?) lat nie jadłam takiego świeżego groszku ze strączków :) w tym roku Młody sobie posiał... miał być niski... dostał ziarenka od naszej domowej sąsiadki ;) i już 2 razy zmieniałam tyczki - w tej chwili sięga mi do pasa :P taki "niski" ;P
a kalarepkę lubię i nie rozumiem, żemu moje dziecko ma na nią długie zęby :P surowa do chrupania, kotlety, placki, surówka, podduszona i polana bułeczką :P

u nas w tym roku mało czereśni - ale już po garści zjedliśmy :]

Emilia - ten grill elektryczny to teflonowy czy ceramiczny? Bo właśnie sie zastanawiam czy nie wymienić starego, porysowanego, sporadycznie używanego teflonowego na ceramiczny ;)

Andzia100 - z naszego wątku obiadowego "znam" Megiii (czasem w przelocie widujemy się w przedszkolu, bo nasze dzieciaki chodzą do jednej grupy), Niuniex też znam (Jej Mąż i ja mamy wspólnego chrześniaka, a z opowiadań znajomych znamy się kilka lat) :) Nie pamiętam czy jeszcze z którąś z Dziewczyn w tego wątku miałam okazję się spotkać osobiście?
Bo ogólnie z forum znam kilka Dziewczyn ;) (zwykle są to spotkania przy okazji kupna-sprzedaży lub odbioru "czegoś" albo jakiejś zbiórki w szczytnym celu)

Czekolada kiedyś się "odgrażała", że zrobi u siebie "spęd obiadowy" ;) Ale coś się długo nie odzywa :P

Dzisiaj obiad po najmniejszej linii oporu - makaron ze śmietaną i truskawkami :]

Wczorajsze sajgonki wyszły super :] 26 sztuk ich nazwijałam ;) i w sumie tylko ze 3-4 się rozpadły :] tym razem dałam do farszu jajka - ale nie zauważyłam różnicy w konsystencji :P papier moczyłam 1-2 sek. i kładłam na ścierkę :] no i brzeg "przyklejałam" na wodę z mąką ziemniaczaną :] poza tym sajgonki zwijałam ok 14, a piekłam o 20 :] więc miały czas na wyschnięcie :] co zostało, to dzisiaj Mąż weźmie sobie do pracy na przekąskę :]

I ja nikogo nie poznałam w realu z naszego wątku.

Emilio ja właśnie zrobiłam sobie kawkę, bo też podsypiam.
Ja ze zmęczenia, bo praca po 12h teraz, potem pokręcę sie w domu; śpię max 6h i tak w kolko....

@Graszka--------nie probowalam tak naprawdę razem gotować.
Ja gotuje wieczorem na nast.dzień i jakoś moja córka albo ma ang, albo siatkowke, albo łazi gdzieś z przyjaciołmi. I nijak to nie wychodzi. A tak naprawdę to odpusciłam sobie i tyle. Wolę żeby pograła w siatę albo pojeździła na rolkach niż mi sie kręciła po ciasnej kuchni.

Dzisiaj moja córa ma zadanie wypatrzeć w TK Maxie albo gdzies indziej fajny zegar do kuchni i takie te łyżki, chochelki i łopatki na jakimś stojaku, bo te co mam to koszmar...;p(ale jestem przywiązana do nich, bo to jeden z naszych pierwszych zakupow wspolnych z małżem).

Ja też się z nikim z forum nie spotkałam:-)

Graszka - bardzo ładnie, witaminki jedz:-)

Ja znowu zasypiam, przed chwilą podparłam się dłońmi na biurku i odjechałam, koleżanka mnie wybudziła bo już jedną nogą byłam w śnie:-)
Idę kawę sobie zrobić. To może też być po tej całej chorobie - organizm jednak ciągle trochę osłabiony. Ale marzę o łóżku albo o leżaku pod drzewem i kocyku...

