Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Dziewczyny, witam w kolejnym wątku obiadowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Cześć:))

Aga---------powodzenia życzę i nie daj sie tej Symfonii pokonać:))

U mnie dzisiaj nie wiem co;p----------jakieś remontowe menu mąż wymyśli. No chyba, że resztkami mięsa i ryżem z sosem sie pożywią. Ja siedzę w pracy do wieczora.
Wczoraj, z racji tego siedzenia do późna, wyskoczyłam z pracy na obiad i zjadłam roztrzepańca:))Znacie? Ja jadłam pierwszy raz.
B. dobre to było.

czesc wszystkim!
Agusia - polamania piora ;)
dzis na obiad ... musze zrobic miejsce w zamrazarniku na warzywa sezonowe i owoce. wiec wyciagnelam biala z pieczarkami jeszcze ze swiat ;p. jak widzice moje menu od jakiegos czasu to menu dla leniwych.

Nie dziękuję ;) już mi się dzisiaj śniły te zakichane kwalifikacje zawodowe :/ mam już 300 pytań do wykucia ;P a jak o egzaminie praktycznym czytam - to dosłownie jakby chińszczyzną pisali :/ nic nie kumam :/

a o egzaminach semestralnych (sobota i niedziela) jeszcze nawet nie pomyślałam ;P

Aga powodzenia w szkole!!!!

Dzisiaj w ramach relaksu ;P mam zamiar zrobić sajgonki (pieczone) :] zrobię wczesnym popołudniem, a wieczorem upiekę :P zobaczymy czy tym razem też się porozwalają czy będa takie jak być powinny ;)

Na weekend upiekę pałki z kurczaka (żeby Mama miała gotowe do podgrzania dla Młodego i siebie)

Jagodzianka - no to owocnej pracy życzę heheh:-)

Aniu - trzymam kciuki, niedługo zapomnisz już o całej tej procedurze kupna i będziesz leniuchować na swojej pięknej działeczce:-)

U nas wczoraj grillowane młode ziemniaki z pomidorem, mozzarellą i bazylią i mielone z indyka.

Dzień Dobry wszystkim:) U nas dzisiaj beda te kurczaki w sezamie z lidla do tego surowka z pekinki oraz zupka z fasolki szparagowej. Ale to wszystko bede robila po poludniu bo zaraz jade do żłobka na Dzien Mamy i Taty. Milego dnia.

Ania - gratuluje :D no i przede wszystkim zycze szybkiego uporzadkowania dzialeczki, zebys mogla sie nia cieszyc na 100% ::):) chociaz zawsze jest cos do zrobienia. Na szczescie co na swoim, to na swoim :)
Jagodzianka - dosyc czesto jestem w naszym lidlu (w brzeznie na gdanskiej) i tam czasami potrafi sie cos uchowac. czasami trafiam na rzeczy, ktore juz dlugo wczesniej byly (ze tak powiem ) hitem i sa w dodatku przecenione.
Kurcze, uwielbiam ogladac te wszystkie programy tv zwiazane z gotowaniem. Po obejrzeniu dzisiejszego hell's kitchen zachcialo mi sie zrobic jakis fajny obiad na jutro. mam nadzieje, ze na zachciankach sie nie skonczy. Oby .... Slodkich snow dziewczeta, zmykam do lozka, bo na kolacje wypilam desperadosa i jakos tak mi sie spac zachcialo ;)

Jagodzianka - dzięki za przepis na zupke :) brzmi smakowicie :) z pewnością wypróbuję :]

Ania - gratuluję zakupu działki :))) super :) cieszę się, że w końcu udało się znaleźć "tę" działkę ;)
no niestety opłaty są ;P my za rok płacimy ok 420-460zł. + prąd + wywóz śmieci(od zeszłego roku przynajmniej nie trzeba wozić śmieci do domu)
Sama zastanawiam się na co idą te pieniądze i bardzo chętnie bym to sprawdziła ;P bo za dużo inwestycji na terenie ogrodu nie widzę :P (a jeszcze ludzie płacą za godziny społeczne)

Ale najważniejsze, że już ją macie :))))) i będziecie mieli gdzie odpocząć od blokowiska ;)

dzisiaj jednak zrobiłam na obiad młode ziemniaczki(dla mnie z pietruszką) z masłem, kiełbaski smażone (zostały z soboty w worku strunowym) i surówkę z pekinki z kukurydzą, pomidorami, czerwoną cebulką i sosem greckim Prymat :]

Dziewczyny - macie jakieś doświadczenia z grillem ceramicznym? Zastanawiam się nad wymianą naszego domowego grilla elektrycznego - właściwie służy tylko do robienia panini lub qurrito'sów ;) ale mam go dość przy szorowaniu przypieczonego sera i pomidorów ;P i tak się zastanawiam czy ten ceramiczny nie będzie łatwiejszy w utrzymaniu czystości?

Cześć dziewczyny:) nie pisałam parę dni, takie zalatane miałam i jeszcze ta pogoda mnie dobija.. nie lubię upałów:( wiecznie zmęczona jestem:( Agusiu działka kupiona w piątek, teraz jeszce jutro jadę do zarządu działek złożyć jakieś deklaracje, jeszcze urząd skarbowy muszę nawiedzić... kurczę tych formalności cała masa, no i oczywiście wszędzie doją pieniądze, urząd skarbowy 2%, członkowskie na działkach 800zł plus opłata za cały rok ok. 300zł, skąd oni te kwoty biorą... i za co?//? jutro jadę tam posprzątać troszkę w środku w domku, troszkę tam trzeba powywalać i posprzątać. No i musimy się zastanowić co z tą zielenią zrobić... jak się do tego zabrać... nie wiem, albo poczekamy do września i wtedy się to zrobi? Bo pracy tam trochę będzie, trzeba rozebrać te szklarnie, zlikwidować i zakopać to oczko, no i pousuwać takie betonowe krawężniki, potem skopać, posiać trawę i chyba tuje żeby jakoś się osłonić.... także roboty pełno...:(

my dziś mamy rosołek na wołowinie i indyku i młodej włoszczyźnie, cos nas przeziębienie dopadło, a ze duzo spraw na głowie,więc rosołek dobrze zrobi:) zjemy z miesem z rosołu i kluskami lanymi ze swoich jajów od zielononóżek:) a na kolacje sałata z łososiem wędzonym, pomidorkami, i co tam sie znajdzie w lodówce (jakiś ser, oliwki, kiełki), z oliwa i grzankami oczywiście:)
dziewczyny, mam takie pytanie, pisałyście coś o lidlowych ciuszkach, poluję na te sukienki maxi, ostatnio już nie było, a teraz od pon mają byc znowu, takie fajne, z koronką, wiecie może do którego lidla jechac po południu, żeby jeszcze były? ja akurat jestem chudą szprotą (jak mój małż mawia, taki suchy kabanosek ze mnie;), nogi mam patykowate i lubię maxi kiecki, dobrze ,że moda na nie wraca:) bedę Wam wdzięczna na sugestie, gdzie te kiecki dostanę popołudniem...

dużo zdrówka dla małych dzieciaczków wątkowych! my też zaczynamy się starać o malucha, więc trzymajcie kciuki...

Meggi dużo zdrowia dla małego życze :)

Graszka jakt am córeczka się chowa, słodziak mały ;)

u nas dziś na obiad pieczone skrzydełka i mix sałat z warzywami.

ALe fajny ten sok truskawkowy, chyba w przyszłym tygodniu zrobię. Dziewczyny mogę uczyć jako: nauczyciel 0-3, świetlica, pedagog szkolny, nauczyciel wspomagający w klasie integracyjnej, socjoterapeuta, w ośrodkach dla dzieci niepełnosprawnych. A do tych nowych szkół składałam juz podania i narazie cisza.