Witajcie dziewczyny,
Andziu, my dziewczyny z obiadowo- antydepresyjnego watku sie nie spotkalysmy, no chyba ze wczesniej, zanim dolaczylam do watku.
Mamo b- doskonale wiem o co chodzi:-) czasami tez tak mialam, gdy zobaczylam jakas ladna rzecz w sklepie, ktora bardzo chcialam miec, to po nocach mi sie snila:-))
Mamo b, a probowalas z corka razem gotowac?
Moze bys jej pokazala jak to robic i zarazilaby sie pasja gotowania obiadow:-)
Aniu-- to parapetowe mozesz urzadzac na nowych włosciach;-))
U mnie na obiad schabowe z piersi kurczaka z ananasem i serem+ buraczki( bo zelazo, wit C, rutyna...)+ ziemniaki mlode z koperkiem;-)

Witam .

Hokasia nam też często zdarza że leje jak do nas zjadą znajomi to gril pod dachem stoi a my albo w środku albo na ganku jemy ,mamy duży dach więc chroni przed deszczem z każdej strony , nawet fajnie sie siedzi tam mimo że pada ale ważne aby było ciepło ,deszcz to nie przeszkoda ,lepiej się oddycha .

Dzisiaj zrobię pulpety w sosie pomidorowym do tego mam fasolkę szparagową .

Jutro będzie to samo ,na sobotę i niedzielę coś tam wymyślę ,mój syn ma rocznicę komunii w niedziele i przyjedzie moja mama wieczorem w sobotę bo razem idą do kościoła , więc obiad jakiś muszę zrobić .

Dzisiaj spałam 1,5 godziny przyszłam z pracy około 5 a około 6:30 karetki ,straż pożarna i nie wiem co tam jeszcze bo jechało bo sygnały się mieszały , chyba jakiś wypadek gdzieś był w pobliżu .

Pozdrawiam .

witajcie czwartkowo :)
u nas dzis ziemniaki+klopsiki w sosie pomidorowym+salata z jogurtem.

Graszka - wspolczuje :( wlasciwie wszystko, co moglabym Ci doradzic dziewczyny juz napisaly.

A czy Wy kiedykolwiek sie ze soba spotkalyscie? bo piszecie jak stare psiapsioly :)

Hokasia - my często robimy grilla nawet jak pada - mąż rozkłada parasol, pod którym stoi z grillem a jemy w domu:-)

Wczoraj musiało być mega niskie ciśnienie, prawie zasnęłam w pracy, aż musiałam kawę wypić a nie piję kawy od paru lat. Potem zasnęłam w aucie wracając do domu:-)

Na obiad była zupa ogórkowa (rozmrożona).
Dziś znowu mam zamiar coś z grilla zrobić. Pożyczyłam od siostry taki fajny elektryczny - jest duży, stawiamy go sobie w ogrodzie na stoliku. Bardziej mi odpowiada, niż węglowy.

Groszek zielony uwielbiam, jeszcze w tym roku nie jadłam ale na pewno dziś troszkę kupię. A czereśni mamy już dosyć, zresztą mało w tym roku u nas obrodziły i w sobotę przyjeżdża rodzinka dojeść to, co zostało.

Miłego dnia!

Hej:))

U mnie remont tak w środku. Mąż skręca i wiesza szafki. Wczoraj jak wrociłam wieczorem do domu to pobojowisko zastalam. Nie pozakrywał nic w kuchni i wszystko w pyle....naczynia stojące na blacie, wogole blat i sie wkurzyłam. A mąż sie obraził;p
Ale potem mu przeszło jak pochwaliłam ze tak prosto powieszone:))i wyregulowane....

Aniu-----widzisz jak pięknie sie złożyło i znalazłaś pomoc przy robotach działkowych. Cierpliwości i wszystko sie uklada:))
Fajnie ze już domek posprzątałaś. I pocieszkę sobie kupiłaś:))
Ja też lubie sie pocieszać zakupami. Ostatnio kupiłam sobie takie ręcznie robione kolczyki srebrne z jaspisem różowym. Jak je zobaczyłam to musiałam mieć:)) Kosztowały sporo, jak dla mnie, ale cóż.....Kobieta zrozumie o co mi chodzi:]
Ale masz fajnie ze twoja cora cos ugotuje. To duża wyręka w awaryjnych sytuacjach. Moja to tylko frytki Aviko sobie zrobi. Leniuch taki....

Hokasia------spokojnie możesz pogrilować na dworzu jak masz taka możliwość i zjecie w domu. Spoko:))

Miłego dnia Wam życzę drogie kobietki:))

Dziekuje dziewczyny za wszystkie porady, z calego serca

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??