O, fajnie:-) Jakoś nie wpadłam na to, żeby zrobić sok z truskawek na zimę a to wcale nie jest trudne. Na pewno zrobię:-)

Dziewczyny, chciałam Wam coś polecić. Ostatnio dostałam lody i dżemy bez cukru i konserwantów. Dżemów jeszcze nie próbowałam ale lody są przepyszne i co ważne - bardzo mało kaloryczne. Wyczytałam na ich stronie, że można osobiście kupić bo mają magazyn w Sopocie. Fajna sprawa dla dzieciaków bo te wszystkie kupne lody mają kupę konserwantów i cukru. Zobaczcie na tej stronie: http://www.zielonabazylia.pl/pol_m_Lody-kokosowe-153.html

Emilia robię tak ja tutaj w przepisie .

http://www.tysiacsmakow.eu/2012/06/naturalny-sok-truskawkowy-idealny-na.html

Chciałam jeszcze zrobić dżem truskawkowy ale z maszyny do chleba bo mam tam taką funkcję ,tylko boje się że wyjdzie mi rzadki bo tak jak czytam co ludzie piszą może taki właśnie być z maszyny ,a może coś mi wyjdzie zobaczę , nie dużo bo u nas dżemy nie cieszą sie powodzeniem ale na spróbowanie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I znowu dłuuuga lekturka była hi hi laski piszą i piszą aż miło;-))

Wczoraj byłam u Cyprusia naszego łobuz jeden powoli robi się nie grzeczny i mały ,,terrorysta,, ,ale juz z dnia na dzień jest coraz lepiej,więc myślę że kwestia dwóch może trzech dni i wróci do domciu ;-)))

Ja dzisiaj nie gotuję,przypomniałam sobie,że mam zupę pomidorową zamrożoną,więc dla męża będzie ,teść zje pyzy z mięsem ,a Damian zje pizze mrożoną i tyle w temacie gotowania hehe ;-)))

Wiola a jak robisz taki sok z truskawek?

mamo b - dlatego napisałam, że te rybaczki nic specjalnego bo nie mogłaś ich zobaczyć:-0

Witacie .

Meggi życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla synka Twojego brata ,biedny maluszek tak bardzo mi go żal .

O pracy nauczyciela niestety nie słyszałam .

Moja mama wczoraj była i narobiła klusek z ziemniaków co dla moich małych chłopaków to smakołyk ,ja sobie ugotowałam kalafior miałam jeszcze kotlety z niedzieli .

Dzisiaj zrobię tartę z cukinią i pomidorami bo mam wszystko co potrzebne .Inaczej bym nic nie robiła bo nie chce mi nawet do sklepu wchodzić .Tylko truskawki kupię na rynku bo obiecałam młodszemu zrobić sok -dużo soku na zimę ,on będzie pomagał .

A co zakupów ciuchowych to kupiłam sobie ostatnio bluzkę taką podwójną ze można nosić jako dwie osobne ale super przewiewny , rewelacyjny materiał i fajnie się nosi że mam ochotę kupić drugą w innym kolorze tylko iść mi się nie chce do sklepu ,do tego długą do ziemi spódnicę na osiedlowym ryneczku taką leciutką ale na razie nie ubrałam na dwór jakoś dziwnie się czuje w takiej długiej , za parę dni będę w Norwegii tam ubiorę bez skrępowania .No i najważniejsze czekam na przesyłkę z butami .

Pozdrawiam wszystkich serdecznie .

Ja właśnie nie widzialam tych spodni Emilio----------wogole do mojej biedry nie przywieźli.
Dzisiaj też sie zastanawiałam nad tymi sandalami z biedronki, tylko one takie płaściutki sa i nie wiem czy wygodne....
Ja najczęściej latam w adidasach wszędzie.

Hokasia----------właśnie miałam napisać to co Emilia:))A czego uczysz?

Hokasia - a może poszukaj w tych szkołach, które się ostatnio budowały/budują? Wiem o szkołach na Kowalach, w Kokoszkach i w Kosakowie. Tylko nie wiem dokładnie, jaki jest ich status - czy już zostały oddane, czy lada chwila będą oddawane.

Widzę, że nie tylko ja sobie coś kupiłam:-)

Mamo b - espadryle na koturnach a do tego te różowe sandały z biedronki - bardzo fajne są tylko ciekawa jestem, jak długo wytrzymają:-) No i widziałam te rybaczki w biedronce - nic szczególnego...

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....